İsrailde NEO Nazi Şoku
-
KUDÜS - İsrail’de Neo Nazi şoku yaşanıyor. Polis, Tel Aviv’in doğusundaki Petah Tikva’da Neo Nazi çetesi üyesi 8 İsrailli genci gözaltına aldı. Çetenin dokuzuncu üyesi ise ülkeden kaçmayı başardı.Çetenin izine, bir yıl önce Petah Tikva’da iki sinagogun duvarlarıyla ibadethanelerdeki dua kitaplarına Nazi simgesi gamalı haç ve Adolf Hitler yazılmasının ardından açılan soruşturma sonucunda ulaşıldı.Yaşları 16-21 arasında değişen gençler aralarında Nazi selamı kullanıyor ve grubun liderliğini ‘Nazi Eli’ lakaplı Eli Buanitov adlı bir genç yapıyor.
Gençlerin evlerinde yapılan aramalarda, Nazi üniformaları, Hitler ve gamalı haç posterleri, Neo Nazi filmleri, TNT patlayıcısı ve silah bulundu.Üstelik çete üyelerinin İsrail dışındaki bazı Neo Nazi örgütleriyle bağlantıları da tespit edildi.
Polis, aralarında Nazi selamıyla selamlaşan bu gençlerin, eşcinsellere, yabancı işçilere, evisizlere ve dindar Yahudilere saldırdıklarını açıkladı.
Çetenin saldırılarını videoya kaydettiği de ortaya çıktı.
Zanlıların tümü, ‘dönüş yasası’ kapsamında eski Sovyetler Birliği’nden gelen göçmenler.
15 saldırıyla bağlantılı olarak yargılanacak gençlere, bireylere zarar vermek ve sinagogları tahrip etme suçlamaları yöneltilmesi bekleniyor.
2. Dünya Savaşı’nda Nazilerin soykırıma tabi tuttuğu Yahudilerin ülkesi İsrail’de böyle bir gelişme yaşanması son derece ironik olarak değerlendiriliyor.kaynak:ntvmnsbc.com
beyler ne oluo dünya ters dönüyo zannettim adof bunların dedelrini kesmedimi ehrhalde ben yanlış biliom :-)))
-
Dünya düzüne dönüyor sanki tarih tekerrürmüş bazen
-
ulan dedim herhalde israilli olmayanlara karşılar ama haberi okuyunca sabah anladım ki bunlarda ç.k kadar akıl yok :D
-
Hitler abi bi kere karizma :) Olsun o kadar etkisinde bende kalmıştım bi aralar ama geçiyor sonradan sadece kitaplarından notlarım var hala uygularım başarılı sonuçlara vardım yani :)