folder Tahribat.com Forumları
linefolder İnternet Siteleri
linefolder İspanyolca Ogrenmek Uzerine Kaynaklar

İspanyolca Ogrenmek Uzerine Kaynaklar

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    317seref
    317seref's avatar
    Erkek

Hocalar merhaba,  

İspanyolca eğitimi için bir kursa yazıldım ve A1 seviyesinde, 3-5 gün içinde yüz yüze derslere başlayacağım. Uzun zamandır kendim için faydalı bir şey yapmak istiyordum; hedefim dili belli bir seviyeye getirip ileride Latin Amerika ülkelerini gezmek ve kısa süreliğine orada yaşamak.  

ingilizcem C1
    Ispanyolca bilmiyorum hic.

Aranızda bu dili öğrenmiş ya da hâlâ öğrenmekte olan varsa, süreci daha verimli ilerletebilmem için tavsiyelerinizi çok duymak isterim. Özellikle:  

• Kullandığınız faydalı web siteleri, uygulamalar veya kaynaklar  

• Günlük pratik yapma yöntemleri  

• Konuşma pratiğini geliştirmek için öneriler  

• En çok yapılan hatalar ve bunlardan nasıl kaçınılacağı  

ek tavsiyeler...

Ayrıca başlangıç seviyesinde özellikle odaklanmam gereken konular veya “şunu erken öğrenmek çok fark yaratır” dediğiniz şeyler varsa paylaşırsanız çok sevinirim.  

Şimdiden teşekkür ederim

''Abi ben suriyeden gelmişim Türkiye cennat, şok güsel şok''
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    h0rtl4kk
    h0rtl4kk's avatar
    Erkek

Yeni bir dil öğrenme hevesi olunca bende İspanyolcaya biraz bakındım.

Youtube'da bazı videoları izleyip notlar alıyorum.

Mesela alfabe ve telaffuzlar için şu videoyu bulmuştum. https://www.youtube.com/watch?v=sFRTJXKjwe8

Lisede ingilizce hocamız bilmediğimiz kelimeleri 50-100 kere yazılışı, okunuşu ve Türkçesi şeklinde yazdırıyordu baya akılda kalıcı oluyor.

Birde kendim için şöyle bir şey düşündüm. Bu tür videolarla karma çalışma yapmaktansa rakamlar, günler/aylar, hayvanlar, meyve/sebzeler gibi kelimeleri parça parça öğrenmeye karar verdim. Tabi etkisi nasıl olur bilmiyorum.

Direkt zaman zarflarına girmektense önce kelime haznesini genişletmek daha etkili olur diye düşünüyorum.

Ayrıca chatgptyi kullanabilirsin. Sana kelime verir Türkçesini yazarsın, İspanyolca kelime verir sen onu telaffuz edersen ve doğrumu yanlışmı diye telaffuzuna bakar.

Son olarak bazı siteler var (şuan hangileri hatırlamıyorum bi ara kaydetmiştim) sana kelime veriyor, telaffuz ediyorsun. Doğruysa bir sonraki kelimeyi gösteriyor veya bir video kesiti gösterip o videoda duyduğun kelimeni yazmanı istiyor vs vs. bunları araştırabilirsin.

Toplam Hit: 391 Toplam Mesaj: 2
ispanyolca ispanyolca ogrenmek