folder Tahribat.com Forumları
linefolder Programlamaya Giriş
linefolder İşletim Sistemine Göre Programlama

İşletim Sistemine Göre Programlama

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hannibal007
    hannibal007's avatar
    Erkek

aynı kod farklı işletim sisteminde derlenip çalıştırılırsa farklı sonuçlar verebilirmi?

mesele 1000 satırlık bir kodumuz var bunu unix altında derledik ve çalıştırdık doğru sonuçlar verdi

aynı kodu windows xp 32 bit altında derleyip çalıştırdık hatalı sonuçlar geldi

işletim sisteminin 16 yada 32 bit olmasının sonuçlarla ilgisi olabilirmi? Eğer ilgisi varsa sonuçları ne kadar ve ne yönde etkiler?

unix altında çalışan bir program linux altındada çalışırmı? yoksa linux altında derlemekmi gerekir?

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Antikky
    Antikky's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

Ne tip bir program olduğuna göre değişecektir.Kodladığın işletim sistemi değil kodladığın dille alakalı daha çok.
    C,C++ Windows Ve Linux türevlerinde aynı kod çalışmayacaktır.(Bazı durumlarda)
    İşletim sisteminin 64 olması mevzusu farklı bir olay,onun konusu apayrı.

Umursamaz Tavrımın Hastası Olunuz.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hannibal007
    hannibal007's avatar
    Erkek

fortran dilini kullanarak matris hesabı yapan bi program yaptık.program 5 adımda çalışıyor

ilk sonucları sayısal olarak ekrana veriyor mesela 1 5 7 11 gibi

aralarında 2 karakter boşluk var sıkıntıda burada başlıyor

aynı programı windows da çalıştırınca rakamlar 1. adımdakiyle aynı ama aralarında boşluk daha fazla unix 5 digit windows 8 digit e yazıyor sayıları

2. adıma geçince bu digit farklılığı yüzünden bambaşka sonuçlar çıkıyor

16 bit unix sistemde sonuclar doğru 32 bit windowsda sorun boyle işte bu bit farklılığının olaya etkisi varmıdır yoksa programın kaynak kodundanmı kaynaklanıyor bu durum??????

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    R3D
    R3D's avatar
    Erkek

Hocam fortran bilmem ama koda OS u belirleyip ona göre aradaki boşlık sayısını azaltana yada çoğaltan bi parça kod eklenebilir bence....

"Mey biter saki kalır Her renk solar haki kalır Diploma insanın cehlini alsada; Hamurunda varsa,eşeklik baki kalır..."
Toplam Hit: 1392 Toplam Mesaj: 4