ISP - Egitim - Döküman?
-
müritler selam
bir ISP firması ile görüşüyorum, muhtemelen geçiş yapacağım. bilgisayar mühendisiyim, IT yöneticiligi yapıyorum şu anki şirkette.
ISP den iyi bir teklif aldım ama kendimi basic seviyede hissediyorum. Bu konuda kendimi geliştirmem için eğitim-döküman tavsiyelerinize ihtiyacım var. bilen bi mürid yardımcı olursa kaynak konusunda çok sevinirim
İŞ TANIMI: Telekom altyapısı ya da kendi altyapısı ile bireysel ve kurumsal internet hizmeti veriyor, superonline gibi..
-
iyi de ne yapacaksın? Networklerden mi sorumlu olacaksın? Storage mı? Sistem mi?
Kurumsal müşteri yönetimi mi? Nedir tam olarak
-
sandman üstad, network ve sistem outsource edilmiş durumda ve içeride sistem ve network elemanları var, ben kurumsal satış - proje yönetimi için yönetici konumunda gideceğim, hem yeni projeler, hem mevcut durumun yönetilmesi adına işin mantıgını professional seviyedce tam kavrayabileceğim bir eğitime ihtiyacım var, döküman olabilir eğitim görselleri olabilir yada ücretli eğitim olabilir hiç farketmez
S-E-R-H-A-T tarafından 26/Nis/16 11:55 tarihinde düzenlenmiştir -
Sen o zaman teknik eğitim değil daha çok süreçsel eğitimlere yönelmelisin diyeceğimde ITIL, COBIT bilmeden nasıl IT yöneticiliği yaptırdılar sana :)
Bu ikisiyle başlayabilirsin mevcut durumun idaresi için(eğer teknik bir beklenti yoksa) teknik taraf için ne kadar bilgin olduğunu anlatman lazım yani sanal alt yapı tasarımı yapabilir misin ? Cisco networklerden ne kadar anlıyorsun ? MPLS nedir bilir misin? ve daha bir sürü soru var.Proje yönetimi için Prince2 ve PMP var, ben PMP kullanıyorum ama proje yönetimi okumakla olacak iş değil tecrübe lazım.
-
abi öldürdün beni : )
1400 farklı noktadakki pc lerden VPN ile 15 dk da bir veri transfer edip merkezdeki sunucularlda bu veriyi toplayarak uygun tablolarda webservisi ile bi devlet kurumuna veri basan ayrıca ı disaster ile backup u olan bi yapıyı kurdum yönetiyorum : )
teknik olarak basic seviyede isp -network tarafına hakimim fakat proje üretebilmem ( örnegin altyapısı olmayan bir pazara en uygun çözümle girebilmek) ve teknik kadroyu doğru yönetebilmem için kendimi geliştirmek istiyorum. altyapım olmayan x bi nokta da ihaleye gireceksem, ekip tarafından yapılan saha analizinin üstüne kendi bilgimle birşey koyup daha etkin bir yönetim - proje anlayışı getirmek istiyorum. mesela BİMCELL örneginde oldugu gibi, gidip x firmasına "sizin yeterli agınız var ülke çapında gelin size xnet diye bi firma oluşturalım altyapıyı biz saglayalım" gibi projeleri KENDİM üretmek istiyorum. (bu projeyi gündeme aldıgımda şak diye önüme proje analizi koyacak ekip mevcut zaten)
bunun için de şirketin elemanlarına muhtaç olmak yerine kendimi eğiterek zamanımı boş projelerle harcamak istemiyorum ve gerçekten zaman içerisinde konuya teknik olarakta tamamen hakim olmak büyük resme bakabilmek istiyorum.
fakat nereden başlayacağım hakkında fikrim yok, kaynaklarım hep mevcut şirket ve şirketlerdeki ezber mantık - döküman ve maliyet analizlerinden yola çıkılan standart şeyler.
yani tüm süreçlere hakim olup, hem teknik hem maliyet tarafında gelişmek istiyorum. network-sistem senior olmak değil : )
-
O zaman seni bir MBA paklar çünkü yönetsel mevzulara giriyorsun.
Üstelik benim bahsettiğim şey IT süreç yönetimi(ITIL) ve IT'nin olgunluk seviyesi, strateji gibi konuları ele alan COBIT'i bilmek doğru bir IT'i yönetmekle alakası yok. İş projeyle olsaydı ben şu anda bir yerde CTO felandım :)
Toparlayacak olursak, MBA senin piyasa analizi yapabilmen iş geliştirebilmen için gerekli şey git MBA oku demiyorum ama kitaplarına konularına baksan yeterli, zeki bir adam kendi kendine çözer. Mevcut dış tedarikçi yönetebilmek SLA ve KPI belirlemek süreçleri düzgün işletmek için ITIL, COBIT lazım.
Proje yönetimi içinde PMP.Ha bunlarsız oluyor mu? Olur ama kariyerimde 1 telco 1 banka 1 holding gördüm ve yapı büyüdükçe bunlara muhtaç kalıyorsun.
sandman tarafından 26/Nis/16 15:46 tarihinde düzenlenmiştir