Iphone Ları Hedef Halan Virus Hakkında
-
Arkadaşlar geçen çok ilginç bir virus e denk geldim bu virus iphone a bulaşmıyor fakat bir
pc üzerinden bağlı olduğu modem e ulaşıp dns leri değiştiriyor o modem üzerinden iphone
ile milliyet,hurriyet gibi haber sitelerine gidince "gezintiye devam edebilmek için aşağıdaki
uygulamayı indirin" gibi bir reklam çıkıyor. modemi şifresiz olanlar yada default şifreyle
kullananlar böyle bir sorun yaşıyorlarsa modemlerinin dns ayarlarını kontrol edip şifreyi
değiştirsinler ayrıca bu yöntemle kredikartı hırsızlığıda yapılabilir son zamanlarda bu olayda
artış gördüm uyarmakta fayda var.
edit: bu sorunu babam yaşıyordu milliyete yada hurriyete girince direkt olarak reklama yönleniyordu. sorun ilk başta sadece bürodaki modeme bağlıyken oluyordu sonra laptopunu eve getirdiğinde evdeki modem e bağlandığındada bu reklam çıkmaya başladı dnsleri kontrol ettiğimde değişmiş olduğunu gördüm ciddi sorunlara yol açabilecek bir durum gibi duruyor. -
hacı doğru mu anladım?
-iş yerindeki modemden iphonea aktardı kendini
-ordan da evdeki modeme laptoba?
ya da iş yerinden laptoba
-ordan evdeki modeme ?
-
joe_black bunu yazdı
hacı doğru mu anladım?
-iş yerindeki modemden iphonea aktardı kendini
-ordan da evdeki modeme laptoba?
ya da iş yerinden laptoba
-ordan evdeki modeme ?
babamın işyerindeki laptoptaki virus işyerindeki modemin dnsleri değiştirmiş laptop eve gelip modeme bağlanınca evdekinide değiştirdi mevzu bu .
-
iphone ne alaka hacı :D
laptop Mac mi? orasını çözemedim
-
joe_black bunu yazdı
hocam virusun özelliği şu modemin dns i değiştiriyor eğer bir iphone bu dns i değiştirilmiş olan modeme bağlanıp bir websitesine girmeye çalışırsa direkt başka siteye yönlendiriyor. yönlenen sitede de "gezintiye devam edebilmek için aşağıdaki uygulamayı indirin" yazıyor.
-
PsychoDawn bunu yazdıjoe_black bunu yazdı
hocam virusun özelliği şu modemin dns i değiştiriyor eğer bir iphone bu dns i değiştirilmiş olan modeme bağlanıp bir websitesine girmeye çalışırsa direkt başka siteye yönlendiriyor. yönlenen sitede de "gezintiye devam edebilmek için aşağıdaki uygulamayı indirin" yazıyor.
çıplak fotolarının düşmesini merakla bekliyoruz şafak askldaskldhas