İstanbul‘Da Ebola Şüphesi
-
İstanbul'da, Sabiha Gökçek Havalimanı'ndan Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirilen bir hastanın Ebola virüsü taşıdığından şüphenilmesi üzerine hastanenin acil servisi karantinaya alındı.
Doğan Haber Ajansı (DHA) bu kişinin Fildişi Sahili uyruklu olduğunu bildirdi.DHA haberinde, 'Türk hava sahası üzerinden geçen bir uçakta yolcu olarak bulunan Fildişi Sahili uyruklu bir kadının, ateşi yükselince ve mide bulantısı başlayınca, uçağın Ebola şüphesiyle Sabiha Gökçen Havalimanı'na iniş yaptığı' belirtildi.
Hasta yakınları maske verilerek hastaneden uzaklaştırıldı.Hastaneye yeni hasta da kabul edilmedi.
Cihan Haber Ajansı ise, hastanın geceyi hastanede geçireceği ve sabah saatlerinde Süreyyapaşa Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edileceğini bildirdi.
Konuyla ilgili yetkililerden henüz bir açıklama yapılmadı.http://www.bbc.co.uk/turkce/haberler/2014/10/141015_istanbul_ebola_suphe
-----------------------Twitter : https://twitter.com/search?f=realtime&q=ebola&src=typd
Ebolaya nazaran sıtma vb bi hastalıktır umarım :|
Ebola semptomları nelerdir ? Ebolayı önlemek ve hastaysanız yapacaklarınız ? için bunu inceleyiniz.
-
Bi bu eksikti zaten amk toptan bi atom bombası atsınlarda ülkemiz dertten kurtulsun..
-
hocam yanlış bilmiyorsam ebolanın aşısı var... diye biliyorum... (kaynaksız)
akmarky tarafından 16/Eki/14 02:09 tarihinde düzenlenmiştir -
Kaçacak yer kalmadı *ıçtk.
HeYeT tarafından 16/Eki/14 02:22 tarihinde düzenlenmiştir -
Kadında sıtma hastalğ çıktı.
Ebola değilmş.
HeYeT tarafından 16/Eki/14 02:25 tarihinde düzenlenmiştir -
akmarky bunu yazdı
hocam yanlış bilmiyorsam ebolanın aşısı var... diye biliyorum... (kaynaksız)
Geber emi D: Yanlış biliyorsun. Serumlar antibiyotik vs ile tedavi etmeye çalışıyorlar sadece ama nafiye işe yaramıyor. Virüs kime girdiyse, o pamuk takılacak. -
ABD'de dahi görülen bir hastalık bir noktada illaki Türkiye'de de görülecek. Önemli olan hazırlıklı olmak, yönetmelik hazırlamak. Türkiye'ye pek çok alanda güvenmesem de tıp alanında güvenim tam. Bundan iki hafta kadar önce THY hastalık yönetmeliğini faaliyete geçirmiş. Havaalanlarında kontroller yapılmaya başladı. Şu an tek sıkıntı doğu bölgesinden akın akın ülkeye giren sığınmacılar. Tek tek hepsine sağlık kontrolü yapılamadığı ve kontrol altında tutulamadıkları için bunlar aracılığıyla ülkenin dört bir yanına dağılması mümkün. Bu arada hastalığın ölüm oranının %70'e çıkartıldığı açıklanmıştı. Ne olur ne olmaz kişisel önlemi almakla işe başlamak gerekiyor.
Ayrıca hastalık yayılma safhasına geçti mi üzgünüm ama Türkiye'nin pek şansı yok. Bizim kültürdeki yalap şalap öpüşme, el öpme, sarılma adetleri ile çok kısa sürede çok büyük kitlelere yayılması mümkün. Domuz gribi döneminde hastalık riski yüksek denildi, aşılanma başladı mümkünse insanlarla gerekmedikçe temasa geçmeyin denildi o dönemde bile bir şey olmaz yeğenim öp bakayım elimi diyen insanlar vardı insanlar inadına bir şey olmaz diye öyle davranıyorlardı.
Austen tarafından 16/Eki/14 10:50 tarihinde düzenlenmiştir -
HeYeT bunu yazdı
Kadında sıtma hastalğ çıktı.
Ebola değilmş.
Buna sevindim, hocam bi kaynak alabilir miyim ? benim baktıklarımda aynı güncel haber var :|
-
ebola şüphesi,ışıd şoku,polat'a hain pusu,kredi kartı kullancılarına müjde
artık bu baslıkları görmekten sıkıldım haber sitelerinde mk :D hiçbirini okumuyorm bile sayende bu haberi okudum ama.
-
ExcaliburTBT bunu yazdı
ebola şüphesi,ışıd şoku,polat'a hain pusu,kredi kartı kullancılarına müjde
artık bu baslıkları görmekten sıkıldım haber sitelerinde mk :D hiçbirini okumuyorm bile sayende bu haberi okudum ama.
Haklısın hocam ben de uzun zamandır açıp bakmıyorum haberlere tv zaten yok, gerçekten çok mühim bi konu varsa sosyal medyada coşuyo zaten o kadar bilgi de hayatta tutuyo aslında sıkıntı taraf haber sitelerinin gereksiz bilgi yığınıyla dolu olması :|