İşlemci Fanını Söktüm Taktım Pc Açılırken Kapanıyor
-
Selamlar,
Evdeki pclerde genel bir temizlik yapıyordum format filan. Evdeki 5 yıllık masaüstü pc yi içini süpürgeye çektim.
İşlemci fanı acayip pis olmuştu clipslerinden çıkardım. Temizledim taktım. Hiç bir kabloyu çıkarmadım zorlamadım.
Şimdi başlıyor win 8 ekranı geliyor hop kapanıyor pc.
Ne yapmam lazım yav ?
Neyi bozduk acaba.
Şimdiki iç görünümü:
-
işlemci fanını düzgün oturtuğuna dikkat et.
Fan çalışıyormu kontrol et.
işlemci macunu ne durumda kontrol et.
-
Fan oturmamıştır.Çıkart tekrar tak.Dikkatli tak.FAn bacaklarında kırık varsa iple anakarta sabitle.
-
HoLyCat bunu yazdı
işlemci fanını düzgün oturtuğuna dikkat et.
Fan çalışıyormu kontrol et.
işlemci macunu ne durumda kontrol et.
Tam bilmiyorum macun nerede olmalı ama,
Fan ile işlemci arasında parça pintik şeyler var. Sanırım macun kurumuş iyice.
Fanlar çalışıyor.
En azından işlemci ısınana kadar 5-10 dakika pc çalışmalı sonra kapanmalı diye düşünüyorum.
Bence sorun fanda değil gibi.
-
CyberAngel bunu yazdı
Fan oturmamıştır.Çıkart tekrar tak.Dikkatli tak.FAn bacaklarında kırık varsa iple anakarta sabitle.
Evet fan oturmamış çok az sallanıyor.
Bu etkilermi o kadar yav ?
-
zeybekustasi bunu yazdıCyberAngel bunu yazdı
Etkilemez mi.Ayaklar sağlamsa düzgün oturt düzelecektir.Kırık varsa eğer benim yaptığım gibi kablo ya da iple işlemciyi sıkacak şekilde bir tarafından bağlamak çözüm olabilir.
-
zeybekustasi bunu yazdıCyberAngel bunu yazdı
fanı sağlam oturtmadığın için işlemci soğuyamıyor. kendini korumak için kapatıyor.
-
Tamamen oturtunca çalıştı. Teşekkürler.
Şuan fare klavye çalışmıyor. usb li olanlar çalışıyor ama usb siz girişler çalışmıyor.
-
zeybekustasi bunu yazdı
Tamamen oturtunca çalıştı. Teşekkürler.
Şuan fare klavye çalışmıyor. usb li olanlar çalışıyor ama usb siz girişler çalışmıyor.
Hocam yanlis hatirlamiyorsam anakart uzerinde bi sigorta var " fuse" yazar o yanmis olabilir ama usb klavye ya da mause kullan gitsin. o lehimleniyo filan bi suru is
-
eski pc lerden öğrendiğim bir şeyde şudur
çalışıyorsa elleme,
sen bakım için eline alır dağıtırsın ama toplayınca bir daha çalışmayabilir en azından bir kısmı :)
-
DestinatioN bunu yazdı
eski pc lerden öğrendiğim bir şeyde şudur
çalışıyorsa elleme,
sen bakım için eline alır dağıtırsın ama toplayınca bir daha çalışmayabilir en azından bir kısmı :)
Aynen çalışıyorsa ellemicen aga.
Valla evdeki mouse klavye usb li değildi yalandan masraf çıktı.
İllet ediyorum bu elektronik aletlerden.