folder Tahribat.com Forumları
linefolder Microsoft Windows Ailesi İşletim Sistemleri
linefolder İsrailli Bilgisayar Uzmanları XP’Nin Kullandığı PRNG Şifreleme Algoritmasını Kırdılar

İsrailli Bilgisayar Uzmanları XP’Nin Kullandığı PRNG Şifreleme Algoritmasını Kırdılar

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    itfaiyeci
    itfaiyeci's avatar
    Erkek

İsrailli bilgisayar uzmanları XP’nin kullandığı PRNG şifreleme algoritmasını kırdılar… İsrailli bilgisayar uzmanları PRNG (Pseudo-Random Number Generators = Sözde Rastgele Sayı Oluşturma) algoritmasını kırdılar. PRNG ile Windows 2000 ve Windows XP şifreleme programları ve güvenli internet bağlantıları için anahtarlar oluşturuyordu. Bu bilgi ile uzmanlar gelecekte üretilecek olan şifreleri önceden bulabilir ve üretilmiş şifreleri yeniden yapılandırabilirler. Hackerler ise bu güvenlik açığını kullanarak internet üzerinden dosyaları ele geçirebilir ve şifrelenmiş dosyaları açabilirler.

xp.JPG

Microsoft bu problemi doğruladı. Fakat yazılım üreticisi bunu büyük bir tehdit olarak görmüyor zira bu açığın kullanımı son derece komplike. Bir yama ise Servis Paketi 3 ile 2008 başlarında yayımlanacak. Microsoft ayrıca Windows Vista, Server 2003 ve Server 2008 de aynı bir açığın bulunmadığını garanti etti.

Kaynak: Halil Mollaoğlu

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ZaYGo
    ZaYGo's avatar
    Erkek
    vista yüklemeq lazım pc lere :S

Long Live Turkey..
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    itfaiyeci
    itfaiyeci's avatar
    Erkek
    ben vista kullaniorum ama zorunluluktan..driverlar yok..indiriyorum..hersey tamam ses karti yok :D bastan vista.. :S cogu programi,oyunu vs.. engellior :S
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cold-m4
    cold-m4's avatar
    Erkek
    sallamasyon olduğunu düşünüyorum, sanki israilin o şifreyi kırmaya ihtiyacımı var? açar bi telefon alır istediğini..
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ZaYGo
    ZaYGo's avatar
    Erkek

alanzo bunu yazdı:
    -----------------------------
    benim xp bilgisayarda devler dosyaları var cia mosad fbi ile ilgili yazılar felan ne yapcam şimdi   yandık desene hemen 499 dolar verim vista ultimate almak lazım :(

aynıları bendede war :D ama şifreli ve 256bit şifreleme ile şifreledim:D Kralı gelse kıramaz:D 

Long Live Turkey..
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SWAT
    SWAT's avatar
    Erkek

Pek inanasım gelmiyo baska turlu xp nin tahtını sarsamazlar milleti vista kullanmaya mecbur etmeye calısıyolar...

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sertan_06
    sertan_06's avatar
    Erkek
    alanzo bunu yazdı:
    ZaYGo bunu yazdı:

alanzo bunu yazdı:
    benim xp bilgisayarda devler dosyaları var cia mosad fbi ile ilgili yazılar felan ne yapcam şimdi yandık desene hemen 499 dolar verim vista ultimate almak lazım :(

aynıları bendede war :D ama şifreli ve 256bit şifreleme ile şifreledim:D Kralı gelse kıramaz:D

bende 512bit yapacaktım ama sora vazgeçtim 1024 ile şifreledim yakında 2048 yapacam :D

-----------------------------,

yok artık ne var la öle 1024 şifrelionuz 

spor akademisi hazırlık kurslarımız ankarada açılmıştır.tbt dekilere duyurulur.firtina_kickbox@hotmail.com
Toplam Hit: 2111 Toplam Mesaj: 7