folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilişim Güvenliği
linefolder İsimden Numara Bulmak!!!Kesinlikle İşe Yarar!!!

İsimden Numara Bulmak!!!Kesinlikle İşe Yarar!!!

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ---RudeboY---
    ---RudeboY---'s avatar
    Erkek

Çok manyak bişey buldum ama yapamadım maalesef :(

Şimdi win 95te fln hyper terminal sayesinde 117 bilinmeyen numaralardan kullanıcı adından tel no bulunabiliyomuş.

-----------------------------------------
    <-- parent.name = 'test' --

1)Once Windows 95 veya 98'inizde Hyper Terminal yuklumu degilmi kontrol edin. Eger yuklu ise Start *Programs*
    Accessories* Communications bölümünde goruyor olmanız lazım. Eger gormuyorsanız Start menusunden Settings
    *Control Panel* Add Remove Programs komutunu calıstırın. Ekrana gelecek olan diyalog kutusunun Windows Setup
    bolumune gelin. Buradaki listeden Communications secenegini aktif hale getirin ve Details dugmesine basın. Ekrana
    gelecek diyalog kutusundan Hyper Terminal secenegini aktif hale getirin ve OK dugmesine basın. Program
    sisteminize eklenecektir.

2)Start Menusunden Programs* Accessories* Communications* Hyper Terminal yapın. Bir klasor acılacak. Burada
    HYPERTRM.EXE uzerine cift tıklayın. Yeni bir hyperterminal baglantısı yaratmanıza yardımcı olacak bir diyalog
    kutusu acılacaktır.

3)Bu diyalog kutusunda Name bolumune "bilinmeyen numaralar" yazın ve Enter tusuna basın. Baglantınızın telefon
    numarasını vs.... ayarlıyabileceginiz bir diyalog kutusu ekrana gelecek. Buradan Area Code bolumunu bos bırakın.
    Phone Number yerine 117 yazın ve enter tusuna basın.

4)Aynen İnternet baglantısında oldugu gibi bir baslantı diyalog kutusu ekrana gelecek. Burada uzerinde Dial yazan
    dugmeye basın. Program Numarayı cevirecektir. Burada dikkat edilmesi gereken bir sey var. Telefon idaresinin
    elinde sınırlı sayıda modem var ve bunların pekde iyi durumda oldugunu soylenemez. Bu yuzden ilk seferde
    baglanmanız birazda muzcize olacaktır. Yinede yılmayın, baglantı saglanmassa tekrar tekrar deneyin.

5)Baglantı Saglandıktan sonra ekrana "Turk Tekekom 117 Bilinmeyen Numaralara Hosgeldiniz" yazan bir ekran
    gelecektir. Burası 117 servisinin giris ekranıdır.

6)Burada Font Turkce olmadıgı icin bazı hatalar gorulur. Bu hataları duzeltmek icin View menusunden Font
    komutunu calıstırın. Buradan yazı tipini 10 punto Courier Regular ve Script'ide Turkce yapın.

7)Simdi isimiz tamam, artık 117 konsol ekranını uygun sekilde kullanabilirsiniz. Kullanım tarzı eski Dos
    programlarına cok benzer aslında karsınızda duran bir UNIX terminalidir.

8)Bu sistemi kullanabilmek icin arama yaparken kullanacagınız anahtarları bilmelisiniz. Bu konuda yardım almak icin
    177 komut satırına y:1 yazıp Enter tusuna basın. Ekranda bir yardım metni gorunecektir. Bu metin 4 sayfadır. Komut
    satırında ss: yazıp Enter tusuna basarak bir sonraki sayfayı, ös: yazıp Enter tusuna basarakbir onceki sayfayı
    goruntuleyebilirsiniz. Hyper Terminal penceresinde goruntulenen ekranları aklında tutar. <Pg Up> dugmesini
    kullanarak da once goruntulenen metinleri ekrana getirebilirsiniz.

9)Ornek bir arama yapalım. Ornegin bildiginiz bir telefon numarasının kime ait oldugunu ogrenmek istiyorsunuz.
    Bunun icin komut satırında yazacagınız metin t:{tel_no} seklinde olacaktır. Burada telefon numarasını 0 kullanmadan
    alan kodu ile beraber yazmalısınız. Ornegin t:2126245210 gibi.Eger bu noyu yazıp enter'a basarsanız ekrana gelen
    bilgiler Medya Ofset hakkındadır. Bir kere <Pg Up> tusuna basarak bilgilerin ekrandan tasan kısmınıda
    goruntuleyebilirsiniz. Bu arada unutmamanız gereken bir sey var. Bu servis zaman zaman kesintiye ugruyor ve
    sonucları ekrana getirmiyor. Olsun, siz tekrar tekrar deneyin, nasıl olsa sonunda bulacaktır.

10)Bir onceki adımın tersine, abone adı, soyadı ve sehir uzerinede arama yapabilirsiniz. Burada kullanacagınız format
    m:{şehir} a:{isim} s:{soyadı} seklinde olacaktır.Metinleri yazarken Turkce karakter kullanabilirsiniz ben problem
    yasamadim..

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bu benim bulduğum.Ben şöyle özetliyim;
    Hyper terminali açıp ordan yeni bi bağlantı kurarak 117nin özelliğini kullanarak isimden numara öğrenebiliyomuşuz isimden fln.Sorularım şunlar
    1)Bu telekom el deiştirdi bu hala varmıdır?
    2)Acaba xpdeki terminalde bağlantıyı nası kurucaz?
    Hyper terminali açmak isteyenler çalıştıra hypertrm yazıp tamam desin.

Söz gümüşse, altın paradır...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    V1PER
    V1PER's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Başarı Madalyası
    Erkek
    bu ne topic bu ne lahana turşusu ? kesin işe yarar diye topic at sonra ben yapamadım yardım edin de ? bizde topic e " vay lan güzel bişey yazmış heralde bakim ne imiş " diye balıklama atlıyoruz sonra bakıyoruz arkadaşlar kesinlikle işe yarıyo ama ben yapamadım diye yazı devam ediyo, böyle hatalar artık bi zahmet yapmayın! " isimden numara bulmak, yardım lütfen" fln diye bi topic aç bizde ona göre bilgi edinmen niyetiyle veya bi yardım niyeti ile tıklıyalım ...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    VisualBoy
    VisualBoy's avatar
    Erkek

çok eski bi döküman.

denemedim bu yüzden işe yarar vs diyemem. deneyen yazsın. 

HolyOne'a ulasinca, bildirecegim...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ---RudeboY---
    ---RudeboY---'s avatar
    Erkek
    Ya eğer çalışırsa kesin işe yara anlamında dedim ben onu :D evet eski bi döküman olabilir çünkü yazı taaa fi tarihinde korsan cdciden aldığım hack cdsinden çıkıyor :D ya terminal penceresini açtıktan sonra bu bağlantıyı nasıl kurucaz işte birde bu 117 hala çalışıyormu.Bunları merak ettim,Yararsız,gereksiz diyorsanız silin gitsin :/

Söz gümüşse, altın paradır...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cold-m4
    cold-m4's avatar
    Erkek
    senin yazcağın dökümanın ben.. :D ama bildiğim kadarıyla işe yaramo eskiden bende de vardı bi program buluodu bu zımbırtıları artık bulamıyo db de deişiklik yapmış olabilirler artık halkla deil cia ile paylaşıolar o bilgileri..
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    skyvalet
    skyvalet's avatar
    Erkek
    Ben daha önce bulmuştum bnde yapamadım.:D
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Musket
    Musket's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

saçma eski...

Konu kitlenmiştir...