İşletim Sistemlerinin Oyunlar Üzerindeki Etkisi ?
-
Arkadaşlar Xp Vista Win 7 sizce oyunlar için hangi işletim sistemi daha fazla performans sağlıyor. 8800gtx ekran kartım var win 7 kurduğumda oyunlarda hafif kasılmalar gözlemliyorum.Xp yi kuruyorum sorunsuz çalışıyor.Ve burum oyundan oyuna değişiyor bazı oyunlar win 7 de bazıları xp de daha derli toplu çalışıyor.Bu benim takıntım mı yoksa genel bir durum mu.Yoksa tamamen direct x le alakalı mı? Çünkü xp kuruluyken system 32 den direct x 10 ve 11 in dosyalarını siliyorum donma tamamen ortadan kalkıyor.
-
hocam win 7'nin xp'den daha fazla ram yemesinden kaynaklanan bi olay
-
7-19 bunu yazdı:
-----------------------------
hocam win 7'nin xp'den daha fazla ram yemesinden kaynaklanan bi olay
-----------------------------3gb 667 ram var kardeşim sence ramı artırmam yeterli olacakmı
Ayrıca
500gb sata 2
Core 2 duo 3.08
win 7 performansına bakıyorum pc nin herşey 6.9 ama en dandik oyunlarda bile win 7 de kasılmalar oluyor.O yüzden xp kullanıyorum hep.
-
6.9 cok ciddi bi rakam quad core phenom islemci 6gb 667mhz ram ve 1gb ekran kartiyla 5.9'da kaliyorum.
eger aktifse aero'yu kapa hocam. veya bilgisayarim>ozellikler>gelismis sistem ozellikleri>ayarlar>en yuksek performansi sec OK'le.
-
7-19 bunu yazdı:
-----------------------------
6.9 cok ciddi bi rakam quad core phenom islemci 6gb 667mhz ram ve 1gb ekran kartiyla 5.9'da kaliyorum.
eger aktifse aero'yu kapa hocam. veya bilgisayarim>ozellikler>gelismis sistem ozellikleri>ayarlar>en yuksek performansi sec OK'le.
-----------------------------Tamam hocam hemen deneyelim.Teşekkürler. sanırım 6.9 çıkmasında en büyük etken 8800gtx in 384 bit olması benim ekran kartık 768 mb birde win de istediğimiz gibi çalıştırırsak değmeyin keyfimize.