İşlemcide Önemli Olan Hız Mı Ön Bellek Mi?
-
http://www.vatanbilgisayar.com/urun_kiyaslama.aspx?lang=tr-TR&kat=643&uKods=3299,24582
şu iki ürün arasından hangisini almam mantıklı olurdu
İkiside çok iyi işlemciler olmasa gerek ama elimdeki anakarta göre (2011 den kalma) pc yi nasıl destekleyebilirm diye bakınıyorum
benim işlemci 4 çekirdek 3.1 ghz ama ön belleği 2mb mesela şimdi 4ghz li ön belliği 8 olan kafadan çok bariz fark yaratırmı?
-
Hocam adi uzerinde on bellek eger bi data islemiyorsan ne bilim bi database tutmuyorsan pcde vea benzeri bi islem yapmiyorsan 2-4 mb kes bellek ev kullanicisina tabiki yeter ama yok ben db isliyorum diosan 8mb alti kes bellek islemcini yorar ve surekli ust seviyede islemci calismasina sebebiyet verir buda nedemek fazla enerji tuketimi ve islemciyi sogutmakla ugrasmak demektir.
Basit bi ornek vermek gerekirse
Ofisteki masan kucuk surekli dosya geliyor artik koyacak yerin kalmadi napiosun yeni dosyalari almak icin daha hizli calisiyorsun. Ama masan buyukse orta seviye hizda surekli isi eritip yeni dosyalari sabit hizda alabiliyorsun. Buda seni fazla yormuyor.
-
şu aralar tek sıkıntım grafik işlemek video kurgu after effect vs bu hangi tanıma giriyor?
-
her ikiside gerekli hocam. Özellikle CPU büyük datalarla uğraşıyorsa, cache belleğin önemi iyice artar. CPU'nun işlem kabiliyeti en önemli şeydir ancak cache bellekte sunucunun işlem kabiliyeti potansiyelini en iyi kullandırtan şeydir.
-
Kullandığın programlar çoklu işlemci kullanıyorsa 6100, tek işlemci kullanıyorsa 4300.
http://www.cpu-world.com/Compare/293/AMD_FX-Series_FX-4300_vs_AMD_FX-Series_FX-6100.html Şuradan karşılaştırmalara bakabilirsin.
-
-
İşlemci modellerini google'a yazıp adobe ürünlerindeki performansına bakabilirsin. SSD sadece windows açılışı ile programı ilk açıştaki hızını değiştirir. Program açıldıktan sonra yapacağın işlemlerde ssd'nin işlevi yok. İşlemciyi de sahibinden.com'dan aratıp al bence. Ben garanti olayına pek takılmıyorum 16 senedir piyasanın içindeyim daha bozulan işlemci denk gelmedi. Bayiliğim olduğu halde 1100 TL civarına aldığım işlemciyi yurtdışından alan birinden 900 TL'ye aldım. 2. ellere de bakabilirsin.
DarkSkull tarafından 05/Eki/16 20:28 tarihinde düzenlenmiştir -
hazır sırası gelmişken render bilgisayarı yapmak istiyorum
bunun gibi işlemci alıp sistem kuran oldumu
-
-
gpu ya yüklen plugin ler sırf gpu üzerinden çalışır işlemci render süresinde etki eder fakat kurgu aşamasında attığın renk efekt vs şeyler izleme sırasında kasma donma frame atlama yapar sadece cpu pek işini görmez.