İşlemciyi Temizledim Macunu Yeniledim Ama Kapanıyor Nedendir Bilen Var Mı?
-
Selam beyler
Dün bilgisayarı temizledim,bilgisayar oyun yüklendiğinde ya da açıldıktan bir süre sonra kilitlenip kendini kapatıyordu,kasa açık haldeydi,ekran kartının fanını,fanın üzerinde bulunduğu aliminyum yüzeyi ve işlemci fanını temizledim,işlemcinin fanını söküp eski macunu temizleyip yenisini sürdüm,fanı da işlemcinin üzerindeki yerine monte etdip pimlerini kasadaki yerlerine taktım.Çalıştırdığımda bilgisayar eskisi gibi hırıldamadan çalışıyor ama on saniye kadar sonra kapanıyor,görüntü de alamıyorum,monitör test ekranında kalıyor;sizlere sormak istediğim bu durumun neden dolayı olabileceği ve bu durum karşısında neler yapabileceğim.
Not:Acele yazdığım için istemeden de olsa başlıkta büyük-küçük harf problemi oluştu.
-
işlemci fanının düzgün takıldığına bi daha bakmanı tavsiye ederim. işlemci macunu pirinç tanesi kadar sürmen yeterli fazla sürdüysen temassızlık yapar . birde eski macunu tinerle temizleki pürüzsüz bi alan elde edesin.
-
Hocam ekran kartına bakarmısın fanı çalısıyormu çalışmıyorsa temizleyip tekrar tak yoksa ekran kartını eline alırsın :)
-
ramlarini cıkartıp tak hocam. aynı sorunu dün gece yaşadım.. Temizlik yaptım pc'de burnumdan geldi. her saniye farklı bir parça dangalaklık gösterdi
-
Hacı %70 işlemci fanından kaynaklanıyordur.Tırnakların tam oturduğuna emin ol.
-
Fani oturtamamissindir. Bekle islemci sogusun, fani oturt bir daha dene. Ya da ben beklemem diyorsan islemciyi buz dolabina koy.
-
İşlemci Fanı Hocam =D
aynısı banada oLmuştu sonra fanı bi çıkarttım . . işLemci fanının bi bacağını kırmışım takarken . . bence sende kırdın =D yada tam otutturamadın . .