İstanbuldan Ankaraya Yatay Geçiş Hakkında
-
Merhaba arkadaşlar,
Şimdi özetle konu şu;
malesef ankarada bilgisayar mühendisliği kazanamıyorum. Peder de yüzde 50 burslu olarak şehir dışına yollamaz. Şimdi İstanbulda, bir vakıf üniversitesinden ankara üniversitesine yatay geçiş düşnüyorum.
Bunu yapmam için neler gerekli? İstanbulda ne kadar başarılı olmam lazım? Gerekli olan başarıyı yakalayınca direk yatay geçiş yapılr mı?
MOD: Konudaki mesajları boşa gitmesin diye silmiyorum fakat konuları ilgili kategorilere açmaya özen gösterelim.
-
Tengri bunu yazdı
Merhaba arkadaşlar,
Şimdi özetle konu şu;
malesef ankarada bilgisayar mühendisliği kazanamıyorum. Peder de yüzde 50 burslu olarak şehir dışına yollamaz. Şimdi İstanbulda, bir vakıf üniversitesinden ankara üniversitesine yatay geçiş düşnüyorum.
Bunu yapmam için neler gerekli? İstanbulda ne kadar başarılı olmam lazım? Gerekli olan başarıyı yakalayınca direk yatay geçiş yapılr mı?
Neden kazanamıyorsun? LYS olmadı ki daha?
-
notlarını yüksek tut her üniversite internet sitesinden yayınlar bu yıl şu kadar kişi alıcaz diye sende başvuru yaparsın notları en yüksek olanlar gider ha birde derslerin tutması kredileri gibi olaylarda var
-
İLEF'e geçmeyi düşünüyordum. Öğrenci işlerini aradım sordum. Haziran ayına doğru geçiş şartlarını açıklıyorlarmış. Yanlış bilmiyorsam Ankara Üniversitesi'nde bir ortalama sınırı var. Atıyorum en az 3 ortalama gibi.
-
Bende yataygeçiş düşünmüştüm epeyce araştırmıştım şöyleki;arkadaşlarda demiş ama
-her üniversitenin kendi başvuru koşulları vardır ama genelde yakındır birbirine bunları sitelerinde bula bilirsin.E zaten arayıp bilgide edinmişsin o yüzde. Bn diğer tarafından bahsedicem.
Şöyleki bana birçok kişi yatay geçişe güvenip okula gelme onun yerine bir sene daha hazırlan dediler.,çünki üniversite de gerek mekan zaman ve dersler bambaşka.
Çalışmazsın hadi çalıştın,dersler normalden daha zor hadi onlarıda geçdin ve. Ortalamanı nerdeyse 3.50 yaptın belkide o bölüm yatay geçiş için kontenjan açmıyacak.Hadi açtı 2 3 kişi oluyo(tabi bölümden bölümede fark var) sence o kişilerden biri olabilicekmisin.hadi oldun,herkez dedi ama ben görünceye kadar inanmadım torpil çok diyolar ben olmaz öyle şey dedim referans ı torpilsanıyolardır cahil adamlar dedim taki bi üniversitenin rektörü sen şu ortalamayı yap biz gerisini hallederiz dediğinde herşeyin asaleti ve büyüsü kayboldu.
Haa yapılamaz gibi gelmesin ben 2 kişi gördüm o yüzden kafama yattı.Adamlar uşak üniversitesinden biri mat biri inşaat a girmişti sonradan biri boğaziçi(ya fizik yada mat hatırlayamadım). Diğeride. İzmirde bi uni de inşaat müh e geçti ve zaten amaçları bu imiş. Ama torpil gibi birşey aklımın ucundan geçmediği için sormamışım.
İmla hataları için özürdilerim, malum telefon
-
Hiç üni okumadıysanız ve yatay geçişle bir yere geçmeyi düşünüyorsanız bir sene daha hazırlanmanızı dilerim. Ne babayiğitle yıkıldı, kahroldu gözlerimin önünde.