İş Ve Meslek Danışmanlığı

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HeYeT
    HeYeT's avatar
    Erkek

Bu sertifikadan almayı düşünüyorum. İlgilenen oldumu hiç eskişehir ve sakarya üniversitesi veriyor. alan varmı atanan birde önümüzdeki yıllarda nasıl bir alım olur sizce ?

ModS: konu nedne genelde

matematik24.com
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Memento_mori
    Memento_mori's avatar
    Erkek

Belge sahibi değilim fakat daha önce biraz araştırma yapmıştım..

Tam emin değilim 3-4 yıl önce 4000 kişi alınacağı söylenmiş şu ana kadar bu sayıyı tamamladılar diye biliyorum.. Yakın bi zamanda kurumun artık ihtiyacı kalmadığı ve bundan sonra alım olmayacağı şeklinde bi haber okumuştum.

Şu ana kadar kpss den 70 barajı ile atadılar, sadece son atamada baraj yoktu onda da yanılmıyorsam 200 kişi alacaktı 100 kişi felan atandı, olsa olsa 100 kişi açık vardır.. Bi o kadar da yeni belge alanlar bekliyordur diye düşünüyorum.

400 lira + gidiş geliş vs. masrafın var, geçerliliği 5 yıl..

Artık öyle bi hale geldi ki her belgeye sahip olman lazım, umut kapısı..

boş
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    trooper
    trooper's avatar
    Erkek

Babacım gönül rahatlığı ile alabilrsin. AB'ye üyelik süreci devam ettiği sürece devlet mecburen alacak İş ve meslek danışmanı uzmanı.

Bunun yanı sıra eğer sosyoloji veya felsefe alanında yüksek lisans mezunuysan kursa gitmene gerek yok sınava girmen yeterlidir sadece sınav ücretini ödersin.

Sakarya veya Eskişehir her iki yerdede yazılı sınavın haricinde mülakat sınavıda vardır ki bu mülakat dayıyla olacak birşey değildir. Konusu şu şekildedir. Meslek edinmek isteyen birisini karşına çıkartırlar(uzmandır bu kişi) ve bu kişi elinden geldiğince seni zorlar. ve senin sorulan sorular karşısındaki tutum, davranış ve cevaplarına bakarlar. Asıl olan kişiyi iş sahibi yapmak değil, ihtiyaçlarını belirleyip ona göre yol belirlektir. Tabi bunların hepsi jüri karşısında olur.

Eskişehirin yazılı sınavı Sakaryaya göre daha zordur aklında bulunsun.

Yazılı sınavı tek oturumda üç adettir. Ehliyet sınavu gibi düşün. Bu yatırdığın sınav ücreti ile de iki kez sınava girebilrsin. 3. girişinde sınava girebilmen için tekrar para ödersin 

trooper tarafından 18/Tem/13 02:13 tarihinde düzenlenmiştir

ZzZzZzZ...!
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hatayi
    hatayi's avatar
    Erkek

Aga ablam bu sertifikayı almayı istiyor Sakarya üni. de birkaç sınava girdi

sınava bazen çalıştı bazen çalışmadı ama son sınav olan sunum sınavını bir türlü geçemiyor ya da

geçirmiyorlar! Ablam Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni diksiyonu ve sunumu bana göre iyi ama

sunum sınavını bir türlü geçemiyor.

Biraz bilgi olsun :)

Tarikat-ı Aliyyeyi Tahribadiyye
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kız Babası
    kuytul
    kuytul's avatar
    Erkek

şu an benim eşim iş ve meslek danışmanı olarak çlaışıyor ilk 2000lik alımda yerleşti. kpss puanı da iyiydi.(88)

sonradan alımlarda puan barajı düştü 70-80lere yerleşildi. ancak ilk hedef 4000 kişiydi ve bu alımlar gerçekleşti ihtiyacın büyük kısmı karşılandı. alımlar devam edebilir ama küçük alımlar olacaktır. bu da puanları yükseltir kpss'den 85 üzeri puan alabiliyorsan bu belgeyi alıp ümitlenebilirsin. ancak kpssden 75i geçemiyorum diyorsan da hiç uğraşma derim.

instagram.com/yks.rehberlik >> YKS Rehberlik ve Eğitim Koçluğu için takipte kalın ;)
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    amg
    amg's avatar
    Erkek
    HeYeT bunu yazdı

Bu sertifikadan almayı düşünüyorum. İlgilenen oldumu hiç eskişehir ve sakarya üniversitesi veriyor. alan varmı atanan birde önümüzdeki yıllarda nasıl bir alım olur sizce ?

Sorularına dorudan bakan dan cevap:

http://www.youtube.com/watch?v=HdbXVRDCb24

amg tarafından 18/Tem/13 18:24 tarihinde düzenlenmiştir
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HeYeT
    HeYeT's avatar
    Erkek
    Memento_mori bunu yazdı

Belge sahibi değilim fakat daha önce biraz araştırma yapmıştım..

Tam emin değilim 3-4 yıl önce 4000 kişi alınacağı söylenmiş şu ana kadar bu sayıyı tamamladılar diye biliyorum.. Yakın bi zamanda kurumun artık ihtiyacı kalmadığı ve bundan sonra alım olmayacağı şeklinde bi haber okumuştum.

Şu ana kadar kpss den 70 barajı ile atadılar, sadece son atamada baraj yoktu onda da yanılmıyorsam 200 kişi alacaktı 100 kişi felan atandı, olsa olsa 100 kişi açık vardır.. Bi o kadar da yeni belge alanlar bekliyordur diye düşünüyorum.

400 lira + gidiş geliş vs. masrafın var, geçerliliği 5 yıl..

Artık öyle bi hale geldi ki her belgeye sahip olman lazım, umut kapısı..

anlattıklarının hepsi doğru hocam. araştırdım.

matematik24.com
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HeYeT
    HeYeT's avatar
    Erkek
    trooper bunu yazdı

Babacım gönül rahatlığı ile alabilrsin. AB'ye üyelik süreci devam ettiği sürece devlet mecburen alacak İş ve meslek danışmanı uzmanı.

Bunun yanı sıra eğer sosyoloji veya felsefe alanında yüksek lisans mezunuysan kursa gitmene gerek yok sınava girmen yeterlidir sadece sınav ücretini ödersin.

Sakarya veya Eskişehir her iki yerdede yazılı sınavın haricinde mülakat sınavıda vardır ki bu mülakat dayıyla olacak birşey değildir. Konusu şu şekildedir. Meslek edinmek isteyen birisini karşına çıkartırlar(uzmandır bu kişi) ve bu kişi elinden geldiğince seni zorlar. ve senin sorulan sorular karşısındaki tutum, davranış ve cevaplarına bakarlar. Asıl olan kişiyi iş sahibi yapmak değil, ihtiyaçlarını belirleyip ona göre yol belirlektir. Tabi bunların hepsi jüri karşısında olur.

Eskişehirin yazılı sınavı Sakaryaya göre daha zordur aklında bulunsun.

Yazılı sınavı tek oturumda üç adettir. Ehliyet sınavu gibi düşün. Bu yatırdığın sınav ücreti ile de iki kez sınava girebilrsin. 3. girişinde sınava girebilmen için tekrar para ödersin 

hacım anlatımın için teşekkür ederim. yerleşen iki arkadaşımla konuştum onlarda bana bunları syledi eskişehir daha zormuş yalnız üstte arkadaşın verdiği video yu izledim.  biraz soğudum 800 tl gibi bi giderim olur parasında değilim ama işte 4-5 bin alımm olsa gözü kapalı giderim.

matematik24.com
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HeYeT
    HeYeT's avatar
    Erkek
    kuytul bunu yazdı

şu an benim eşim iş ve meslek danışmanı olarak çlaışıyor ilk 2000lik alımda yerleşti. kpss puanı da iyiydi.(88)

sonradan alımlarda puan barajı düştü 70-80lere yerleşildi. ancak ilk hedef 4000 kişiydi ve bu alımlar gerçekleşti ihtiyacın büyük kısmı karşılandı. alımlar devam edebilir ama küçük alımlar olacaktır. bu da puanları yükseltir kpss'den 85 üzeri puan alabiliyorsan bu belgeyi alıp ümitlenebilirsin. ancak kpssden 75i geçemiyorum diyorsan da hiç uğraşma derim.

kpss yi büyük konuşmak gibi olmasın 2012 de hiç çalışmadım 70 aldım. 85 i rahat geçerim diye düşünüyorum tabi kolay bişe değil  ufaktan bakmaya başladım birazda matematik öğr. olmam sebebiyle onun rahatlığı var  1 haftadı r tarih bakmaaya başladım.

matematik24.com
Toplam Hit: 1186 Toplam Mesaj: 9