folder Tahribat.com Forumları
linefolder İş - Güç, E-Ticaret, Alışveriş
linefolder İşsizi İşsassızlara İş Önerileri (1)

İşsizi İşsassızlara İş Önerileri (1)

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DanLev
    DanLev's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Merhaba canlar,

Piyasa değerlendirmelerimi siz müritcanlarla paylaşmak istedim. Malumunuz memlekette bir para sıkıntısı var. Yani nakit akışı sıkıntılı. Herkes çekli çüklü iş yapıyor. Keza bir çok senet protesto yiyor. Hal böyleyken işsizlik oranlarında da bir hayli artış gözlemliyorum. 

Öncelikle baba oğula güvenmez ve para vermezken; para kazanmak bir hayli zorlaşmış durumda. O yüzden azimli olmak, pes etmemek lazım. Ben size uzun vadede size para kazandırabileceğini düşündüğüm bir kaç önerimi aktaracağım. Evet birincisi geliyor.

Geri dönüşüm sektörünü göz ardı etmeyin.

Dünyanın kaynaklarının sınırlı ve bitmek üzere olması, dönüşüme açık olan malzemelerin üretim alanlarında daha fazla yer bulması sebebi ile geri döüşüm tesislerinin kapasitelerinde ve sayılarında büyük bir artış  mevcut. Plastik, metal, kağıt, petrol ürünleri, yağ gibi atıkların veya tüketilmiş maddelerin tekrar hammaddeye dönüştürülmesi dünyada çok büyük bir iş pastasıdır. Bu konuda türkiye biraz geride kaldı ama iyiye giden gelişmeler de yok değil. Bu sektörde faaliyet gösteren şirketler (kobilerden bahsetmiyorum, obilerden bahsediyorum) belli. Bu şirketlere yönelik yeni bir fikirle kapılarını çalmanız işsizliğinize son verebilir. 

Örnek vermek gerekirse;

İzmir'de kağıt presi üreten bir fabrikaya meslek lisesini bitirmiş birini aldılar geçen günlerde. Sebep ise şu; işe giren vatandaş kağıt presi ile üretilen balyaların boyutlarında değişiklik yaparak, üretilen parçalanmış, ezilmiş kağıtlardan sadece tekrar kağıt, karton, suntaplak gibi şeylerin haricinde gübre yapılmasını sağlayacak bir fikir sunması oldu. 

Başka bir örnek;

Üniversiteden yeni mezun ve işsiz bir makina mühendisi birlikte çalıştığımız şirketlerden birine tünel, köprü veya viyadük yapımında kullanılabilecek daha portatif ve kendinden tahliyeli taş kırıcı projesini yollamış. Şuan Ar-Ge bölümünde çalışıyor. Oysa projesini kabul ettirdiği şirket sadece orta büyüklükte iş makinaları üretebiliyor. 

Aslında bu konuda yazacağım çok şey var. Bir ara derleyip internet sitemden yayınlarım.

Saygılar efenim...

kontrol edebilir olduğum savaş, kontrolüm dışında ki barıştan her zaman daha iyidir...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    JuMaN
    JuMaN's avatar
    Erkek

Güzel şeyler yazmışsın hocam ama proje üretmek lazım sürekli.

[URL=https://meettomy.site] Pretty Womans from your city[/URL]
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DanLev
    DanLev's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    JuMaN bunu yazdı

Güzel şeyler yazmışsın hocam ama proje üretmek lazım sürekli.

İyi de güzel kardeşim, işsiz adam proje adamıdır. Düşünmek için zamandan bol nesi var? Şuan haldır haldır çalışıyorum ona rağmen kırk bin tilki dolanıyor kafamda...

kontrol edebilir olduğum savaş, kontrolüm dışında ki barıştan her zaman daha iyidir...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    maserati
    maserati's avatar
    Homo

ne para delisi adamlarsınız ula siz

Türkiyede kim sevdiği işi yapıyor ki?
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tarikat Şeyhi
    HolyOne
    HolyOne's avatar
    Erkek

Hocam kafayı yorunca yapacak iş mutlaka var.

Fakat herkez herkeze borc takma, dolandırma peşinde olduğu için kimsenin büyük atılımlara girmeye gtu yemior.

Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir!
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nick6
    0x656e
    0x656e's avatar
    Homo

o gübre olayını rektöre söylemiştim boş işler demişti gerizekalı

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YasamaK
    YasamaK's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Ben de bu olaya kafayı takdım http://www.sabah.com.tr/Ekonomi/2013/10/06/200-milyar-solucanla-milyonlar-kazaniyor

SEVİŞİRKEN EN ZEVKLİ OLAN ŞEY.. tamam, dikkatinizi çektim. ne kadar meraklısınız böyle şeylere terbiyesizliğin lüzumu yok yani :D (, sessizce öldürüyor.)
Toplam Hit: 1049 Toplam Mesaj: 7