İşlemci Fanı ?
-
kasanın içini açtım işlemciyi bir güzel söktüm sonra aynen yerine taktım ama ekrana görüntü gelmiyor ve klavyenin ışıkları bir kere yanıyor gerisi yok, ekranın gelmesi için ne yapmalıyım?
-
aklımdan acayip yorumlarla cevap vermek geliyorda, bu aralar tbt'de espiri anlayışı ve ruhu kalmadı. bir ban furyası aldı başını yürüdü :))
neyse konuya gelelim..
işlemci fanını söktüm taktım diyorsun, kasayı tekrar aç ve kontrol et doğru takmışmısın ve ya elin kolun bir yerlere değmiş olabilir ona bak. ramleri söktüysen iyice kontrol et, bazı vatandaşlar anakartı kanırttırıp ters takabiliyorlar..
ayrıca ekrana görüntü gelmiyor diyorsun. monitorde bilgisayar açıkken "no signal vb" yazılar çıkıyormu? klavye ne durumda num lock (caps, scroll) a bastığında tepki veriyor mu?
neyse bilgisayara eğer su kaçtıya, arıza ya göre veya hataya göre çeşitli aralıklar biip sesi cıkartır. o sesler geliyor mu? geliyorsa uzunluk ve kısalık durumuna göre yazarsan arızayı daha rahat tespit edebiliriz.
yani çok değişkenli bir soru sorup, az açıklama yapmışsın. :)
-
anlamadıgın işlerde ugraşma derim soruna gelince muhtemelen pc acıldıgınıda sesini duyuyorsundur ve power savig mod yazıyor eger böyleyse biosu restlemen gerek önemli ekran kapalı ama sadece power saving mod yazıyorsa uygula
-
daha önce bir çok kez yaptım bu işlemi fakat işlemci her seferinde çalışırdı bu yaptığımda ise num lock falan gelmiyor. Söyle düşünüyorum işlemci fanı üstten tam baskı yapmadığı için işlemciyi tanıyamıyor olabilir. Çeşitli yollar denedim ama olmadı işlemciyi değiştirdim klavye yine gelmedi ekranda no signal yazıyor.
-
yüksek işlemci kullanıyor isen ve bir anda sınır ısına akdar çıklma İHTİMALİ(tam bilmiyoum) varsa ve termal macun ya sürmemiş yada tam süreremiş isen bu olur normaldir :D termal macun kullan bu arada işlemcinin bir tırnak diyeyip tutan bir yeri vardır o yerinde mi yoksa zorla mı duruyor orda