folder Tahribat.com Forumları
linefolder Donanım & Driver
linefolder İşlemci Üzerinde Yalama Olmuş Vida Nasıl Sökülür ?

İşlemci Üzerinde Yalama Olmuş Vida Nasıl Sökülür ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rapidhacker550
    rapidhacker550's avatar
    Erkek

Merhabalar, notebook'un ssd yükseltmesi ve termal macun yenileme işlemine girişeyim dedim. Ancak sağolsun yetkili servis işlemcinin üzerindeki vidaları çok güzel halletmiş. Şimdi eldeki tornavidalar ile bunu açmaya kalkarsak iyice yalama olacak.

Sizce ne yapmalı ? 

monster notebook servisine götürsem bunu açın sadece desem. termal macunu ben kendim süreyim edeyim yardımcı olurlar mı acaba ? bilemedim. O yüzden sadece vidaları açtırıp yeniletmek amacım var. İzmir'de buna yönelik bir servis var mıdır ? Belki de kaliteli bir izeltaş kraft serisi yıldız tornavida olsa açılabilir ama anakart üzeri olduğundan çok da güç uygulamak istemem. Elimde de o kadar kaliteli yıldız yok. https://www.hepsiburada.com/akman-ct-01-elektronikci-saatci-cep-telefonu-bilgisayar-tamir-mini-tornavida-seti-25-li-pm-HB00000Q888G 

şundan var.

https://hizliresim.com/rwj4xuj 

T.C Anayasası Madde 26 : Herkes, düşünce ve kanaatlerini söz, yazı, resim veya başka yollarla tek başına veya toplu olarak açıklama ve yayma hakkına sahiptir. Bu hürriyet resmi makamların müdahalesi olmaksızın haber veya fikir almak ya da vermek serbestliğini de kapsar. Bu fıkra hükmü, radyo, televizyon, sinema veya benzeri yollarla yapılan yayımların izin sistemine bağlanmasına engel değildir.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    eengineer
    eengineer's avatar
    Erkek

Vidanın altına ince bir bıçak sok yukarı kaktırıken tornavida ile aç. 

geri takarken daha kalın vida veya bulamazsan mevcut vidaya hafif teflon sar. 

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hypnot1c
    hypnot1c's avatar
    Erkek

Çok büyük müdahele bulunmadan, başka bir teçhizata ihtiyaç olmadan önerebileceiğim şey kalın paket lastikleri olur. Vidanın üstünde tutup tornavidayı bastırırsan küçük bir çıkıntıda olsa vida çıkabiliyor. 

Asıl sorun çıktıktan sonra nasıl takacaksın :D yenisini alman gerekecek.

hypnot1c tarafından 09/Şub/25 00:04 tarihinde düzenlenmiştir

Nerde o eski minecraftçılar. Unutulmadın X3uqM4 - Tahribatın yanlışlıkla banlanmış en bahtsız müridi. Böyle bir şans nasıl olabilir ? Banlanmış bir üyenin login olmaya çalıştığındaki IP sini sen kalk 1 gün sonra tahribata girerken nasıl denk geldiyse onun IP siyle gir. Bunu bir admin görsün fark etsin ve AB ban ı al şaka gibi :|
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rapidhacker550
    rapidhacker550's avatar
    Erkek
    hypnot1c bunu yazdı

Çok büyük müdahele bulunmadan, başka bir teçhizata ihtiyaç olmadan önerebileceiğim şey kalın paket lastikleri olur. Vidanın üstünde tutup tornavidayı bastırırsan küçük bir çıkıntıda olsa vida çıkabiliyor. 

Asıl sorun çıktıktan sonra nasıl takacaksın :D yenisini alman gerekecek.

Servise mesaj attım. zamanında m2 ssd için 1 adet vida lazımdı sağolsun monster ücretsiz yolladı. belki buna da yardımcı olurlar. 

T.C Anayasası Madde 26 : Herkes, düşünce ve kanaatlerini söz, yazı, resim veya başka yollarla tek başına veya toplu olarak açıklama ve yayma hakkına sahiptir. Bu hürriyet resmi makamların müdahalesi olmaksızın haber veya fikir almak ya da vermek serbestliğini de kapsar. Bu fıkra hükmü, radyo, televizyon, sinema veya benzeri yollarla yapılan yayımların izin sistemine bağlanmasına engel değildir.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hypnot1c
    hypnot1c's avatar
    Erkek

O zaman yine aynı şekilde servise bir sor. Son servis işleminden sonra fark ettim ki vidalar aşınmış görünüyor. Açılmama sorununa karşın müdahelede bulunmak istemedim ne yapmam gerekir ? diye sor.  

Nerde o eski minecraftçılar. Unutulmadın X3uqM4 - Tahribatın yanlışlıkla banlanmış en bahtsız müridi. Böyle bir şans nasıl olabilir ? Banlanmış bir üyenin login olmaya çalıştığındaki IP sini sen kalk 1 gün sonra tahribata girerken nasıl denk geldiyse onun IP siyle gir. Bunu bir admin görsün fark etsin ve AB ban ı al şaka gibi :|
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rapidhacker550
    rapidhacker550's avatar
    Erkek
    hypnot1c bunu yazdı

O zaman yine aynı şekilde servise bir sor. Son servis işleminden sonra fark ettim ki vidalar aşınmış görünüyor. Açılmama sorununa karşın müdahelede bulunmak istemedim ne yapmam gerekir ? diye sor.  

Benim anlamadığım nasıl bu kadar sıkabilirler. Anasını bellemişler vidanın.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hypnot1c
    hypnot1c's avatar
    Erkek

Tornavida kötü ya da ucu tam uyumlu değildir, vida kaliteli değildir, zamanla aşınmıştır, çok zorlamıştır vs vs.

Şaşılacak bir şey yok. 

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rapidhacker550
    rapidhacker550's avatar
    Erkek
    hypnot1c bunu yazdı

Tornavida kötü ya da ucu tam uyumlu değildir, vida kaliteli değildir, zamanla aşınmıştır, çok zorlamıştır vs vs.

Şaşılacak bir şey yok. 

Benim çekincem şu, ben şimdi ücretsiz bakım ayağına gidip bıraksam adamlara. Adamlar açıp yapacak mı ? ya da hem temizlik yapıp hem de bu vidaları değiştirirler mi ? :D aklıma takılan o :D 

Toplam Hit: 418 Toplam Mesaj: 8
yalama olmuş vida