İş Kurmak İstiyorum, Hangi Şirket Tipini Önerirsiniz?
-
Selam arkadaşlar, kendi işimi kurmak istiyorum. Fakat, ilk başlarda karım çok düşük olacağı için üretim ve yönetimi kendi evimden idare etmek niyetindeyim. Yani iş yerim kendi evim olacak, iş yeri için ayrıca bir dükkan/atelye/mağaza açmayacağım. Ödeyecağim aylık ve varsa yıllık vergileri de mimimum düzeyde tutmak istiyorum. Kuracağım şirkette elektronik projelerimi üretip satmak ve boş zamanlarımda ArGe çalışmaları yapmak istiyorum.
Benim gibi yeni başlayan birisine hangi şirket tipini tavsiye edersiniz?
-
En düşük maliyetten, ev kadınlarına boncuk işi ayarla, sen oturduğun yerden onlar çalışsın para kazan.
-
Şahıs şirketi...
Ayrıntılar
http://www.sirketkurma.com/
-
fizilal bunu yazdı:
-----------------------------
Şahıs şirketi...
Ayrıntılar
http://www.sirketkurma.com/
-----------------------------Hoca şahıs şirketi ilk defa senden duyuyorum valla :)
-
Hocam başlangıç için sana en uygun mükellefiyet türü,
İŞLETME diye tabir edilen mükellefiyet türü.
İşyeri adresi olarak ikamet ettiğin evi dahi gösterebilirsin.
Şirketler asgari 2 kişi ile kurulur, şirket kurulum aşaması oldukça tuzludur. Sanırım asgari 1750 tl maliyeti vardır.
Anonim şirket daha tuzludur asgari 5 ortak isterler, kurulum aşaması dahi oldukça tuzludur ama bankalar nezdinde şekil yaparsın :)
Sen BİSMİLLLAH de ve İŞLETME'den şimdilik başla.
-
Özel şirket kurabilirsn. Kollektif şirket özel şirket türüdr ve 2 ortağa kadar yolu var.. Anonimde ise bu ayı 5'tir.. Türüne göre ve ortak sayısn gre kurabilirsn.. limited'de en az 2 en fazla 50 ortağa kadar yolu var.
-
en iyisi muhasebeciye tanış o anlatır sana.. A.Ş. kurarsan kapatmaya gelince kapatılması uzun sürüyor diye biliyorum LTD.ŞTİ. ise bugün aç yarın kapat.. kapatmak değilde işler düzgün gitmezse veyahutta sıkılırsan işte bu yüzden kapatmaya gelince canını sıkmasınlar o açıdan söyledim..
-
2.sınıf işletme kur taşçatlasa 100 tl mal olur okadarda gitmez.
-
la olum kafanızmı güzel ne a.ş. si ne ltd si bu adamın daha ayranı bile yok içmeye hemen atı vermişiniz altına kur bi şahıs şirketi olsun bitsin maliyeti 250 tl istanbuldaysan pm at bi muhasebeci var telefon veriyim görüş uğraştığına değmez.
-
Bu fabrikalara taşeron eleman yollayanlarda iyi para kazanıyor.
Aslında açıcan birtane öyle. Sadece form doldurtucaksın form başına 1 lira alıcaksın kimseyide işe yollamıcaksın :D