İphone Ve İpad'iniz Varsa İzleniyorsunuz Demektir!
-
Güvenlik uzmanları Pete Warden ve Alasdair Allen’in yaptığı araştırmaya göre Apple iPhone ve iPad cihazları kullanıcıların kullanıcının fiziksel lokasyonunu takip ediyor ve cihaza herkes tarafından okunabilecek şekilde kriptolanmamış dosyalarda depoluyor.
Warden ve Allen’e göre bu durum kullanıcıların gittikleri yerleri, bağlandıkları Network’leri saniye saniye kaydediyor ve kullanıcıların gizliliğini tehlikeye sokuyor. Apple’dan ise henüz bir doğrulama yada konuya açıklama gelmedi. Durumu şöyle bir düşündüm de hackerler’ın elinde iOS’a yerleştirecekleri bir yazılım varsa (ki vardır) kimin nereye gittiğini bilmek zor olmasa gerek.
Zaten hiç oralı olmadığım Apple cihazlarına olan antipatim bir kere daha kamçılandı. Ne varsa Android’te var.
Ref: www.onuroktay.com
-
Çüş mk . her gün yeni bir komplo teorisi
-
gunaydin.
-
Hangi telefonu hangi interneti takip edemeyecekler ki. Sonuçta sen bir yerden bağlanıyorsun internete, telefon operatorüne vs illaki senin nerede oldugunu bilmesi gerekiyor. Geriye kalan sadece verileri kaydetmek.
-
aq beni izleseler nolacakki.ergenekoncu değilim hırsız kaçakçı gizli işler çeviren biri değilim.bilgisayarın basından kalkıp gittigim tek yer tuvalet.