İşlemci Üzerinde Yalama Olmuş Vida Nasıl Sökülür ?
-
Merhabalar, notebook'un ssd yükseltmesi ve termal macun yenileme işlemine girişeyim dedim. Ancak sağolsun yetkili servis işlemcinin üzerindeki vidaları çok güzel halletmiş. Şimdi eldeki tornavidalar ile bunu açmaya kalkarsak iyice yalama olacak.
Sizce ne yapmalı ?
monster notebook servisine götürsem bunu açın sadece desem. termal macunu ben kendim süreyim edeyim yardımcı olurlar mı acaba ? bilemedim. O yüzden sadece vidaları açtırıp yeniletmek amacım var. İzmir'de buna yönelik bir servis var mıdır ? Belki de kaliteli bir izeltaş kraft serisi yıldız tornavida olsa açılabilir ama anakart üzeri olduğundan çok da güç uygulamak istemem. Elimde de o kadar kaliteli yıldız yok. https://www.hepsiburada.com/akman-ct-01-elektronikci-saatci-cep-telefonu-bilgisayar-tamir-mini-tornavida-seti-25-li-pm-HB00000Q888G
şundan var.
https://hizliresim.com/rwj4xuj
-
Vidanın altına ince bir bıçak sok yukarı kaktırıken tornavida ile aç.
geri takarken daha kalın vida veya bulamazsan mevcut vidaya hafif teflon sar.
-
Çok büyük müdahele bulunmadan, başka bir teçhizata ihtiyaç olmadan önerebileceiğim şey kalın paket lastikleri olur. Vidanın üstünde tutup tornavidayı bastırırsan küçük bir çıkıntıda olsa vida çıkabiliyor.
Asıl sorun çıktıktan sonra nasıl takacaksın :D yenisini alman gerekecek.
hypnot1c tarafından 09/Şub/25 00:04 tarihinde düzenlenmiştir -
hypnot1c bunu yazdı
Çok büyük müdahele bulunmadan, başka bir teçhizata ihtiyaç olmadan önerebileceiğim şey kalın paket lastikleri olur. Vidanın üstünde tutup tornavidayı bastırırsan küçük bir çıkıntıda olsa vida çıkabiliyor.
Asıl sorun çıktıktan sonra nasıl takacaksın :D yenisini alman gerekecek.
Servise mesaj attım. zamanında m2 ssd için 1 adet vida lazımdı sağolsun monster ücretsiz yolladı. belki buna da yardımcı olurlar.
-
O zaman yine aynı şekilde servise bir sor. Son servis işleminden sonra fark ettim ki vidalar aşınmış görünüyor. Açılmama sorununa karşın müdahelede bulunmak istemedim ne yapmam gerekir ? diye sor.
-
hypnot1c bunu yazdı
O zaman yine aynı şekilde servise bir sor. Son servis işleminden sonra fark ettim ki vidalar aşınmış görünüyor. Açılmama sorununa karşın müdahelede bulunmak istemedim ne yapmam gerekir ? diye sor.
Benim anlamadığım nasıl bu kadar sıkabilirler. Anasını bellemişler vidanın.
-
Tornavida kötü ya da ucu tam uyumlu değildir, vida kaliteli değildir, zamanla aşınmıştır, çok zorlamıştır vs vs.
Şaşılacak bir şey yok.
-
hypnot1c bunu yazdı
Tornavida kötü ya da ucu tam uyumlu değildir, vida kaliteli değildir, zamanla aşınmıştır, çok zorlamıştır vs vs.
Şaşılacak bir şey yok.
Benim çekincem şu, ben şimdi ücretsiz bakım ayağına gidip bıraksam adamlara. Adamlar açıp yapacak mı ? ya da hem temizlik yapıp hem de bu vidaları değiştirirler mi ? :D aklıma takılan o :D