Ir Led Leri Nerden Bulabilirim?
-
güvenlik kamerası gece görüşünü artırmak için, üzerinde bulunan ledlerden nerede satılır? bildiğim kadarıyla kumanda led i bunlar . güçlüsü güçsüzü oluyormu yoksa standartmı ? güvenlik kamerasının arka tarafına sote şeklide dizmeyi düşünüyorum 50 adet kadar.
-
elektronik malzeme satan dükkanlarda bulabilirsin. nette devre bağlantı şekillerini bulabilirsin. bence bu güvenlik kameralarını satan yetlere bakın bi oralarda hazır yapılmış devreler olabilir.
-
yok elektronik güvenlik firmalarından almasın 5 katı ucret oder ist avrupa yakasındaysan karakoydeki elektronkçilerin pasajlarından yada şişli okmeydanı tarafındaki perpadan bula bilirsin gece aydınlatmasını arttırmak için kullanıcaksan 12v luk 15-20 ır ledli li olark hazır halde satıyolar yedek olarak kullanıcaksan mahalle arasındaki um elektronikcilerden tv tamircilerinden de bula bilirsin :)
-
volkan bunu yazdı:
-----------------------------
yok elektronik güvenlik firmalarından almasın 5 katı ucret oder ist avrupa yakasındaysan karakoydeki elektronkçilerin pasajlarından yada şişli okmeydanı tarafındaki perpadan bula bilirsin gece aydınlatmasını arttırmak için kullanıcaksan 12v luk 15-20 ır ledli li olark hazır halde satıyolar yedek olarak kullanıcaksan mahalle arasındaki um elektronikcilerden tv tamircilerinden de bula bilirsin :)
-----------------------------
kameranın gördüğü ama bizim görmediğimiz aydınlatma . şimdi cep telin kamerasını açın kumandaya basın aynen gözüküyor.ama biz göremiyoruz. nette aramadım yer kalmadı bulamadım. -
tamam işte ır led dedigim gibi elektronikcilere infored led varmı die sorarsın bak bende 2 -3 yıl kamera alarm işiyle ugratım kamera gizli kameraysa 12 v luk ır ledler satılıyor max 30 u falan oluyo güzel aydınlatıyo kamera gizli degilse en iyisi 25-30 ytl ye hareket sensorlu spot almanı oneririm çunki kayıtlarda infaredli kameralar genelde hırsızın yuzunu belirgin almıyor spot hareketi gorunce devreye girdigi çin hırsıza hem panik yarattırıyo hemde goruntu kaydı gayet gusel oluyo şaşkın hırsızın hareketleri komik oluyo :)
-
http://img519.imageshack.us/img519/5760/adszeb1.jpg
bu devreyi kullanarak ir ledleri sürebilirsin.
ir led için = http://bluemavi.com/vitrin/tablo_new.asp?adet=1&kitap_id=761007#ara
tabii yurtdışında böyle malzemeler farklı farklı dar açılı geniş açılı gibi dar açılı gücü yüksek ürün seçmek gerekir ama Türkiyede sanırım istanbuldaki elekronik çarşısı ama ne kadar detaylı ürün bulabilirsin bilmiyorum.
-
Mürit kardeş IR led her elektronik mağazasında bulunabilen bir leddir. Adı üstünde IR ( kızıl ötesi ) bölgeden ışıma yaptığı için insan gözü görmez.
Eeektronikçiye sor hangi bacağa "+" hangisine "-" vereceğini söyler gerilimi ters verirsen patlaya da bilir ( gayet gürülültülü bir biçimde )
-
emeğe saygı ...teşekkürler .....
-
Ir ledleri elektronik yedek parça satan her yerde bulursun ama o işi görecegini zannetmiyorum.
-
orjinal olanı al hocam marka al
-
kamera için kullanacaksan power ır led alacaksın...sonra 5-6 amperlik bir sürücü devresi yapacaksın...daha sonra bu sürücü kartındaki fetleri basit bir 555 timer devresi ile 22khz veya 33khz ile tetikliyeceksin...555 karalı olmaz belki ama basit bir 12f675 entegresi kullanırsan yapacağın devreye ldr ekler gece veya gündüz olduğunda ledleri otomatik devreye sokarsın çok basit bişey aslında sadece pic'e 22khz veya 33khz üretecek bir prgram yazmaya bakar oda olur yani....
aradığın malzemeleri int-el elektronik ten bulabilirsin belki....birşeye de dikkatini çekerim eğer kumandalardaki ır ledlerden alırsan mesafe çok az olacaktır ve sayıyı yüksek tutman gerekcekir..ama power ır led kullanırsan mesafe artacak sayı azalacak fiyat artacaktır...ama en sağlıklısı power ır led....kolay gelsin..