İso Dosyaları Nasıl Yazılır?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    philist
    philist's avatar
    Erkek
    İnternetten bir GNU/Linux dağıtımının iso dosyasını indirdik ama nasıl kuracağız diyenler sizi kurtaracağım merak etmeyin. Ben kahramanınız Helu diyorum ki: Boş cd yi cd yazıcınıza takın. Nero yu açın "Kalıbı diske yazdır" adında bir seçenek var onu isterseniz ben sizin yerinize bulur tıklarım. İsteyen kendi de bulup tıklayabilir. Sonra aç düğmesinin solunda dosya adı metin kutusunun altında dosya türü metin kutusu var. Oradan iso uzantısını seçip iso dosyamızın olduğu klasörü açıp iso dosyamızı seçiyoruz. Sonra aç düğmesine basıp yazdırıyoruz. Buradan tüm Avrupa'ya sesleniyorum uykusu gelenler uyusun.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AllahinOglu
    AllahinOglu's avatar
    Erkek
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hojucuk
    hojucuk's avatar
    Erkek

nero icin: yukarida belirtilmis yol uzeri tabii unutmadan yazma hizini mumkun oldugunca dusuk ayarladiktan sonra disk at once (CD-R'i / CD-RW'yi bir kerede yazmak) secilip, kalite cd kullanmaya ozen gostererekten yazmaya baslanir.

philist: nero kullanmiyorum , herhangi bir baska program ile iso uzantili dosya yazarken neye dikkat etmeliyim ? , nasil boot ettiririz ? , yazilacak iso dosyam 1gb kac X'te yazmaliyim ? cdye mi ? yoksa Dvdye yazabilir miyim? anlat bakalim goreyim nasil yazilir iso ?

C* ya hepsin ya hic..ya TÜRK"sün ya pic!
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    philist
    philist's avatar
    Erkek

coder bilmeyenler için yazdım ben onu.

hojucuk  cd ler ortalama 700mb kapasiteye sahip olurlar. dvdye yazmalısın. Küçük boyutlu dvdler olur 1gb için onlar uygun bence. Hızı en yavaşa ayarlamalısın. md5 i olur indirdiğin yerde. Eğer hatalı indirmişsen kurulum esnasında problem yaşayabilirsin. md5 kontrol programları olur. Yazdırmadan önce kontrol etmelisin. 

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hojucuk
    hojucuk's avatar
    Erkek
    yapma yauw... dvdye  24x hizda yazdirmak varken neden en dusuk hizda yazdirmaliyim?, yazdigim dosyanin .iso oldugunu ben biliyorum , programda biliyor yani kopyalama bittikten sonra boot edip calistirabilir miyim?

C* ya hepsin ya hic..ya TÜRK"sün ya pic!
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    philist
    philist's avatar
    Erkek

iso dosyasını olduğu gibi cd ye kopyalarsan sadece yedeklemiş olursun. iso dosyası aslında arşiv haline getirilmiş dosyalardan oluşur. Bir iso yazma programıyla yazmalısın. Bu program iso dosyasının içindeki arşivi cd ye çıkarır ve cd ye boot edilebilecek şekilde yazar. Yavaş hızda yazılması bilgi kaybını önlemek için tavsiye edilir illa yavaş yazmak zorunda değilsin bırak 24x becerebilirsen saatte 200km hızla bile yazabilirsin. Ama sen yine de yavaş yaz. ;)

Gördün mü nasıl yazılıyor?

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    blackhammer
    blackhammer's avatar
    Erkek

http://en.wikipedia.org/wiki/ISO_image 

ph"nglui mglw"nafh cthulhu r"lyeh wagh"nagl fhtagn
Toplam Hit: 2323 Toplam Mesaj: 7