İstanbulkart Sonunda Telefona Giriyor
-
Mart ayında metrobüslerde pilot uygulama yapılacakmış. Sonrasında diğer otobüslerdede kullanılacak.
Nfc desteği olan telefonlarda dokun geç, olmayan telefonlarda kameradan karekod okutma yöntemi uygulanacak.
Artık orta kapıdan binenler telefonu elden ele öne gönderir akbil basmak için.
mkyb tarafından 02/Şub/20 18:48 tarihinde düzenlenmiştir -
teknik olarak nasıl olur bilmiyorum ama
tüm banka kartları da dahil kullansak güzel olur .
fastplay ile ilk istkart yüklemesine 10 tl iade var.
trende nasıl olacak acaba. gebze treni en uzak mesafe çekip indiğin durağa göre iade yapıyor .
samaccc tarafından 02/Şub/20 18:54 tarihinde düzenlenmiştir -
İndi bindi yapınca konum takibinden iade alınabilir. Android'te sahte konum uygulaması var gerçi ama 4-5 lira için uğraşacak adam zaten işsizdir.
-
İyi güzel de artık tüm illerin kartını tek yapsalar iyi olacak. Her gitttigim şehirden otobüs kartı alıyorum, hepsi para ve saklama sorunu olusturuyor. Evde Çorlunun kartı bile var amk.
Ek olarak İstanbul kartın telefondan olması kişinin fislenmesi takibi gibi durumları da oartaya çıkarıyor. Kim ne zaman hangi otobüsle binmiş, nereye gitmiş falan fıstık
-
antivir-US bunu yazdı
İyi güzel de artık tüm illerin kartını tek yapsalar iyi olacak. Her gitttigim şehirden otobüs kartı alıyorum, hepsi para ve saklama sorunu olusturuyor. Evde Çorlunun kartı bile var amk.
Ek olarak İstanbul kartın telefondan olması kişinin fislenmesi takibi gibi durumları da oartaya çıkarıyor. Kim ne zaman hangi otobüsle binmiş, nereye gitmiş falan fıstık
O konuda en iyi ülke Çin. Wechat diye bir uygulama var bunlarda. WhatsApp gibi ama her şey var. Para alıp gönderiyor Çinliler.
Dilenciler bile karekod ile sadaka topluyor Çin'de.
-
antivir-US bunu yazdı
bu olay biteli çok oldu .
bırak devleti google bile biliyor.
NOT = 2019 yazında dijital operatörlere Turistik mekanda olan insanlara bildirim zorunluluğu getirildi . yani pansiyon olarak bilinen konumda ki tüm telefonların kaydını devlete hem pansiyoncu verecek hem operatör.
-
mkyb bunu yazdı
İndi bindi yapınca konum takibinden iade alınabilir. Android'te sahte konum uygulaması var gerçi ama 4-5 lira için uğraşacak adam zaten işsizdir.
belediyenin sağda solda wifi leri varya, onlarla yapılabilir belki bu indi bindi olayı. atıyorum mecidiyeköyde bindin, okmeydanında indin, gidip ordaki wifiye bağlanırsın. wifiden konumuna bakar .tamamdır iade ediyorum der
-
antivir-US bunu yazdı
tüm illerde ortak kartı geç, kentkart başka şehirde bile geçmiyor.adana kentkartı mersinde kullanamıyorum. sikim öyle işi.
-
samaccc bunu yazdıantivir-US bunu yazdı
bu olay biteli çok oldu .
bırak devleti google bile biliyor.
NOT = 2019 yazında dijital operatörlere Turistik mekanda olan insanlara bildirim zorunluluğu getirildi . yani pansiyon olarak bilinen konumda ki tüm telefonların kaydını devlete hem pansiyoncu verecek hem operatör.
ne zaman sabihanın ordan geçsem telefona direkt mesaj geliyor yurtdışında kullanıma şöyle kampanya var diye:D
-
ankaradaki EGO'larda temassız kredi kartı ile ödeme yapılıyor. telefon pek pratik olmaz gibi geliyor bana.