İrc De Saklanmış İP Leri Nasıl Çözerim ?
-
selamın aleyküm...
arkadaşlar forum u alt üst ettim bulamadım bilen arkadaşlardan yardımcı olmalarını rica ediyorum
herkes mirc de /dns veya /dns nickname komutları ile İP nosu alındığını bilir.
yalnız bazı irc server ler ip numarasını [[ Dns resolving 3E83ED34.BC62F749.FFC15607.IP ]] şeklinde gizler bu gizlenen İP numarasını nasıl orjinal haline getirebilirim ???? ( bunun gibi = 215.85.12.147 )
cok aradım ama bulamadım lütfen yardımçı olun şimdiden ilgi alakanıza teşekkürler...
-
walla getirmen zor şahsen ben getirebilseydimde sana söylemezdim bunu kusra bakma :D
-
İleti kullanıcının iradesi ile tarafından düzenlenip, silindi.
-
VOLATİLE :
Basit bir örnek vermek gerekirse,muhattabınız şahsa query 'de //say $ip komutunu yazdırmanız size kendisinin IP adresini verecektir, bu tür örnekler çoğaltılabilir,belki söylediklerim size basit ve lame gelebilir ama sosyal mühendislik dışında IP adresini tespit etmeniz çok zor. En azından yeni bir uygulama ya da hole çıkana kadar.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
yukarıdaki komut ///say $ip bunu biliyorum ama gelde bunu admin e yazdır :)) biraz abes kaçar neyse yinede yardımların için teşekkür ederim saol.