İşlemci Sorunu
-
Beyler bilgisayara format attım 5 kez ama sürekli free fox çöküyor sonra betiği durdur devam et hatasını alıyorum
ekran kitleniyor hiç birşey yapamıyorum alt delete bile olmuyor kitleniyor sonra mavi ekran geliyor reset atmak zorunda kalıyorum
reset attığımdada yemiyor sürekli kara ekran hiç bir yaşam belirtisi yok..
Bende fişi çekip komple bilgisayarı elektrikten çekiyorum sonra tekrar açıyorum bu sefer açılıyor ama direkt bios ayarlarına giriyor
CPU işlemcide duruyor karşısındada 106 çıkıyor değiştirilebilir ben biraz oynadım işlemci ayarlarıyla üç beş rakam aşşa yada yukarı çıkarttım sonra tekrar geri eski haline getirdim bu nedir bana yardımcı olabilicek birisi varmı intel p4 işlemci var 256 ramle çalışıyor pc..
-
hocam format attığın xp cdsi görsellik felan eklenmiş katılımsız kurulum cdsi mi yoksa eklenti olmayan orjinal cd mi ? sorunun büyük ihtimalle işlemci değil ram kaynaklı gibime geliyor. ama işlemci fanını temizleyip termal macunu değiştirmeni öneririm. orjinal cd ile format atmanı öneririm.
-
Orginal değil bu tncxp diye bişey çıkartmışlar şerefsizler beş para etmez ondan yüklüyorum ramdan diyorsunda neden reset yediğinde biostan işlemci karşıma çıkıyor onu anlamadım ben dediğini yapacağım bu arada..
-
yani mavi ekran hatası, pcde donma ya da pc yi açtığında ekrana gelmeme gibi sorunlar genellikle donanımsal kaynaklı arızalardır. CPU, Ram, Power sub, ekran kartı, ana kart gibi donanımların imkanın varsa sağlam olduklarından emin olmak için test et. Eğer sorunun CPU da olduğunu düşünüyorsan CPU oksitlenmiş olabilir, termal macunu kurumuş bitmiş oalbilir, fan bozuk ya da fanın ayaklarından birnin tam oturmamış gibi bir sürü olabilecek ihtimal var. Tavsiyem bir bilgisayarcıya gidip kontrol ettirmen.
bu arada free fox ne ?
-
Arkadaşım Termal Kremini yenile Remleri Sil Hard Disk Kablolarını kontrol et büyük ihtimal düzelecektir