İş Aramak..Aramaya İnanmak..
-
Evet..
Bu gece uyumadim ve Cin'deki birkac firmaya mail attim..Yarin da atmaya devam edecegim..
Maile cv leri ekliyorum ve altina da bu notu dusunuyorum.
Merhaba,
Firmanızda çalışmak istiyor ve ekte bulunan CV'min şirketinizin CV havuzuna eklenmesini, zamanı geldiğinde değerlendirilmesini rica ediyorum.
Zaten is vermek isteyen adam sartlari uygun gorurse dönecektir. Personel lazim degilse zaten aramazlar. Gerci buralarda da hep tanidik,es dost muhabbeti var. Yani kolay degil is bulup calismak..
Gorelim mevla neyler..
Sizler nasil ariyorsunuz isi,nelerle karsilasiyorsunuz?
-
Çin'e mail atarak aramıyorum. Açıkçası burada 3 kuruşa çalışırım gidip Çin'de çalışacağıma
-
Opter bunu yazdı:
-----------------------------
Çin'e mail atarak aramıyorum. Açıkçası burada 3 kuruşa çalışırım gidip Çin'de çalışacağıma
Hayirdir ne oldu ki?Ayrica Turkiye'de degilim..Bu yuzden buradaki Turk isadamlarinin kurdugu firmalara mail atiyorum.
Zaten onlarinda sikinde olmuyor..
-
DawnOfDarkness bunu yazdı:
Opter bunu yazdı:
Hayirdir ne oldu ki?Ayrica Turkiye'de degilim..Bu yuzden buradaki Turk isadamlarinin kurdugu firmalara mail atiyorum.
Zaten onlarinda sikinde olmuyor..
-----------------------------Pardon ya ben orada yaşıyor olabileceğini hesaba katmadım ondan öyle dedim :)
Edit Büdüt: Gerçi şehir kısmına da Çin diye yazmışsın ama dalgınlık işte
-
zaten opter'da Copperfield Kampında... :D:D
-
Neyse konuyu dagitmayalim..:)
Ne diyorduk..
Aramak,aramaya inanmak..
-
th317 bunu yazdı:
zaten opter'da Copperfield Kampında... :D:D
-----------------------------1950'den beri oraya kimse gitmedi :D
Dediğin gibi dağıtmayalım konuyu :)
-
hacım ben yüzyüze yapıyorum,gazete ilanında adamlar yzmıs 5 yıllık deneyım gidiyorum, dürüstce kendımı tanıtıyorum, yeteneklerimi ve yapabileceklerimi söylüyorum, 2 tane iş görüşmesine gittim, birinde askerlik engeli çıktı, digeri olmasada olur, çünkü firmayı begenmedim, ama denemeye devam, kendıme fabrikalar buldum tektek hepsine cv imi bırakıcam eger yüzyüze görüşme imkanı olursa süper, çünkü ikna kabiliyetime güveniyorum, valla hacım benim taktik böyle iş arama bulma konusunda
-
Zaten is vermek isteyen adam sartlari uygun gorurse dönecektir. Personel lazim degilse zaten aramazlar. Gerci buralarda da hep tanidik,es dost muhabbeti var. Yani kolay degil is bulup calismak..
-----------------------------hocam tecrübe ve ikna edicilik açısından iyi değilsen seninde dediğin gibi en kısa zamanda alanında tanıdık eş dost edinmelisin :) aramalarını bu yöndede yapsan daha karlı olur.
bunun dışında bazen hobiler, prensipler,takım çalışması yönünde yapılan açıklamalarda faydalı oldugunu görmüştüm.
örnek olarak bir arkadasım otomativ sektöründe iş ararken hobilerine (modifiye arabalar ve kendi modifiyeli arabasınıda belirtmişti.) sonucunda bu konudan dolayı işverenle aralarında bu konudan dolayı güzel ve samimi bir diyalog oluşmuştu.
bunun dışında samimiyet mütevazilik bazende kendini en iyi şekilde göstermek. ve en son olarakta cv ni olabildiğince heryere eklemek gerekenlerin bir kısmı için yeterli olur diye düşünüyorum.