İsa 2006 Ee Kurulumu
-
isa 2006 ee kurulumunu anlatan güzel bir video
-
hajım bunu eklemissinde böyle bi başlıktan ihtiyacı olabilecek birisi anlayamazki.
ISA nedir bi kaç açıklama yapsaydın bari.
-
ISA Server ;
Microsoft'un server işletim sistemlerinde kullanmak üzere yazdığı bir Güvenlik yazılımıdır.
Server'da Client'ler üzerinde bir çok kısıtlama, Trafik akışını denetleme, her türlü güvenlik tetbirini alabilmeye yarar. Lisanslıdır ve lisansı gerçekten pahalıdır. İyi bir güvenlik duvarı yazılımı diyebilirim.
Ekisisi nedir ?
Trafiği ve ağı çok yavaşlatır. Dolayısıyla bağlantıyıda yavaşlatır.
-
Valla ben şöyle bişey yaptım evde aynı video daki gibi evdeki makınalarda çift ethernet kartı mevcut.. kartın bırısı dıs network bir diğeri ise iç network.. ) proxy server da kurdum cache :) linux squid kurmayı dneedım beceremedim:) ezporxy ile isa çalışıyor ISA da firewall larıda kapattım..) hız.. mukemmel.. yavaslama cok fazla söz konusu degıl.. zaten microsoft bunu 180 gun ucretsız deneme suresı tanıyor :) 180 gun sonra format falan atarsın ev kullanıcı sı ıse :) tekrar yuklersın sorun olmaz:)
-
Martech bunu yazdı:
-----------------------------
Valla ben şöyle bişey yaptım evde aynı video daki gibi evdeki makınalarda çift ethernet kartı mevcut.. kartın bırısı dıs network bir diğeri ise iç network.. ) proxy server da kurdum cache :) linux squid kurmayı dneedım beceremedim:) ezporxy ile isa çalışıyor ISA da firewall larıda kapattım..) hız.. mukemmel.. yavaslama cok fazla söz konusu degıl.. zaten microsoft bunu 180 gun ucretsız deneme suresı tanıyor :) 180 gun sonra format falan atarsın ev kullanıcı sı ıse :) tekrar yuklersın sorun olmaz:)
-----------------------------hocam firewalları falan kapatmışın o zaman niçin bu kadar uğraştığını anlayamadm...mesele sadece portlar falansa başka yazılımlarla da kapatabilrdn...niçin bukadar kastığını anlayamadm açıkçası...açıklarsan seviniriz...
-
linux sistemi daha iyi hızlı ve daha güvenli
-
sallayın yaw linux babadır