folder Tahribat.com Forumları
linefolder İş - Güç, E-Ticaret, Alışveriş
linefolder İş Başvurusundaki Referans Durumu (Kararsızım.. )

İş Başvurusundaki Referans Durumu (Kararsızım.. )

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

Arkadaşlar ben yurtdışında çalışmaya karar verdim ve iş başvurularını ayarladım  yani hangi firmalara ve hangi pozisyonlara başvuracaksam

onları seçtim.. Daha önce yurtdışında bi kaç yerde çalıştım firma bazında ve de freelancer olarak.  Ancak iki tane firmayla kötü şekilde

ayrıldım.

Birisi para yüzünden (yurtdışnda bir çok ülkede anlaşılan maaşa vergi dahilmiş, vergiyi benim maaşın içinden kestiler)... Ama yine de

çalıştım bir süre en son sıkıntı bastı bıraktım. Adamların şirketindeki en önemli işi ben yapıyorum ve çok düşük para veriyorlar. Benden

düşük alan elemanlar  da vardı ama ben yazılım mühendisi olarak çalışıyordum, orada o parayı alacağıma freelancer iş yapar daha çok

kazanırdım. İki tane kapsamlı proje yaptım. 1. sini tamamladım diğerininde %80-90 ını yaptım, para konusunu patronla konuştum ve işten

ayrılacağım dedim ama projeyi tamamlayıp bırakacağım dedim, o da sen böyle kaçıyor musun hep diyerek suratıma kapattı telefonu,

sonra bi daha aradı ama bu sefer ben açmadım bir daha da gitmedim işe.. kendilerine köle bakıyorlar sanki..

Diğer sorun da, şirketle uzaktan çalışıyorum arada bir şirkete gidiyordum, serbesttim o konuda ama kaldığm yerde internet sorunu

oluyordu bazen. Bu adamlarda buna taktılar, bana demezler mi saat 6 da iş başı yapacaksın. Eğer internet yoksa yurtta buraya

geleceksin (1.5 saat uzaklıkta bi şehirde) Ben de sizin köleniz değilim, 6 da iş başımı olur dedim. Onlar da burada normal falan dediler,

neyse gel görüşelim dediler, diğer elemanın söylediği bi laf vardı tehdit varii bir şey.. Ona alındım ve o işi bıraktım. Orda da şirket için

android de eğitim yazılımı falan hazırlıyordum falan

Konuya gelirsek, CV imde bu referansları kullanayım mı kullanmayayım mı karar veremedim. Şimdi başvuracağım firmalarla eski çalıştığım

yerler aynı ülkede. Şimdi bunlar ararlarsa durumu nasıldı falan diye, muhtemelen eski firmalar kötülerler beni. Ama bu adamlar pek

birbirlerine yardımcı olmuyorlar o yüzden aramayabilirler de? Türkiye'de ya da yurtdışında bu referans olayı nasıl işliyor. Arayıp soruyorlar

mı ? Ben ne yapmalıyım, orada farklı firmalarda çalışmak aslında güzel bir referans ama problemli ayrılmak da o kadar kötü. Yazmamam

ağır basıyor ama kararsız kaldım..

Eski firmayla görüşsem bana referans olur musunuz desem, oluruz derler belki ama diğer firmaya kötüleyebilrler.. Sahte bir mail açıp

deneme mi yapsam ama yine de bu işin garantisi yok gibi geliyor. 

Paylaşmak istedim, belki bir fikir falan verirsiniz diye.. konu uzun oldu biraz. teşekkürler

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dhmm
    dhmm's avatar
    Erkek

Hacim dogrudan sasma.

Ilk firmadan para az geldi diye ayrildim de ve referansina koy

Ikinci firmadan da neden ayrildigini uyugn bir dille anlat.

Boylece senin kararli ve gerektiginde kararlar alabilen biri oldugunu ve cesur oldugunu anlarlar.

Yok oyle her seye olur demek :)

Ozgurluk aslinda her istedigini yapabilmek degildir, istemedigini yapmamaktir. // Verdigin degeri gormeyince, gordugun degeri ver !!! // Hayatin herkes icin bir bavulu vardir !!! // Dusmek gerekir bazen hayatta; kalkmayi ogrenebilmek icin
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    erick
    erick's avatar
    Erkek

Aslında yazmamak daha iy igibi görünüyo da bence yaz. Sonuçta ilk muhattab olacak kişi de sensin sen sebeplerini sunarsın ayrılık konusunda. Tabi yeni bir iş önünde acaba referanslar yüzünden kaçırırmıyım bunu diye düşünürsün de. Arkadaşın da dediği gibi ideali olan birini karşısında gören şirketler beğenirler bunu. Emin duruşunu sergile bence yeterli. İnşallah istediğin gibi olur.

Bir var,Bir yok..
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

haklısın hocam dürüst olmak gerekli ancak bu adamlar biraz farklı. adamlara öyle isyan falan edemezsin onlarla uğraşmak istemezler. robot gibi

olacaksın. işe gel işini yap sonra çık git. valla çok çektim oralarda, adam günaydın diyor geliyor, iyi akşamlar diyor gidiyor. ne muhabbet ne sohbet..

hadi iş yerindesin, ya biri de deseydi gel gezdirelim seni yabncısın şusun busun.. 2 yıllık elemanlar bile böyle çalışıyor orada.. zerre kadar bir

samimiyet yok, çocuğu barda dövüdler ben gittim çocuğun yanına kimsenin umrunda değil, baban bile yardım etmez oralarda :) şimdi şöyle

sorunlar oldu diye yazsam bu adamlar der ki bizle de aynı sorunları yaşar :) yani olumsuz bir izlenim vermek iyi değil, zaten güven denilen bir şey

yok adamlarda

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    erick
    erick's avatar
    Erkek

Haklısın da ama bir ihtimal işte gerçekten anlayabilmeleri. Karar yine senden çıkacak görüşün bu yöndeyse hiç söyleme o zaman:)

Bir var,Bir yok..
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

riske atmak istemiyorum hocam durumu da .. yani düşün hepsi bu yüzden almazlarsa pisi pisine gider imkanlar. türkiyede olsa sıkıntı yok adamlara

anlatırım anlarlar bizimkiler, onlar öyle değil, kafaları bi yönde çalışır, alternatif denilen bir şey yok, bir yolu takip ediyorlar, daha da yok, robot

gibiler. adama anlatıyon bak böyle daha iyi olur, yok bu yolu biliyormuş başka bi yolu yok diyor.. laf anlatamam yani adamlara :) 

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DanLev
    DanLev's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Türkiyede Referanslarım bölümünin ismi yanlış yazılıyor. Gerçek hali Torpillerim olmalıdır. Çünkü bizde referans olarak x partisinin delegesi, y partisinin milletvekili, z partisinin bilmem neyinin sol taşşağı yazılır ve genelde kurumsal şirketler hariç kimsenin o referansları aradığına da şahit olmadım. Ancak (ülkeden ülkeye göre değişir belki ama) Avrupa ülkelerinde böyle değil. Yurtdışına bir şirkete CV gönderdim 3 gün önce. Çalıştığım şirketleri, giriş çıkış tarihlerini, ayrılış sebeplerini filan etraflıca yazdım. CV'yi benim yerime teslim eden arkadaşımın dediğine göre; nereden ne için ayrıldığımı yazdığımdan dolayı kararlı biri olduğumu düşünmüşler. Şuan için mailleşmeye devam ediyoruz.

Sana da tavsiyem böyle davranmaktır. Çalıştığın işleri, projelerini yazmak sana artı katar, neden ayrıldığını sade ve yalın sebeplerle belirtmek güven aşılar, başvurduğun firma referanslarını arasa bile sen ön bilgi verdiğin için ilk başta ki fikirleri kolay değişmez.

kontrol edebilir olduğum savaş, kontrolüm dışında ki barıştan her zaman daha iyidir...
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

işte hocam bana bu şekilde bilgi gerekli.. bence de büyük ihtimal arayıp sorarlar gibi geliyorlar, çünkü her işi ciddiye alıyorlar ve bir işi yaptıklarında

tam yapılması isteniyor, türklerdeki gibi bugün olsun yarın hallederiz mantığı yok.. şimdi dürüst olacağız derken karşı firma çok kötülerse

abartırlarsa ne olur bilmiyorum. Ben kendime göre haklıyım, adamlar bir şekilde beni ezmeye çalıştılar neden susayım ki.. Ama işte ondan sonra

böyle durumlarla uğraşıyorum. Benim yaptığım projeyi satıyorlar ama suçlu ben oluyorum

Toplam Hit: 634 Toplam Mesaj: 8