İŞLETİM SİSTEMİ YAZMAK ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    blmrt
    blmrt's avatar
    Erkek
    arkadaşlar herzaman merak etmişimdir işletim sistemi nasıl yazılır.  1-Ne gibi donanıma sahip olmak gerekir.? 2-Hangi pro.lar kullanılır.ve 3- işletim sistemi yazmak gerçektende çokmu zordur . 4-bir insan kimse ile paylaşmadan tam olarak bütün kodlarıyla bir işletim sistemi yazabilirmi ? 5-İlgili arkadaşlar konuya cvb verecektir umarım ...

İnsanlar çok değişti, dikkat etmek lazım. Biriyle el sıkıştıktan sonra beşi de yerindemi diye parmaklarını saymak zorundasın
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ir2
    ir2's avatar
    Bilgi/Destek Madalyası Developer Madalyası
    Erkek

tek tek cevaplıyım

1-donanım derken neyi kastettin bilmiyorum ama "işletim sistemi yazacam, o halde -işletim sistemi yazma kartı- almalıyım hemen aman allahım" gibi bi durum yok

2-programlar kullanılmaz adı stüne işletim sistemi yazıyosun programların üstünde compile olcağı kernelden işlemciye işlem yaptıran bir sistem... en fazla ASM kullanırsın yada windows ilk verisonlar gibi ms-dos üzerinde c compiler vs ile yarı C yarı ASM dilinde yazabilirsin

3-evet çok zordur

4-zamanı varsa asm i yalamış yutmuş programlama mantığı tamamen oturmuş bi kişiyse neden olmasın ama bence imkansız

5-.

eğer işletim sistemi yazılabilseydi bugün tübitak linux üzerine salak salak işletim sistemleri geliştireceğine kendi çekirdeğinde işletim sistemi oluştururdu ama olay bu değil yani yeni bir işletim sistemi yeni standartlar yeni protokoller demek

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Rawkmetal
    Rawkmetal's avatar
    Erkek

taam ben başlıyorum siz yetişin :)

RawkSoft İksPipi V1.0 ;]

dünya yan geldi. dalganıza bakın...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ~$
    ComputerWolf
    ComputerWolf's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    çekirdeği oluşturursan gerisini ben yazarım :)))...Çekirdek varya o çekirdek...işte onu yaptığın anda gerisini bilgisayar programcılığından okuyan kafası azıcık basan birisine versen yine yazaabilir...Çinterim ben o çekirdeği :))

Hep denedin. Hep yenildin. Olsun yine dene , yine yenil ama daha iyi yenil !
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Liquid
    Liquid's avatar
    Erkek
    çekirdekler benden kola ya karışmam :D maç ne zaman :P

İmzalamazsam ne olcak?
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bektas
    x-files
    x-files's avatar
    Erkek

x-files 1.0 yazdım ben dur bakala gidiyim bi çekirdek alayım 250 ykr lik çerkidek almayı unutmusum

program yazmak çok zor bilader. biz zar zor muhasebe programı yazıoy işletim sizstemi nasıl yazcaz.

//Hayat Bazen Tatlıdır//--//Aşıksan vur saza şoförsen bas gaza// https://zulfumehmet.com/ Kişisel bir olay
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    darkblood
    darkblood's avatar
    Erkek

beyler microsoft belki çekirdek satıyodur dimi :)

arkadaşı mirosoftun çekirdek bakkalına yönlerdirin lütfen :)

kredi kartlarına 0 komisyon?!!

hem peşinde indirim vamış!!!

bilenle bilmeyen bir olur mu?
Toplam Hit: 1960 Toplam Mesaj: 7