İş Hakkında Tavsiye
-
daha önce konu açmıştım işten nasıl ayrılabilirim diye.bir türlü olmadı ayrılamadım.İstifamı verdim kasım sonunda ayrılıyorum.Bilgisayar mühendisiyim.İş bulmak mesele değil ama askerliğime bir yıl kaldı o yüzden sıkıntı yaşıyorum.Yüksek lisans yapcam başvurular ocakta falan başlıyor.başladım diyene kadar şubat olur.3 ay boşta kalıcam ailemin yanında yaşamadığım için maddi anlamda da zorlar beni. işverenler pek güvenmiyorlar yüksek lisans baslıcam desemde.Bu durumda nasıl bir yol izlemeliyim sizce tecrübeli olanlar tavsiye verirse sevinirim.
-
freelancer olarak çalışabilirsin. iş verenin güvenmemesinin tek sebebi askerlik ile ilgili durumsa ve y. lisans yapacağına inanmıyrlarsa sözleşmeye
ek madde koysunlar, mesela tecil ettirmede problem çıkarsa iş yeri şu şu yaptırımı yaptırabilir gibi bir madde olursa sözleşmede biraz daha
garantiye alabilirsin durumu gibi geldi bana
-
unbalanced bunu yazdı
freelancer olarak çalışabilirsin. iş verenin güvenmemesinin tek sebebi askerlik ile ilgili durumsa ve y. lisans yapacağına inanmıyrlarsa sözleşmeye
ek madde koysunlar, mesela tecil ettirmede problem çıkarsa iş yeri şu şu yaptırımı yaptırabilir gibi bir madde olursa sözleşmede biraz daha
garantiye alabilirsin durumu gibi geldi bana
evet hocam olmadı böyle yapcam bende ya biraz önce thy çağırdı görüşmeye bakalım onlar ne dicek aslında kacırılmayacak fırsat:S
-
durumunu samimi şekilde ifade edersen problem olmaz bence, yüksek lisans şartlarına uyduğuna dair yanında belge olsun görüşmeye giderken
mesela ales, üds/kpds puanı gibi. bu sınavların snuç belgesini de al, en azından biraz daha gerçekçi olursun. sıkıntı çıkacağını sanmam o yüzden
canını çok sıkmaya değmez..
-
unbalanced bunu yazdı
durumunu samimi şekilde ifade edersen problem olmaz bence, yüksek lisans şartlarına uyduğuna dair yanında belge olsun görüşmeye giderken
mesela ales, üds/kpds puanı gibi. bu sınavların snuç belgesini de al, en azından biraz daha gerçekçi olursun. sıkıntı çıkacağını sanmam o yüzden
canını çok sıkmaya değmez..
dediğin gibi hocam sıkmaya değmez ama maddi anlamda sıkışıgım zaten :D
ama tavsiylerine teşekkür ederim dikkate alacağım