folder Tahribat.com Forumları
linefolder Elektronik / Embedded / Mobil Cihazlar
linefolder İr Sinyal Alıcı Çözümlemem Gerekli

İr Sinyal Alıcı Çözümlemem Gerekli

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sunyy2003
    sunyy2003's avatar
    Erkek

çok saçma bir başlık

şimdi aslında olay şundan ibaret bir cihaz var bu normal çalışıyor bunun teknisyenlerinin elinde kumandası var bundan içindeki bilgileri okuyabiliyor ve sanırım müdahelede gerçekleştirebiliyor yani tvlerdeki servis kumanda gibi araştırdım bu konuda bir bilgi bulamadım tam olarak aslında doğru cümlelerle araştıramamdan kaynaklanıyor.

Yapmak istediğim içindeki bilgileri okumaktan ziyade müdahale yapmak istiyorum. Bunun içinde bu cihaz hangi sinyalleri okuyor onu çözüp aynı sinyalleri ben bir kumanda ile yapmak istiyorum bu şekilde deneyerek filan çözmek istiyorum neler yapabilirim. Biraz illegal olduğundan cihazın ne olduğunu yazmayayım yardımcı olabileceklere pm ile belirtirim.

tek bir an var ATA mın diz çöktüğü çalar harmandalı zeybek oynar bu dilden firar eden her söz yaydan çıkmış ok gibi (sagopa kajmer) Sago sıcak ekmek üzerine bal kaymak. "Bla bla" larını tartıda tartar bakkal aylak. Aşkın bir sabunsa köpürt beni Pentax
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DuPi
    DuPi's avatar
    Erkek

Fikir belirtiyorum;

madem kızılötesi ışınları gönderiyorsun, okuyabilirsin(dir).

verici cihazla kodları sahte bir alıcıya gönderip o alıcıdan verileri okuyabilirsin diye düşünüyorum ???

Ne zaman birşey öğrenmek istesem, Birden Vaktim Kalmıyor ?
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sunyy2003
    sunyy2003's avatar
    Erkek
    DuPi bunu yazdı

Fikir belirtiyorum;

madem kızılötesi ışınları gönderiyorsun, okuyabilirsin(dir).

verici cihazla kodları sahte bir alıcıya gönderip o alıcıdan verileri okuyabilirsin diye düşünüyorum ???

ben sinyal gönderemiyorum elimde kumandası yok ama alıcı göz olan kısım bende yani kumandası olayan tv gibi o sinyalleri bulup kendim kumanda ayarlamak o sinyalleri yüklemek istiyorum

tek bir an var ATA mın diz çöktüğü çalar harmandalı zeybek oynar bu dilden firar eden her söz yaydan çıkmış ok gibi (sagopa kajmer) Sago sıcak ekmek üzerine bal kaymak. "Bla bla" larını tartıda tartar bakkal aylak. Aşkın bir sabunsa köpürt beni Pentax
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wert
    wert's avatar
    Erkek

cihaz bence güvenlik kamerası sistemi :P

şöyle birşey yapsan olmazmı tv-type-uydu alıcısı kumandası denesen 

benzer kodları yolluyorsa tepki verecektir

type kumandasının sesini açmaya  bastığında 

tv nin kapanması gibi olmazmı

|sadece aptalların başarısı ders notu ile ölçülür|
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sunyy2003
    sunyy2003's avatar
    Erkek
    wert bunu yazdı

cihaz bence güvenlik kamerası sistemi :P

şöyle birşey yapsan olmazmı tv-type-uydu alıcısı kumandası denesen 

benzer kodları yolluyorsa tepki verecektir

type kumandasının sesini açmaya  bastığında 

tv nin kapanması gibi olmazmı

denedim her kumandayı evdeki klimaya kadar tepki vermedi güvenlik kamerası değil hocam

yalnız incelerken dikkatimi çekti 2 tane ir okuyucu var belkide biri sinyal alıp diğeri gönderiyor olabilir çünkğ teknisyenleri geldiğinde sadece elindeki zamasingooyu yerine oturtup bilgileri okuyup gidiyor aslında çok basit bir sistem de ir hakkında pek bilgi yok internette filan birde aklıma logitech in üniversal kumandaları geldi 

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    endenius
    endenius's avatar
    Erkek

hoca 2 alıcı ır göz yada verici göz takmalarının sebebi güçlendirmek alıcı verici tarafını

sana lazım sağlamından akıllı kumanda deneme yanılmayla belki tutar, yada git öğrenebilen kumanda al :D

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sunyy2003
    sunyy2003's avatar
    Erkek
    endenius bunu yazdı

hoca 2 alıcı ır göz yada verici göz takmalarının sebebi güçlendirmek alıcı verici tarafını

sana lazım sağlamından akıllı kumanda deneme yanılmayla belki tutar, yada git öğrenebilen kumanda al :D

Haci öğrenebilirsiniz kumanda alayim sorun degil de benim elimde adamlardaki kumandadan yokki sadece alici kismi var ogrenebilmesi icin orjinal.kumandada gerekmez mi

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    endenius
    endenius's avatar
    Erkek
    sunyy2003 bunu yazdı
    endenius bunu yazdı

Haci öğrenebilirsiniz kumanda alayim sorun degil de benim elimde adamlardaki kumandadan yokki sadece alici kismi var ogrenebilmesi icin orjinal.kumandada gerekmez mi

e bu adamlar kumandayı hiçmi kullanmıyor kumanda ne işe yarıyor

o kısmınıda sen çözecen artık nasıl katekulle yaparsın bilemem bir şekilde aldığın cihaza birkaç tuş sinyali gönderecen

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sunyy2003
    sunyy2003's avatar
    Erkek
    endenius bunu yazdı
    sunyy2003 bunu yazdı
    endenius bunu yazdı

e bu adamlar kumandayı hiçmi kullanmıyor kumanda ne işe yarıyor

o kısmınıda sen çözecen artık nasıl katekulle yaparsın bilemem bir şekilde aldığın cihaza birkaç tuş sinyali gönderecen

Imkansiz 

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    endenius
    endenius's avatar
    Erkek

ne cihazıymış pm at

Toplam Hit: 918 Toplam Mesaj: 10