İşlemci Ve Anakart Alıyorum

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KafirImam
    KafirImam's avatar
    Erkek

Müridler , uzun bir aradan sonra öncelikle tekrar merhaba demek istiyorum . Bi süre durumlar uygun olmadığından giremedim

Biliyorum okurken biraz başınız ağrıyacak özür dilerim.

Olaya gireyim ;

Bilgisayarı yeni baştan , 2 aşamayla , öncekiyle dış kasası haricinde tamamen alakasız olmak üzere yeniden toplamaya karar verdim

İlk olarak bundan 2 ay önce bi başlıkta da belirttiğim üzere Zotac Nvidia GeForce GTX460 ekran kartı ve gerekli güç kaynağı sistemini aldım .

Şimdi ise sıra hayalini kurduğum AMD Phenom II X6 1055T işlemci ve Asus Crosshair Formula AM3 AMD 890FX/SB850 DDR3 2000mhz ve tabi ki anakarta uygun DDR3 ramlerde.

İşlemci ile ekran kartı arasında bir uyum sorunu çıkar mı ?-

Öteki sorum.

Şuan kullandığım anakartım Asus P5B ve kullandığım işlemci Intel Core2Duo E4500 , Windows XP kullanıcısıyım . Ve hard diskim değişmeyecek . Anakart boyutlarıyla alakalı olarak biraz araştırma yaptım boylar galiba standart yani o konuda sorun çıkmayacak (   biraz fazla titiz iş görürüm (=   ) Aklıma takılan soru harddisk ile ilgili . Montajı yaptıktan sonra bilgisayara açar açmaz harddiskteki eski işlemci verilerini temizlemek format mı atmam gerekecek ? Yok mudur başka yolu yordamı ?

Konudaki her türlü görüş ve önerilerinize açığım.

Saygılar

O da yok.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KafirImam
    KafirImam's avatar
    Erkek

Desteğiniz için saolun , hocam silin konuyu daha fazla rezil olmayım.

Kolay gelsin

O da yok.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Liquid
    Liquid's avatar
    Erkek

anakartlar tamamen birbirinden farklı özellikle chipsetin farklı olucak bu yüzden driverları kaldırmadığın sürece açmaz

driverları tamamen kaldırırsan bir umut açar bence ama sağlıklı çalışan bir sistem olmayacak.

bu yüzden sıfır kurulum yapman çok daha sağlıklı olucak

donanımların birbiri ile uyumunu bilemicem. www.donanimhaber.com da çok daha iyi destek alabilirsin.

İmzalamazsam ne olcak?
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Balyoz99
    Balyoz99's avatar
    Erkek

Harddiski taktığında işletim sistemi açılır ama eski driverları kaldırıp yenilerini kurmak Windows kurulumundan daha fazla uğraştırır.

arbeit macht frei
Toplam Hit: 1204 Toplam Mesaj: 4