İşsizlik Maaşı Hakkında
-
Beyler selam internette araştırma yaptım bazı sitelerde son 3 yıl içinde 600 gün prim ödemeli diyor bazıları farklı diyor kafam karıştı. Son 1.5 yıldır bir yerde düzenli olarak çalıştım ancak şirket küçülmeye gittiği için ben ve beraberinde 10 kişi işten çıkarıldık. 1.5 yıl öncesinde de 7 yıl çalıştığım medya sektöründen ayrılmıştım ama arada 1 yıl boşluk var bir iş kurarım bir şey yaparım diye boş boş koşturduğum yani sonuç olarak son 3 yıl içinde düzenli ödenen prim günü 520-550 gün civarı acaba işsizlik maaşı almak için yeter mi ?
-
3 yıllık 600 gün diye biliyorum
-
Balboa bunu yazdı
Beyler selam internette araştırma yaptım bazı sitelerde son 3 yıl içinde 600 gün prim ödemeli diyor bazıları farklı diyor kafam karıştı. Son 1.5 yıldır bir yerde düzenli olarak çalıştım ancak şirket küçülmeye gittiği için ben ve beraberinde 10 kişi işten çıkarıldık. 1.5 yıl öncesinde de 7 yıl çalıştığım medya sektöründen ayrılmıştım ama arada 1 yıl boşluk var bir iş kurarım bir şey yaparım diye boş boş koşturduğum yani sonuç olarak son 3 yıl içinde düzenli ödenen prim günü 520-550 gün civarı acaba işsizlik maaşı almak için yeter mi ?
Hocam net bir hesaplat eğer 20 30 gün açık var ise rica et 600 gün ü beklesinler yazık günah.
-
Balboa bunu yazdı
hocam ilk olarak 600 gün olmalı ikincisi bu işten çıkarma kodu sanırım 4 olmalı yoksa alamıyorsun
-
e-devlette işsizlik ödeneği başvuru sayfasında detaylar yazıyor, ayrıca işkuru da arayıp bilgi alabilirsin

-
Teşekkür ederim arkadaşlar anladığım şartlar oluşmuyor kısmet yapacak bir şey yok sağ olun
-
çıkış tarihinden itibaren geriye dönük 3 yıl içinde 600 gün prim ödemen olması lazım. çıkış kodlarınada dikkat edersiniz.

-
Balboa bunu yazdı
Teşekkür ederim arkadaşlar anladığım şartlar oluşmuyor kısmet yapacak bir şey yok sağ olun
Gün sayısı fazla değilse bir tanıdıktan rica et sigortalı yapsın sen sadece sigortayı öde gün tutunca çıkartsın..