İphone'da Mac Adresi Gerçek İle Yazılımda Farklı
-
Merhabalar,airties modemde mac filtreleme ile bağlantı kurmayı aktif ettim.Tüm cihazları listeye ekledim yalnız bir iphone se1 cihazın ayarlar-hakkında kısmındaki wifi mac adresi ile gerçekte kutuya bağlandığında gösterilen mac adresi farklı.bunun sebebi ne olabilir ?
cihazın önceki mac adresi kayıtları kutuda mevcut. cihazdaki ile mac adresi kutudaki o vakit aynıymış.
14.1 e geçince mi bu değişiklik olmuştur ?
-
Benim android tablette wifi bağlanırken rastgele mac adresi seçeneği var. O tarz bişey olabilir mi?
-
rapidhacker550 bunu yazdı
Merhabalar,airties modemde mac filtreleme ile bağlantı kurmayı aktif ettim.Tüm cihazları listeye ekledim yalnız bir iphone se1 cihazın ayarlar-hakkında kısmındaki wifi mac adresi ile gerçekte kutuya bağlandığında gösterilen mac adresi farklı.bunun sebebi ne olabilir ?
cihazın önceki mac adresi kayıtları kutuda mevcut. cihazdaki ile mac adresi kutudaki o vakit aynıymış.
14.1 e geçince mi bu değişiklik olmuştur ?
Dinamik Mac yeni gelen bir özellik iPhone ayarlarından kapatılabiliyor. Kapatılmaz ise her farklı ağa bağlanıca mac değişir.
-
Xiaomi çıkardı o özelliği diğer firmalarda taklit etmeye başladı. Her wifi ağına bağlandığın zaman MAC adresi otomatik değişiyor.
https://support.apple.com/tr-tr/HT211227
mkyb tarafından 18/Eki/20 19:15 tarihinde düzenlenmiştir -
markalı ürünler içn mac sabit gömülü değil mi abi.
mac değiltirmek ağır suç diye biliyorum.
mac değiştirerek ağa bağlanma diye birşey varsa hem mükemmel hemde tehlikeli birşey.
böyle birşeye izin verilmesi için ya cihaza tanımlı atıyorum5 mac adresini değiştirebilmek mümkün oluyor dur ki bu macler yine o cihaza özgüdür takip edilebilmesi açısından yada bilmediğim yasal başka birşey vardır.
-
Mac adresi cihazın kimliği bir nevi enteresan iş.
-
oo yaşasın mac ban artık çalışmayacak.
gerçi uygulayan varmıydı ?