İşlemci , Termal Macun Ve Ram (Sorun)
-
şimdi işlemciyi temizleyim derken bunu sökiyim dedim alttan macun koptu :) neyse kanatlarındaki kapakçığı
kapattım yerine tam oturdu işlemci ama bir ay sonra kasa teklemeye başladı sadece explorer açıkken makine reset
atıyo bios ekranı geçtikten sonra görüntü hiç birşey gelmiyo :) ne zaman ki ramin birini çıkartıyorum görüntü geliyo :)
sonra diğerini takıyorum yine görüntü war sonra yine reset :) tek ramle kullandım yine reset attı :) şimdi sorun o
işlemciyi temizlerken kopardığım termal macunda mı işlemcide mi yoksa ramlerde mi :) arada hafif koku da yayıyo
kasa :|
-
işlemcinin tozu mu alınırmış bırakya haketmişin sen
-
yahuu içinde bir sürü kıl toplanmış :| toz dediğimiz olgu ztn insan derisidir :/ kürdanla temizledim :k
-
eğer alınmazsa bi süre sonra görürsün hocam olanları :)
macundan olacağını sanmıyorum pek, anakartın yazılımı varsa eğer yükleyerek fanları ve ısıları kontrol et hocam cok yükseliyormu ona bak...
yada everest tarzı programlarlada göreiblirsin sıcaklıkları, eğer sıcaklıktan değilse başka bir sıkıntı olabilir...
bakmadan bişi denemez...
macundan olması düşük bi ihtimal ama eğer macundan ise bi bilgisayarcıya götürerek biraz macun sürdürebilirsin...
-
pit10din bunu yazdı:
-----------------------------
yahuu içinde bir sürü kıl toplanmış :| toz dediğimiz olgu ztn insan derisidir :/ kürdanla temizledim :k
-----------------------------Bilader Sende de ne deri varmış be. :)
İşlemciyi Tıkamışın, Sebebi Termal Macun değil, Azcık kopar sorun yaratmaz, Sorun Remin birindedir. Hangisinde Görüntü gelmiyorsa Değiştir yada Takmayıver. Bu arada Koku demişsin Acil olarak PowerSuplayınıda Elden geçirmeni Öneririm Anakartın Ve Tüm Kasanı Eline verebilir.
-
ztn şuan işlemci temizlendi kıl mıl kalmadı ona rağmen reset atıyo temizlemeden önce reset nedir bilmezdi crysis bile
oynuyodum P4 işlemcide :k :) şimdi reset atınca biostan baksam sıcaklığa sorun olur mu sonuçta o da
ölçüyo sıcaklık :/ ramlerin bi tanesi takılı olunca da reset atıyo :|
-
hoca p4 lga tip işlemci mi ? eğer ondan ise push-pin soğutucu vardır.. ve ben hayatımda böyle rezil bi soğutucu görmedim.. tam oturmamıştır.. p4 işlemcilerde speed step özelliği vardı yanlış hatırlamıyosam sıcaklık arttığında işlemci hızını bi miktar düşürüodu baktın olmuyor koruma devreye giriyodu.. resetleniodu makinalar.. o yüzden olabilir.. fanı tam olarak oturtmaya bak öncelikli olarak.. macunu da ihmal etme bence.. eskidiyse mutlaka yenile..
-
şimdi pc wizard 2008 diye program kurdum o tempature control 67 yazıyo biostan baktım 45 :/
-
senede 1 temizlerim faydasında görüuorum tozlanınca çünkü anakart biplemeye başlıyor özellikle ram yuvaları benim anakrtta sorun verıor yüsden sık sık temizliyorum 6 ayda bir falan fanlarıda geçen yıl yağladım.
termal macundan olmaz gibime geliyor benim termal macun yok gibi bişe zaten onun faydası ısıya daha verimli iletmek.