İşlemci Fanı (Ses Problemi)
-
Arkadaşlar notebook kullanıyorum.Windows 7 sistem yüklü.
Bundan 1 hafta önce notebook gayet sakin ve sessiz idi.İşlemci kendini kasmıyordu.Ama üstünden 1 hafta geçti ve işlemci %90 performansla çalışıyor ve fanda bundan dolayı çok ses çıkartıyor.Virüs taraması yaptım.Gereksiz programları sildim.Disk birleştirdim.Banamısın demiyor.Bilgisayarı her açtığımda minimum %60 dan başlıyor işlemci.Acaba buna ne neden olabilir.Sistem belleğkten 1.77 gb alan kullanıyor ama sadece firefox açık.Sorunu bir türlü çözemedim.Notebookun içini açmak içinde malzeme yok.
Dediğim gibi 1 hafta önce notebook maximum firefox bile açıkken %20 veya %10 kapasitede çalışıyordu.Donanımsal olduğunu sanmıyorum bu yüzden.
-
hocam temiz bir format çek tekrar kontrol et :) kafan rahat olur
-
bi tane de notebook cooler almayı ihmal etme.
-
Formatı çakıyımda inşallah düzelir.Hiç sevmiyorum ses çıkmasını
-
Esconda bunu yazdı:
-----------------------------
Formatı çakıyımda inşallah düzelir.Hiç sevmiyorum ses çıkmasını
-----------------------------yalnız format atarken sistem geri yükleme noktalarını kapat virüs kendini orda gizler formattan sonra tekrar aktif hale gelir. + notebookun içi tozlanmıs olabilir pc kapalıyken fön makinesini soğuk moda al ( bazı fön makinaları direk sıcak hava üfürür sen üzerinde ki sogutma dükmesine basılı tut sakın compressor kullanma cunku notebookların icin normal masaustu pc ler gibi değil daha hassas olurlar compressor ile zarar görebilir donanım ) yok bunlar ile olmadı dersen speed fan diye bir program var onunla fanın hızını ayarlayabiliyorsun dönme hızını düşürüp sesi azaltabilirsin yalnız önümüz yaz ve pc oldugundan daha fazla ısınacak yani hız düşünce hava da düşer bununla beraber ısı artar. karar senin (:
-
fan temizlenecek dostuml
sogutma peteği bilen bilir az toz tuy toplansa bile
hava sirkülasyonu yeterince olmayınca fan baslıyor deli gibi
calısmaya
cihazın bulundugu ortamın temizliğine gore 1-3 aylık periyotlarla temizlik
ve bakım gerekiyor bu meretlere
-
alexfarrow bunu yazdı:
-----------------------------
fan temizlenecek dostuml
sogutma peteği bilen bilir az toz tuy toplansa bile
hava sirkülasyonu yeterince olmayınca fan baslıyor deli gibi
calısmaya
cihazın bulundugu ortamın temizliğine gore 1-3 aylık periyotlarla temizlik
ve bakım gerekiyor bu meretlere
-----------------------------Şu anda yurt dışındayım.Ve temizleömeyi kendimmi yapayım yoksa biyeremi vereyimde yapsınlar.Sony vaio kullanıyorum hassas ve pahalı bir alet ben temizlersem sorun olabileceğini düşündüm.Ayrıca yurt dışında olduğumdan güvenilir biryer bilmiyorum???