İşsizlik Maaşı Hakkında

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Balboa
    Balboa's avatar
    Erkek

Beyler selam internette araştırma yaptım bazı sitelerde son 3 yıl içinde 600 gün prim ödemeli diyor bazıları farklı diyor kafam karıştı. Son 1.5 yıldır bir yerde düzenli olarak çalıştım ancak şirket küçülmeye gittiği için ben ve beraberinde 10 kişi işten çıkarıldık. 1.5 yıl öncesinde de 7 yıl çalıştığım medya sektöründen ayrılmıştım ama arada 1 yıl boşluk var bir iş kurarım bir şey yaparım diye boş boş koşturduğum yani sonuç olarak son 3 yıl içinde düzenli ödenen prim günü 520-550 gün civarı acaba işsizlik maaşı almak için yeter mi ? 

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fikibok
    KaptaN
    KaptaN's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

3 yıllık 600 gün diye biliyorum

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NaZi_
    NaZi_'s avatar
    Erkek
    Balboa bunu yazdı

Beyler selam internette araştırma yaptım bazı sitelerde son 3 yıl içinde 600 gün prim ödemeli diyor bazıları farklı diyor kafam karıştı. Son 1.5 yıldır bir yerde düzenli olarak çalıştım ancak şirket küçülmeye gittiği için ben ve beraberinde 10 kişi işten çıkarıldık. 1.5 yıl öncesinde de 7 yıl çalıştığım medya sektöründen ayrılmıştım ama arada 1 yıl boşluk var bir iş kurarım bir şey yaparım diye boş boş koşturduğum yani sonuç olarak son 3 yıl içinde düzenli ödenen prim günü 520-550 gün civarı acaba işsizlik maaşı almak için yeter mi ? 

Hocam net bir hesaplat eğer 20 30 gün açık var ise rica et 600 gün ü beklesinler yazık günah.

Kendimi bir akşam toplumun ete kemiğe bürünmüş hali ile yemeğe çıkarken hayal ediyorum şimdi; yemekler gelmiş ve çiğnemeye devam ediyoruz. Tam o sırada topluma doğru bakıyorum, ben aseksüel olmaya karar verdim, diyorum ve toplumun yüzü düşüyor. Başlıyor neden ve sonuçlarını sorgulamaya, felaket senaryoları anlatmaya ve yer yer yaftalamaya. Hayal ediyorum, yerimden kalkıyorum ve masanın etrafında bir yarım tur atıyorum, artık toplumun yanı başında, tabiri caizse ensesindeyim. Bir kolumu masaya dayıyorum ve kısa kollu tişörtümden uzanan kollarım yılların emeği sonucu bir kas yığını şeklinde, tam da toplumun bakacağı yerde duruyor. Kulağına doğru eğiliyorum ve şöyle diyorum; desene sen her bi sikimi çok iyi biliyorsun lan ?!
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    logas
    logas's avatar
    Erkek
    Balboa bunu yazdı

hocam ilk olarak 600 gün olmalı ikincisi bu işten çıkarma kodu sanırım 4 olmalı yoksa alamıyorsun 

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    aylmz
    aylmz's avatar
    Erkek

e-devlette işsizlik ödeneği başvuru sayfasında detaylar yazıyor, ayrıca işkuru da arayıp bilgi alabilirsin 

binin yarısı beş yüz o da bizde yok
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Balboa
    Balboa's avatar
    Erkek

Teşekkür ederim arkadaşlar anladığım şartlar oluşmuyor kısmet yapacak bir şey yok sağ olun 

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    bugrahan45
    bugrahan45's avatar
    Erkek

çıkış tarihinden itibaren geriye dönük 3 yıl içinde 600 gün prim ödemen olması lazım. çıkış kodlarınada dikkat edersiniz.

Bengü il tuta olurtaçı sen Türk budun.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    darkroques61
    darkroques61's avatar
    Erkek
    Balboa bunu yazdı

Teşekkür ederim arkadaşlar anladığım şartlar oluşmuyor kısmet yapacak bir şey yok sağ olun 

Gün sayısı fazla değilse bir tanıdıktan rica et sigortalı yapsın sen sadece sigortayı öde gün tutunca çıkartsın..

Kendine İyi Bak ..
Toplam Hit: 504 Toplam Mesaj: 8
#iş