folder Tahribat.com Forumları
linefolder İş - Güç, E-Ticaret, Alışveriş
linefolder İş Görüşmesinde Sorulabilecekler/Söylenebilecekler

İş Görüşmesinde Sorulabilecekler/Söylenebilecekler

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ekerci
    Ekerci's avatar
    Erkek

Yarın bir iş görüşmem var (t-systems budapeste). Call center için başvuru yaptım ve yarın görüşme için çağırdılar

Konunun geneli itibari ile, neler sorulur ve bunlara nasıl cevaplar verilir ?

yada

siz iş görüşmelerinde neler sordunuz/nelere cevap verdiniz ?

Görüşme öncesinde neler yapmak gerekir ? nelere dikkat etmek ve ne öğrenmek gerekir ?

Konu ID: 112846 Konuyu Acan : Ekerci Konu Başlığı : Tahribatın en sevdiği adam ? Silinme Sebebi : 3 sayfadır takip ediyorum beni seven kimse çıkmadı. alacağınız olsun müridler
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KILICH
    KILICH's avatar
    Erkek

Yapı Kredi çağrı merkezine işe alınırken bana sordukları sorular ve cevaplar ; 

1- Seni neden işe alalım? ( Çünkü iyi satarım.Pazarda kadınlara etek satmış insanım,telefonda her türlü,herşeyi satarım )

2- Seni işe almamız için ne gibi yeteneklerin var? ( Satış konusunda iyiyim.Sağlam satarım. Sabırlıyım vs. )

3- Seni işe almazsak üzülür müsün? ( Genel müdür olarak işe almadığınız için üzülürüm ama çağrı merkezi işi için üzülmem. Bugün doğum günüm işe alsanız da almasanız da çıkıp eğleneceğim. )

4- Bu işe başvurarak kendine ne gibi kariyer bir kariyer hedefi belirledin? ( Kariyer hedefim yok. Deneyim olmadığı için kimse iş vermiyordu. Arada sizin bu işe de başvurdum,boşta kalmaktansa gelip görüşeyim belki çalışırım diye düşündüm kısa süreliğine )

Sonuç : Alındım :) ve 6 ay çalıştım. Sonra istifayı basıp çıktım.

KILICH tarafından 17/Eyl/15 15:37 tarihinde düzenlenmiştir

Senden Ölürcesine Kaçan,Başkasına Hayat Gibi Gider...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sigortacı
    DJ_Alper
    DJ_Alper's avatar
    Bilgi/Destek Madalyası
    Erkek

görüşmeye gidenler ses kaydı alsa arşiv yapsa gideceklerde dinleyip gitse daha iyi olur kanımca

Sorularınızı cilginsigortaci@gmail.com a yazabilirsiniz cevaplar instagram sayfasında >>>instagram/cilginsigortaci/ █║▌│█│║▌║││█║▌║▌║
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    aLcoL
    aLcoL's avatar
    Erkek

Şuan bende benzer süreç içerisindeyim müridler kurumsal bir firma ile görüşüyorum yönetici yardımcısı pozisyonu için,2 defa skype dan görüşme yaptık sorular standarttı genel olarak

Kendinizi kısaca tanıtır mısınız,

önceki işinizden neden ayrıldınız,

yönetici olarak kendinizde eksik gördügünüz yanlar var mı,

iyi bir yönetici nasıl davranmalı  v.s.

bekleme süreci oldu biraz sürecin olumlu şekilde devam ettiğini bildirdiler bugün birde mail olarak Personel Performans Analizi testi gönderdiler gerekli cevapları doldurup göndermemi istediler.

Gönderdik bekliyoruz bakalım...

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nick6
    0x656e
    0x656e's avatar
    Homo

1 aylık call center deneyimime bakarak bizde şöyle birşey yapıldı.Selamun aleyküm aleykümselam sonra geçti soruya.

Bana biraz kendinden bahsseder misin ? 

-Tabi hedele hüedele.

Şeklinde akıcı ve diksiyon düzgün bir şekilde anlattım 1 gün sonra eğitimlere başladım.

Bu kısım önemli

Şu an sistem destek personeli olarak çalışıyorum buraya geçerken de şunu sordular.

Kullandığın sistemin arkaplanı nasıl ? Nasıl çalışıyor şeklinde rapor hazırlamamı istediler.

0x656e tarafından 17/Eyl/15 18:16 tarihinde düzenlenmiştir
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bandito
    Bandito's avatar
    Erkek

dideral iç yarım giderken sakin yapar adamı :D

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    erdibaba06
    erdibaba06's avatar
    Erkek

seni 2 sene sonra nirde görcez ?  

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    futurist
    futurist's avatar
    Dişi

İş gorusmelerinde sorulan sorular ve beklentiler değişir. Aslında kafalarındaki kisimisin onu anlamak için hileli soru sorarlar

10 yıl sonra nerde olmak istiyorsun  demek uzun vadeli çalışmak istiyordu. Hırslımi falan

Arkadaş uğruna ölmek kolaydır, ama uğruna ölünecek arkadaş bulmak çok zordur
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kafkafkaf
    kafkafkaf's avatar
    Erkek

SuperOnline call center'ındaki sorular

-güçlü ve zayıf yönlerin

-başarıların,

-seni ne motive eder 

-iş hakkında araştırma yaptınmı

-ileride kendini nerede görüyorsun

gibi ıvır zıvır formalite sorular sordular

sonra içerikle ilgili sınav

ve çağrı simulasyonu

-----------

ne söylediğinden çok nasıl söylediğin hitabetin oturup kalkman rahat olman önemli

Mülakata girmeden önce mutlaka ilgili iş yerinin callcenterını ara çağrıyı nasıl karşıladıkları nasıl hitabettiklerini not al, gözlemle.

http://emorcraft.blogspot.com.tr/
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cann
    cann's avatar
    Erkek

okul uzayınca iş arayışında girmiştim ilk profesyonel iş görüşmeme bu işleri yapan büyük bi firmaya  gitmiştim.

yaklaşık 30 kişiydik toplu mülakata aldılar. bayanlar bi grup, erkekler bir grup olsun dedi mülakatı yapan kadın.

dedi ki; erkekler "satışta kadınlar daha iyidir" tezini savunsun,

bayanlar da "satışta erkekler daha iyidir" tezini savunsun.

herkes bi şeyler söyledi kendince...

kızlardan biri dedi "erkekler çok daha rahat muhabete girebilir insanlarla, yok maç muhabbeti, memleket hemşeri muhabbeti vs,

en azından naber abi diyip bile muhabete girebilirler, erkekler satış konusuda daha iyidir" falan...

satış işi için başvuşuz öncelikle kendimi satmamız lazım tabi :)

hemen söz aldım dedim ki "öncelikle naber abi yea" diye iş yapılmaz profesyonel olmak lazım. diye bodoslma girdim lafa.

sonrasında dedim ki  "maalesef erkek doğası gereği kadın karşısında acizdir. evet erkek güçlüdür, guruludur,dağları deler çölleri aşar kralları tacından eder ama gider bi kadın karşısında diz çöker vs vs.

benden sonra bi kaç kişi daha bi şeyler söyledi kendince.

sonra mülakatı yapan kadın peki dedi bu safere erkekler "erkekler satışta daha iyidir" bayanlar da "bayanlar daha iyidiri" savunsun.

yani demin savunduğumuz şeyin tam tersi :)

yine millet demin söylediklerini hemen yalayıp yuttu başka şeyler söylemeye başladı :)

yine atladım :)

dedim ki "demin bardak dolumu boş mu diye sormadınız. bize bardağın boş tarafını savununuz" diye söylediniz dedim.

ancak maalesef bardak dolu. maalesef adem havvadan üstün :)

cinsellik her zaman satar eksiği gediği olan ürünleri satmak için daima kadın kullanırlar vs dedim, satışta erkek profesyonelliği güveni temsil eder dedim bi kaç örenk verdim vs.

sonrasında kadın ismini okuyacaklarım kalsın diğerleri çıkabilir dedi teşekkür etti. yaklaşık bir 5-6 kşi kaldık.

ufak bir mola sonrasında bizi aldı karşısında hadi şimdi bana bir şeyler satın dedi.

kimi cep telefonu sattı kimi çanta kimi laptop satmaya çalıştı.

en son sıra bana geldi.  baktım kadının massından 1  tane nescafe var.

söze başladım evet dedim, sabahtan beri onlarca insanla görüşme yaptınız, onlar için sıradışı ancak sizin için rutin ve çok yorucu bir gündü.

şu an en çok ihityacanız olan şey sizi kendinize getirebilecek size enerji verebilecek, yorgununluğunuz alacak, dumanı üstünde bol köpüklü sıcacık bir fincan kahve. elimde tamda size göre bir şey var ve sadece 25 kuruş :)

o vakit ramazan ayındaydık. dedim belki niyetli olabilrsiniz şimdi olmasa bile eve gittiğinizde iftar sonrası çabucak ve pratik şekilde günün yorgunluğu atabilrsiniz falan dedim.

yine teşekkür etti bir mola daha verdik, birazdan çağırıcam dedi.

aradan 5 dk geçti baktım kadın kapıdan elinde 1 fincan kahveyle bize seslendi arkadaşlar isyen varsa içeriden kahve alabilir dedi :D

neyse en sona ben ve bi kız kaldık.

bu sefer başka biriyle sanırım oranın yöneticisiydi mülakata girdik.

özet geçeyim benim ev lokasyon olarak biraz ters kalınca evi yakın diye o kızı aldılar :)

bu arada hala unutamam o kızın yeşil gözlerini :)

mülakata babasıyla geldiği için dönüş yolunda beraber yürümemize rağmen  pek muhabbet edememiştik.

eğer ola ki bir ihtimal burayı okuyorsa o yeşil gözlü güzel insana seslenmek istiyorum   :)

aradan bunca yıl geçti, belki çoktan evlenip çoluk çombalağa karıştın bile ancak o güzel gözler hala daha aklımda :)

ah o gün baban hemen arkamızdan yürümiyecekti ki senle bi 5 dk daha rahat rahat muhabbet edebilseydik....

o gün işte kaybedik ama aşkta kazansaydık en azından :)iş falan umrumda değildi de bari en azından telefon numaranı alabilseydim :)

keşkeler keşkeler....

bu da böyle bir anımdımdır :)

cann tarafından 18/Eyl/15 06:28 tarihinde düzenlenmiştir

Yazana zahmet vermeyen yazı okuyana lezzet vermez...
Toplam Hit: 912 Toplam Mesaj: 10
iş görüşmesi