Ir Led Leri Nerden Bulabilirim?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zigana
    zigana's avatar
    Erkek

güvenlik kamerası gece görüşünü artırmak için,  üzerinde bulunan ledlerden nerede satılır? bildiğim kadarıyla kumanda led i bunlar . güçlüsü güçsüzü oluyormu yoksa standartmı ?  güvenlik kamerasının arka tarafına sote şeklide dizmeyi düşünüyorum  50 adet kadar.

Temel adalettir .
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dargut
    dargut's avatar
    Erkek
    elektronik malzeme satan dükkanlarda bulabilirsin. nette devre bağlantı şekillerini bulabilirsin. bence bu güvenlik kameralarını satan yetlere bakın bi oralarda hazır yapılmış devreler olabilir.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    volkan
    volkan's avatar
    Erkek
    yok elektronik güvenlik firmalarından almasın 5 katı ucret oder ist avrupa yakasındaysan  karakoydeki elektronkçilerin pasajlarından yada şişli okmeydanı tarafındaki perpadan bula bilirsin gece aydınlatmasını arttırmak için kullanıcaksan 12v luk 15-20 ır ledli li olark hazır halde satıyolar yedek olarak kullanıcaksan mahalle arasındaki um elektronikcilerden tv tamircilerinden de bula bilirsin :)

onekine?
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zigana
    zigana's avatar
    Erkek
    volkan bunu yazdı:
    -----------------------------
    yok elektronik güvenlik firmalarından almasın 5 katı ucret oder ist avrupa yakasındaysan  karakoydeki elektronkçilerin pasajlarından yada şişli okmeydanı tarafındaki perpadan bula bilirsin gece aydınlatmasını arttırmak için kullanıcaksan 12v luk 15-20 ır ledli li olark hazır halde satıyolar yedek olarak kullanıcaksan mahalle arasındaki um elektronikcilerden tv tamircilerinden de bula bilirsin :)
    -----------------------------
      kameranın gördüğü ama bizim görmediğimiz aydınlatma .  şimdi cep telin kamerasını açın kumandaya basın aynen gözüküyor.ama biz göremiyoruz.  nette aramadım yer kalmadı bulamadım.

Temel adalettir .
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    volkan
    volkan's avatar
    Erkek
    tamam işte ır led   dedigim gibi elektronikcilere infored led varmı die sorarsın bak bende 2 -3 yıl kamera alarm işiyle ugratım kamera gizli kameraysa 12 v luk ır ledler satılıyor max 30 u falan oluyo güzel aydınlatıyo  kamera gizli degilse    en iyisi 25-30 ytl ye hareket sensorlu spot almanı oneririm  çunki kayıtlarda infaredli kameralar genelde hırsızın yuzunu belirgin almıyor  spot hareketi gorunce devreye girdigi çin hırsıza hem panik yarattırıyo hemde goruntu kaydı gayet gusel oluyo şaşkın hırsızın hareketleri komik oluyo  :)

onekine?
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2FaN
    2FaN's avatar
    Erkek

http://img519.imageshack.us/img519/5760/adszeb1.jpg

bu devreyi kullanarak ir ledleri sürebilirsin.

ir led için = http://bluemavi.com/vitrin/tablo_new.asp?adet=1&kitap_id=761007#ara

tabii yurtdışında böyle malzemeler farklı farklı dar açılı geniş açılı gibi dar açılı gücü yüksek ürün seçmek gerekir ama Türkiyede sanırım istanbuldaki elekronik çarşısı ama ne kadar detaylı ürün bulabilirsin bilmiyorum.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ltcelik
    ltcelik's avatar
    Erkek

Mürit kardeş IR led her elektronik mağazasında bulunabilen bir leddir. Adı üstünde IR ( kızıl ötesi ) bölgeden ışıma yaptığı için insan gözü görmez.

Eeektronikçiye sor hangi bacağa "+" hangisine "-"  vereceğini söyler  gerilimi ters verirsen patlaya da bilir ( gayet gürülültülü bir biçimde )

Din Kitaplarını Okuyup Anlayana Ateist, Okuyup Anlamayanlara "dindar" denir... Nikola TESLA.. ben mi? Ne okurum ne anlarım... Kendi kendime de uyuz oluyorum ama olamıyorum.. "Ama efsaneyi çıkarıp atarsan ve yaptıkları eylemlere bakarsan... ..Jedi'ların mirası başarısızlıktır. İkiyüzlülüktür, kibirdir."
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zigana
    zigana's avatar
    Erkek

emeğe saygı ...teşekkürler .....

Temel adalettir .
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    vukuat
    vukuat's avatar
    Erkek
    Ir ledleri elektronik yedek parça satan her yerde bulursun ama o işi görecegini zannetmiyorum.

yunusozturk.com
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rapidhacker550
    rapidhacker550's avatar
    Erkek
    orjinal olanı al hocam marka al

T.C Anayasası Madde 26 : Herkes, düşünce ve kanaatlerini söz, yazı, resim veya başka yollarla tek başına veya toplu olarak açıklama ve yayma hakkına sahiptir. Bu hürriyet resmi makamların müdahalesi olmaksızın haber veya fikir almak ya da vermek serbestliğini de kapsar. Bu fıkra hükmü, radyo, televizyon, sinema veya benzeri yollarla yapılan yayımların izin sistemine bağlanmasına engel değildir.
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ricin
    ricin's avatar
    Erkek

kamera için kullanacaksan power ır led alacaksın...sonra 5-6 amperlik bir sürücü devresi yapacaksın...daha sonra bu sürücü kartındaki fetleri basit bir 555 timer devresi ile 22khz veya 33khz ile tetikliyeceksin...555 karalı olmaz belki ama basit bir 12f675 entegresi kullanırsan yapacağın devreye ldr ekler gece veya gündüz olduğunda ledleri otomatik devreye sokarsın çok basit bişey aslında sadece pic'e 22khz veya 33khz üretecek bir prgram yazmaya bakar oda olur yani....

aradığın malzemeleri int-el elektronik ten bulabilirsin belki....birşeye de dikkatini çekerim eğer kumandalardaki ır ledlerden alırsan mesafe çok az olacaktır ve sayıyı yüksek tutman gerekcekir..ama power ır led kullanırsan mesafe artacak sayı azalacak fiyat artacaktır...ama en sağlıklısı power ır led....kolay gelsin..

üniversite öğrencilerine devre tasarımı yapılır...! tekdag-elektronik.blogspot.com/
Toplam Hit: 3092 Toplam Mesaj: 11