İspinoz Türü Kuş Besleyen Varmı? Gökkuşağı İspinozu (Gouldian Finch)
-
Gökkuşağı İspinozu (gouldian finch) bu kuşu beslemeyi dusunuyorum yada cordon blue..daha oncedende kus besledım e urettım(cennet,sevda papagani,hınt bulbulu,muhabbet kusu)yanı deneyimim var.Bu kuslarda cok hosuma gıdıyor ınternetten arastırdım,ama tabı ınternetten bakarsak bu seylerde oyle pinpirikli davranmamızı ıstıyolarkı yanı adamlar gunde 2 defa suluk degıstırmemızı ve her defasında temızlememızı vs gıbı daha neler neler ınternettekılere kaldımı bu ısı kımse yapmaz gıbıme gelıyo ve kuslar oglede boglede yasayıp uruyolar.Tahrıbattada bu kuslardan beslemıs buyutmus yavru almıs arkadaslar varmı dıye merak ettim ve bilgi almak istedim.bu kuslar ne yer ne ıcer gıbı deyılde daha cok uremesı nasıl kolaymı,kac tane yumurtlar ve tabıkı pıyasadakı ortalama fıyatları ne. Ve dedıgım gıbı besleyen varmı ogrenmek ıstedım ılerde sorularım olabılır... (not:ımla hatalarım ıcın ozur dılerım telefondan yazıyorum...)
-
ben 2 senedir falan zebra ispinozu besliyorum.
Hiç öyle günde 2 kere suluk değiştirmedim. Ancak hayvan çok ürkek. 2 sene oldu hala gelmiyor elime.
Kuşu salıyorum saldığımda hiç uçmuyor nerdeyse tavanda 1 tur atıp odadaki sol taraftaki tek kişilik koltuğa konuyor.
İşin garibi taşındık ve mobilyalarıda değiştirdik. Ama eski evde eski mobilyalardada aynı şeyi yapıyordu tavanda 1 tur atıp sol taraftaki tek kişilik koltuğa konuyordu.
Eve gelen lüzumsuz arkadaşın falan olursa onlardan sakla kuşu. Saçma salak el şakalarıyla hayvanı 1 kere korkuttular bidaha kendine gelemedi..
-
ıspınozu egıtmek cok zor 1 haftalıkken 5 ml lık sırıngayla ozel mamasını vererek ıse baslamalısın ondansonra senı tanır sana gelır yoksa en fazla yem dır sudur koyarken urkmez oglece bekler daha fazlasıda olmaz...gunde 2 defa sıluk degıstırmekten kastım ınternette hep boyle pınpırıklı seyler solenıyo sankı altın yumurtlayan tavuk... Neymıs efendım haftada bır kafes temızlenecek hergun suluk yenılenecek ve temızlenecek haftada bır suluk deterjanla yıkanacak... Adam tuneklerdekı bosluklarda parazıt ureye bılır dıye tuneklerı camasır suyuyla her ay sılmemı soyluyo...ben bunların hıcbırını yapmadım cok guzelde uredıler buyudurler sattım :)...velhasıl hanı varsa boyle Gökkuşağı İspinozu (gouldian finch) gıbı bı zor kusu besleyıop buyuten yardım alıyım dıye konu acdım...
-
up
Toplam Hit: 2069 Toplam Mesaj: 4