İŞLETİM SİSTEMİ YAZMAK ?
-
arkadaşlar herzaman merak etmişimdir işletim sistemi nasıl yazılır. 1-Ne gibi donanıma sahip olmak gerekir.? 2-Hangi pro.lar kullanılır.ve 3- işletim sistemi yazmak gerçektende çokmu zordur . 4-bir insan kimse ile paylaşmadan tam olarak bütün kodlarıyla bir işletim sistemi yazabilirmi ? 5-İlgili arkadaşlar konuya cvb verecektir umarım ...
-
tek tek cevaplıyım
1-donanım derken neyi kastettin bilmiyorum ama "işletim sistemi yazacam, o halde -işletim sistemi yazma kartı- almalıyım hemen aman allahım" gibi bi durum yok
2-programlar kullanılmaz adı stüne işletim sistemi yazıyosun programların üstünde compile olcağı kernelden işlemciye işlem yaptıran bir sistem... en fazla ASM kullanırsın yada windows ilk verisonlar gibi ms-dos üzerinde c compiler vs ile yarı C yarı ASM dilinde yazabilirsin
3-evet çok zordur
4-zamanı varsa asm i yalamış yutmuş programlama mantığı tamamen oturmuş bi kişiyse neden olmasın ama bence imkansız
5-.
eğer işletim sistemi yazılabilseydi bugün tübitak linux üzerine salak salak işletim sistemleri geliştireceğine kendi çekirdeğinde işletim sistemi oluştururdu ama olay bu değil yani yeni bir işletim sistemi yeni standartlar yeni protokoller demek
-
taam ben başlıyorum siz yetişin :)
RawkSoft İksPipi V1.0 ;]
-
çekirdeği oluşturursan gerisini ben yazarım :)))...Çekirdek varya o çekirdek...işte onu yaptığın anda gerisini bilgisayar programcılığından okuyan kafası azıcık basan birisine versen yine yazaabilir...Çinterim ben o çekirdeği :))
-
çekirdekler benden kola ya karışmam :D maç ne zaman :P
-
x-files 1.0 yazdım ben dur bakala gidiyim bi çekirdek alayım 250 ykr lik çerkidek almayı unutmusum
program yazmak çok zor bilader. biz zar zor muhasebe programı yazıoy işletim sizstemi nasıl yazcaz.
-
beyler microsoft belki çekirdek satıyodur dimi :)
arkadaşı mirosoftun çekirdek bakkalına yönlerdirin lütfen :)
kredi kartlarına 0 komisyon?!!
hem peşinde indirim vamış!!!