İr Sinyal Alıcı Çözümlemem Gerekli
-
çok saçma bir başlık
şimdi aslında olay şundan ibaret bir cihaz var bu normal çalışıyor bunun teknisyenlerinin elinde kumandası var bundan içindeki bilgileri okuyabiliyor ve sanırım müdahelede gerçekleştirebiliyor yani tvlerdeki servis kumanda gibi araştırdım bu konuda bir bilgi bulamadım tam olarak aslında doğru cümlelerle araştıramamdan kaynaklanıyor.
Yapmak istediğim içindeki bilgileri okumaktan ziyade müdahale yapmak istiyorum. Bunun içinde bu cihaz hangi sinyalleri okuyor onu çözüp aynı sinyalleri ben bir kumanda ile yapmak istiyorum bu şekilde deneyerek filan çözmek istiyorum neler yapabilirim. Biraz illegal olduğundan cihazın ne olduğunu yazmayayım yardımcı olabileceklere pm ile belirtirim.
-
Fikir belirtiyorum;
madem kızılötesi ışınları gönderiyorsun, okuyabilirsin(dir).
verici cihazla kodları sahte bir alıcıya gönderip o alıcıdan verileri okuyabilirsin diye düşünüyorum ???
-
DuPi bunu yazdı
Fikir belirtiyorum;
madem kızılötesi ışınları gönderiyorsun, okuyabilirsin(dir).
verici cihazla kodları sahte bir alıcıya gönderip o alıcıdan verileri okuyabilirsin diye düşünüyorum ???
ben sinyal gönderemiyorum elimde kumandası yok ama alıcı göz olan kısım bende yani kumandası olayan tv gibi o sinyalleri bulup kendim kumanda ayarlamak o sinyalleri yüklemek istiyorum
-
cihaz bence güvenlik kamerası sistemi :P
şöyle birşey yapsan olmazmı tv-type-uydu alıcısı kumandası denesen
benzer kodları yolluyorsa tepki verecektir
type kumandasının sesini açmaya bastığında
tv nin kapanması gibi olmazmı
-
wert bunu yazdı
cihaz bence güvenlik kamerası sistemi :P
şöyle birşey yapsan olmazmı tv-type-uydu alıcısı kumandası denesen
benzer kodları yolluyorsa tepki verecektir
type kumandasının sesini açmaya bastığında
tv nin kapanması gibi olmazmı
denedim her kumandayı evdeki klimaya kadar tepki vermedi güvenlik kamerası değil hocam
yalnız incelerken dikkatimi çekti 2 tane ir okuyucu var belkide biri sinyal alıp diğeri gönderiyor olabilir çünkğ teknisyenleri geldiğinde sadece elindeki zamasingooyu yerine oturtup bilgileri okuyup gidiyor aslında çok basit bir sistem de ir hakkında pek bilgi yok internette filan birde aklıma logitech in üniversal kumandaları geldi
-
hoca 2 alıcı ır göz yada verici göz takmalarının sebebi güçlendirmek alıcı verici tarafını
sana lazım sağlamından akıllı kumanda deneme yanılmayla belki tutar, yada git öğrenebilen kumanda al :D
-
endenius bunu yazdı
hoca 2 alıcı ır göz yada verici göz takmalarının sebebi güçlendirmek alıcı verici tarafını
sana lazım sağlamından akıllı kumanda deneme yanılmayla belki tutar, yada git öğrenebilen kumanda al :D
Haci öğrenebilirsiniz kumanda alayim sorun degil de benim elimde adamlardaki kumandadan yokki sadece alici kismi var ogrenebilmesi icin orjinal.kumandada gerekmez mi
-
sunyy2003 bunu yazdıendenius bunu yazdı
Haci öğrenebilirsiniz kumanda alayim sorun degil de benim elimde adamlardaki kumandadan yokki sadece alici kismi var ogrenebilmesi icin orjinal.kumandada gerekmez mi
e bu adamlar kumandayı hiçmi kullanmıyor kumanda ne işe yarıyor
o kısmınıda sen çözecen artık nasıl katekulle yaparsın bilemem bir şekilde aldığın cihaza birkaç tuş sinyali gönderecen
-
endenius bunu yazdısunyy2003 bunu yazdıendenius bunu yazdı
e bu adamlar kumandayı hiçmi kullanmıyor kumanda ne işe yarıyor
o kısmınıda sen çözecen artık nasıl katekulle yaparsın bilemem bir şekilde aldığın cihaza birkaç tuş sinyali gönderecen
Imkansiz
-
ne cihazıymış pm at