İşletim Sistemleri - C Dili
-
Merhabalar, ödevin tanımı aşağıda, internetten bulduğum kaynaklarda bu konu üzerine pek bişey bulamadım, türkçe kaynak zaten hiç yok,
Parent'a ait 4 tane child process olucak ve bu 4 child farklı işlemler gerçekleştiricek, bilgi aktarımı da pipe'lar(3 tane) ile sağlanıcak, WIN32 uygulaması olması lazım, yardımcı olursanız sevinirim,
Şimdiden teşekkürler..
-
Hocam threadlerle çok kolay yapabilirsin. Process ID ve Parent ID 'yi veren hazır fonksiyonlar zaten var, zor değil açıkcası ödevin. Buna karşılık kimsenin sana direk olarak ödevi vereceğini sanmıyorum burda hocam. Thread oluşturmak ve parent id öğrenmek hakkında bilgi sahibi olursan kolaylıkla yaparsın, kolay gelsin.
-
hocam main thread oluşturduktan sonra fork ile ayıracaksın..
http://www.cs.cf.ac.uk/Dave/C/
win32 değil de ben linuxda yapmıştım bu kaynak yardımcı olabilir. orda process control un altında pipe a bakabilirsin
bir de ipc ana başlığına bakman gerek. örnekler v.s. bulabilirsin..
edit:
benim gördüğüm ders kitabı buydu..
çok faydası oldu, pdf ini bulup inceleyebilirsin
unbalanced tarafından 17/Kas/13 11:59 tarihinde düzenlenmiştir -
direk fork fonksiyonunu araştırırsan bir sürü döküman bulabilirsin.
-
öncelikle teşekkür ederim, fork ile yapıcaktım ilk başta, ancak win32 olduğu için işler çok karışıyo, 4 tane child olduğu için 4 ayrı .c uzantılı dosyalar mı oluşturmam gerek ?
-
hocam verdiğim kaynaktaki örnekleri bir uygula bak gör.. fork ile zaten child oluşturuyorsun, 4 tane c dosyası neden oluşturuyorsun. sen var olan işlemciği ayırıyorsun.. örnekleri kendin uygularsan sonuçları görüp algılaman daha kolaylaşır.
-
unbalanced bunu yazdı
hocam verdiğim kaynaktaki örnekleri bir uygula bak gör.. fork ile zaten child oluşturuyorsun, 4 tane c dosyası neden oluşturuyorsun. sen var olan işlemciği ayırıyorsun.. örnekleri kendin uygularsan sonuçları görüp algılaman daha kolaylaşır.
fork yapıp if le oluşan processleri oluşturcak hatta. denemeden anlamak gerçekten güç oluyo aynı anda çalışan aynı programcık olayını :)
-
hocam çünkü fork linüx için, windows için CreateProcess olayı var 10 tane parametre alıyo :D thread'lerle değil de child'larla yapılması bekleniyo, aynı projeye 4 tane daha proje açarak yapılıyo :D
-
KuZeTaR bunu yazdı
hocam çünkü fork linüx için, windows için CreateProcess olayı var 10 tane parametre alıyo :D thread'lerle değil de child'larla yapılması bekleniyo, aynı projeye 4 tane daha proje açarak yapılıyo :D
google da windows forking diye aratmayı hiç denedin mi :)
-
C ve sistem programcıları derneğinde kağan reyiz var , onun notlarında ayrıntılarıyla incelenmişti bu konu. Tüm notları indir ve bak
-
ETRoot bunu yazdı
C ve sistem programcıları derneğinde kağan reyiz var , onun notlarında ayrıntılarıyla incelenmişti bu konu. Tüm notları indir ve bak
evet gerçekten baya güzelmiş notları, çok teşekkür ederim, işime yarıcak bunlar :)