İşlemci Hızı Hakkında Soru
-
müridler bugün kardeşim hp sleekbook 15-B010ST modeli bir laptop aldı.Alırken özelliklerine i5 3.2 işlemci hızı dediler.pcyi açtığımızda işlemci hızının 1.7 olduğunu gördük.Aldığımız yere götürdüğümüzde bu pcnin 4 çekirdekli olduğunu ve bir çekirdeğinin hızının 1.7 olduğunu söylediler.buna pek inanmadım ve geri döndüm tabi pc ile birlikte.Sorum bu olay çekirdek başına mı 1.7 yoksa toplam mı 1.7 benim bildiğim toplamda 1.7 ancak bu konuda satıcı baya bir ısrar ediyor.bende tam anlamıyla öğrenip satıcının karşısına öyle çıkmak istiyorum.Yardımlarınız içi şimdiden teşekkür ederim.
-
eğer i5 se toplamda 1.7 olmaz hocam.
-
hocam i5 işlemci nedir bunun işlemci hızı ve 1.7 yazıyo
-
Cronos bunu yazdı
hocam i5 işlemci nedir bunun işlemci hızı ve 1.7 yazıyo
http://ark.intel.com/products/65707
2 çekirdek var ve tek çekirdek hızı 1.7
Adamın sana söylediği değer doğru yani.
-
eyvallah hocam çok saol
-
Cronos bunu yazdı
eyvallah hocam çok saol
rica ederim dostum
-
hızı 2.6 ghz bu işlemcinin.
Turbo boost intel in uydurduğu bir şey eski pc lerde de vardır bu.
-
Cronos bunu yazdı
müridler bugün kardeşim hp sleekbook 15-B010ST modeli bir laptop aldı.Alırken özelliklerine i5 3.2 işlemci hızı dediler.pcyi açtığımızda işlemci hızının 1.7 olduğunu gördük.Aldığımız yere götürdüğümüzde bu pcnin 4 çekirdekli olduğunu ve bir çekirdeğinin hızının 1.7 olduğunu söylediler.buna pek inanmadım ve geri döndüm tabi pc ile birlikte.Sorum bu olay çekirdek başına mı 1.7 yoksa toplam mı 1.7 benim bildiğim toplamda 1.7 ancak bu konuda satıcı baya bir ısrar ediyor.bende tam anlamıyla öğrenip satıcının karşısına öyle çıkmak istiyorum.Yardımlarınız içi şimdiden teşekkür ederim.
Islemci hizin 1.7GHz ve Turboboost ile 2.6GHz e cikabiliyor. Cekirdek hizidir bu toplama ile hesaplanmiyor. 2.6GHz turboboost tan yararlanmak icin de bios unu guncelle advanced seceneginin orada C3/C6 state support gibi birsey vardir. Onu disable edersen tam verimle calistirirsin CPU yu.
Essentials Status Launched Launch Date Q2'12 Processor Number i5-3317U # of Cores 2 # of Threads 4 Clock Speed 1.7 GHz Max Turbo Frequency 2.6 GHz Intel® Smart Cache 3 MB DMI 5 GT/s Instruction Set 64-bit Instruction Set Extensions AVX Embedded Options Available No Lithography 22 nm Max TDP 17 W Recommended Customer Price TRAY: $225.00