İşletim Sistemleri - C Dili

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KuZeTaR
    KuZeTaR's avatar
    Erkek

Merhabalar, ödevin tanımı aşağıda, internetten bulduğum kaynaklarda bu konu üzerine pek bişey bulamadım, türkçe kaynak zaten hiç yok,

Parent'a ait 4 tane child process olucak ve bu 4 child farklı işlemler gerçekleştiricek, bilgi aktarımı da pipe'lar(3 tane) ile sağlanıcak, WIN32 uygulaması olması lazım,  yardımcı olursanız sevinirim,

Şimdiden teşekkürler..

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    manyaki
    manyaki's avatar
    Erkek

Hocam threadlerle çok kolay yapabilirsin. Process ID ve Parent ID 'yi veren hazır fonksiyonlar zaten var, zor değil açıkcası ödevin. Buna karşılık kimsenin sana direk olarak ödevi vereceğini sanmıyorum burda hocam. Thread oluşturmak ve parent id öğrenmek hakkında bilgi sahibi olursan kolaylıkla yaparsın, kolay gelsin.

since 2005 // tbt
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

hocam main thread oluşturduktan sonra fork ile ayıracaksın..

http://www.cs.cf.ac.uk/Dave/C/

win32 değil de ben linuxda yapmıştım bu kaynak yardımcı olabilir. orda process control un altında pipe a bakabilirsin

bir de ipc ana başlığına bakman gerek. örnekler v.s. bulabilirsin.. 

edit:

benim gördüğüm ders kitabı buydu..

http://www.amazon.com/Operating-Systems-Design-Implementation-Edition/dp/0131429388/ref=sr_1_5?ie=UTF8&qid=1384682337&sr=8-5&keywords=Andrew+S.+Tanenbaum

çok faydası oldu, pdf ini bulup inceleyebilirsin

unbalanced tarafından 17/Kas/13 11:59 tarihinde düzenlenmiştir

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Gizem
    sLeymN
    sLeymN's avatar
    Erkek

direk fork fonksiyonunu araştırırsan bir sürü döküman bulabilirsin.

Cehennemin dibine kadar yolum var daha.. || Nasılsa her yalnız kendine sürgündür Asmera unutma.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KuZeTaR
    KuZeTaR's avatar
    Erkek

öncelikle teşekkür ederim, fork ile yapıcaktım ilk başta, ancak win32 olduğu için işler çok karışıyo, 4 tane child olduğu için 4 ayrı .c uzantılı dosyalar mı oluşturmam gerek ?

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

hocam verdiğim kaynaktaki örnekleri bir uygula bak gör.. fork ile zaten child oluşturuyorsun, 4 tane c dosyası neden oluşturuyorsun. sen var olan işlemciği ayırıyorsun.. örnekleri kendin uygularsan sonuçları görüp algılaman daha kolaylaşır.

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    manyaki
    manyaki's avatar
    Erkek
    unbalanced bunu yazdı

hocam verdiğim kaynaktaki örnekleri bir uygula bak gör.. fork ile zaten child oluşturuyorsun, 4 tane c dosyası neden oluşturuyorsun. sen var olan işlemciği ayırıyorsun.. örnekleri kendin uygularsan sonuçları görüp algılaman daha kolaylaşır.

fork yapıp if le oluşan processleri oluşturcak hatta. denemeden anlamak gerçekten güç oluyo aynı anda çalışan aynı programcık olayını :)

since 2005 // tbt
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KuZeTaR
    KuZeTaR's avatar
    Erkek

hocam çünkü fork linüx için, windows için CreateProcess olayı var 10 tane parametre alıyo :D thread'lerle değil de child'larla yapılması bekleniyo, aynı projeye 4 tane daha proje açarak yapılıyo :D

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KizilS
    KizilS's avatar
    Homo
    KuZeTaR bunu yazdı

hocam çünkü fork linüx için, windows için CreateProcess olayı var 10 tane parametre alıyo :D thread'lerle değil de child'larla yapılması bekleniyo, aynı projeye 4 tane daha proje açarak yapılıyo :D

google da windows forking diye aratmayı hiç denedin mi :)

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KizilS
    KizilS's avatar
    Homo

C ve sistem programcıları derneğinde kağan reyiz var , onun notlarında ayrıntılarıyla incelenmişti bu konu. Tüm notları indir ve bak

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KuZeTaR
    KuZeTaR's avatar
    Erkek
    ETRoot bunu yazdı

C ve sistem programcıları derneğinde kağan reyiz var , onun notlarında ayrıntılarıyla incelenmişti bu konu. Tüm notları indir ve bak

evet gerçekten baya güzelmiş notları, çok teşekkür ederim, işime yarıcak bunlar :)

Toplam Hit: 1333 Toplam Mesaj: 11