İstatistikçiler, SPSS Bilenler, Nereden Başlayacağız?
-
Müridler selam,
# SPSS öğrenmek istiyorum. İstatistik bilgim Lisansta gördüğüm giriş dersi ile sınırlı. (Standart sapma, normal dağılım, güven aralığı, hipotez testi, varyans analizi, korelasyon testi, regresyon testi)
# Yukarıdaki konularla ilgili kolay soruları bıraz baksam elle çözerim sıkıntı olmaz. Okulda mantık öğretilmiyor ders geçme odaklı öğrendik hep. Hangi soruda ne yapacağımı bilmiyorum kısacası.
# Bu bilgilerle SPSS programını öğrenmek istiyorum. Nereden başlamalıyım? SPSS programı bir araç hangi veri setine hangi testi uygulayacağım bunu öğrenmek istiyorum.
Siz müridlerin değerleri katkılarını öğrenmek istiyorum :)
-
Ben R paketi kullanıyorum. Tavsiye ederim.
krypt tarafından 01/Mar/14 17:01 tarihinde düzenlenmiştir -
KrypT bunu yazdı
Dedigim gibi bunlarin hepsi birer arac. Kullanmasini ogrenmekte cok zor degil. Esas oenmli olan Istatistik bilgisi. Hangi veriye hangi testi uygulayacagini bilmek.
-
jeoistatistik dersi adı altında bende bu tür hesaplamalar yapmaya başladım fakat şimdilik sadece slayt üzerinden basit hesaplamalar yapıyorum.
spss programına yakın zamanda geçiş yapacağız.o yüzden bu konuyla bende ilgileniyorum. -
tosun bunu yazdı
jeoistatistik dersi adı altında bende bu tür hesaplamalar yapmaya başladım fakat şimdilik sadece slayt üzerinden basit hesaplamalar yapıyorum.
spss programına yakın zamanda geçiş yapacağız.o yüzden bu konuyla bende ilgileniyorum.Ders notlarini yollar misin hocam zahmet olmaz ise. Istatistik ogrenmeden SPSS bilmenin cokta onemi yok.
-
Ben sana bir link atıcam müsait olunca hocam.
-
SPSS ağır gelebilir başlangıçta, Minitab gibi az daha basit programlar önerebilirim.
Onun dışında İngilizcen ne durumda? Bir ders kitabımı önereceğim istersen..
-
break bunu yazdıtosun bunu yazdı
spss programına yakın zamanda geçiş yapacağız.o yüzden bu konuyla bende ilgileniyorum.Ders notlarini yollar misin hocam zahmet olmaz ise. Istatistik ogrenmeden SPSS bilmenin cokta onemi yok.
ne zahmeti hocam yollarım tabi.pazartesi günü yollayabilirim. pazartesi akşam bana bi hatırlatma mesajı atarsan notların fotoğrafını çekip sana atarım
-
tosun bunu yazdıbreak bunu yazdıtosun bunu yazdı
ne zahmeti hocam yollarım tabi.pazartesi günü yollayabilirim. pazartesi akşam bana bi hatırlatma mesajı atarsan notların fotoğrafını çekip sana atarım
Cok tesekkur ederim. SPSS v16 Full x64 surum var lazim olursa yollarim.
-
bildiğim kadarıyla spss den işlenilecek konular fakat tam olarak bi öğreneyim hocadan.ona göre çalarım kapını hocam.teşekkür ederim
-
http://www.dmi.units.it/~inverniz/adir/statintro.html
krypt tarafından 02/Mar/14 16:07 tarihinde düzenlenmiştir