folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder İşte Patronların Mumla Aradığı Elemanlar

İşte Patronların Mumla Aradığı Elemanlar

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mobydick64
    mobydick64's avatar
    Erkek

http://www.haberler.com/haber-resimleri/757/iste-patronlarin-mumla-aradigi-elemanlar_o.jpghttp://img387.imageshack.us/img387/4823/113xv4.jpg

Üniversite mezunlarının neden işsiz gezdiği ortaya çıktı. Türkiye’de patronlar ne mimar, ne mühendis, ne de muhasebeci arıyor… Onlar, dikiş makinesi operatörü, makineci, el ve makine dikişçisi, iyi yetişmiş büro memuru arıyorlar. İşte patronların mumla aradığı, üniversite mezunundan daha fazla maaş teklif ettiği elemanlar…

Kriz de var ama bizim çocuğu hangi okula, hangi kursa yazdırsam da ‘aç kalmasa’ kaygısını taşımayan anne baba yok gibi. Türkiye İş Kurumu’nun kriz döneminde yaptığı çarpıcı araştırma patronların arayıp da bulamadıkları elemanları ortaya koydu.

İşgücü Piyasası Bilgileri Anketi, 20 Ekim-5 Aralık 2008 tarihleri arasında yapıldı. Ankete Türkiye genelinde 2 milyon 56 bin kişi istihdam eden 71 bin işyeri katıldı. İşyerlerinden 26 bin 400 tanesini 10 ve üzeri işçi çalıştıranlar oluşturdu. Bunlara ‘arayıp da bulamadığınız elemanlar kimler’ diye soruldu. 

Üniversiteliler alt sırada!

Araştırma sonuçları üniversite mezunu olanların değil, kolunda ‘altın bileziği’ olanların yani nitelikli mesleği olanların arandığını ortaya koydu.

Üniversite mezunları içinde arananlar 5. sıradan itibaren listeye girebildi.

Patronlara, aradığınız elemanın eğitim durumu ne olsun, sorusu soruldu. Gelen yanıt, “fark etmez” oldu. Hizmetler sektörü üniversite ve lise mezunlarını tercih ederken; sanayi sektörü meslek lisesi ve meslek yüksek okulu mezunlarını istedi.  

Kamu hizmetli arıyor!

Araştırmanın dikkat çekici bir diğer sonucu ise kamunun eleman ihtiyacı. Bir masa, bir sandalye, bir bilgisayar oh, ‘kamuya kapağı atsak’ rüyası görenlere kötü haber. Çünkü kamu masa başında oturacak eleman değil; hizmetli arıyor.

Eleman bulmakta sıkıntı çeken sektörlerin başında tekstil konfeksiyon geldi. Ancak araştırmanın sonucu hemen hemen tüm sektörlerde ‘nitelikli eleman’ ihtiyacını gözler önüne serdi. İşte en fazla aranan elemanlar:

- Dikiş makinesi operatörü (kumaş)

- Makineci (dikiş)

- El ve makine dikişçisi (genel)

- Büro memuru (genel)

- Kimyager (genel)

- Elektrik-elektronik teknisyeni (mühendis değil!)

- Beden işçisi (temizlik)

- Satış elemanı

- Sınıf öğretmeni

- Hizmetli (kamu kuruluşları)

- Orman İşçisi

- Eğitim Öğretim Görevlisi

- Güvenlik görevlisi

- Diğer koruyucu güvenlik elemanları

- Yardımcı hemşire

- Şoför (yük taşıma)  şeklinde liste uzayıp gidiyor.

Büyük emeklerle kazanılan ve okunan elektrik-elektronik mühendisleri listenin 20. sırasında yer alırken; makine mühendisi 23; doktorlar 43; bilgisayar mühendisi otobüs şoförünün ardından 80. sırada yerini alabildi.

KAYNAK

ne mektup geliyor ne haber senden,söyle de bileyim bıktın mı benden,her akşam güneşin battığı yerden,gözlerin doğuyor gecelerime......
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Foxxxxxx
    Foxxxxxx's avatar
    Erkek
    bende neden iş bulamıyorum diyorum bu özellikler yok bende

Babamı namaz kılmış, dua ederken görünce Benim için de dua et deyiveriyorum Ve babamın cevabıyla sarsılıyorum Kendisi nerede, derse, ne diyeyim?
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sigortacı
    DJ_Alper
    DJ_Alper's avatar
    Bilgi/Destek Madalyası
    Erkek

- Dikiş makinesi operatörü (kumaş  >> bir Sürü kişi işsiz bekliyo

- Makineci (dikiş)Bir sürü kişi işsiz bekliyo

- El ve makine dikişçisi (genel)

- Büro memuru (genel) paso üniden mezun olan var alan yok

- Kimyager (genel)bilmem

- Elektrik-elektronik teknisyeni (mühendis değil!)asgari ücrete yanaşan yok

- Beden işçisi (temizlik)arayan çok

- Satış elemanıiş veren yok

- Sınıf öğretmenikpss niye var ozaman

- Hizmetli (kamu kuruluşları) en son 84 le hizmetli girdiğini gatırlıyorum kpss de

- Orman İşçisihaberlerde çıkmıştı binlerce kişi başvurmuş 3-5 kişi alacaklardı

- Eğitim Öğretim Görevlisiböyle gereksinim varda bizimmi haberimiz yok

- Güvenlik görevlisi Kendim güvenlikçiyim aldılarda gitmedikmi

- Diğer koruyucu güvenlik elemanları Kendim güvenlikçiyim aldılarda gitmedikmi

- Yardımcı hemşire bak hemşire Allah var ihtiyaçları var

- Şoför (yük taşıma)  şeklinde liste uzayıp gidiyor.iş kurda baya ilanı var demekki başvuran yok

Sorularınızı cilginsigortaci@gmail.com a yazabilirsiniz cevaplar instagram sayfasında >>>instagram/cilginsigortaci/ █║▌│█│║▌║││█║▌║▌║
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mobydick64
    mobydick64's avatar
    Erkek

DJ_Alper bunu yazdı:
    -----------------------------

- Dikiş makinesi operatörü (kumaş  >> bir Sürü kişi işsiz bekliyo

- Büro memuru (genel) paso üniden mezun olan var alan yok

- Beden işçisi (temizlik)arayan çok

- Sınıf öğretmenikpss niye var ozaman

- Hizmetli (kamu kuruluşları) en son 84 le hizmetli girdiğini gatırlıyorum kpss de

- Güvenlik görevlisi Kendim güvenlikçiyim aldılarda gitmedikmi

- Diğer koruyucu güvenlik elemanları Kendim güvenlikçiyim aldılarda gitmedikmi

- Yardımcı hemşire bak hemşire Allah var ihtiyaçları var

- Şoför (yük taşıma)  şeklinde liste uzayıp gidiyor.iş kurda baya ilanı var demekki başvuran yok

-----------------------------

:))) bunları sevdim :)

ne mektup geliyor ne haber senden,söyle de bileyim bıktın mı benden,her akşam güneşin battığı yerden,gözlerin doğuyor gecelerime......
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Geenmeboo
    Geenmeboo's avatar
    Erkek
    alakası yok

NEDEN? (soru olarak)
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ShockMan
    ShockMan's avatar
    Erkek

Millet Açlık Sınırının Yarısınında Altında Belirlenmiş Asgari ücretle, Vasıflı eleman olarak İşe Girpte Ne yapacak. 500 Küsür Tl ye, Kiramı versin Çocukmu Okutsun, Açlık Sınırı Altında Belirlenmiş Maaştan Ödeyeceğini Düşünerek Devletin Belirlediği Elektrik Su Ve Telefon gibi Faturalarımı Ödesin. Kısacası Hayat İyicene Tıkandı Ama Bizimkiler Hala Neresinden Kısarız Bu Salak Milletin Diye Hesapları İnceden İnceye Ele Alıp Dokuyorlar.

Sinirim yine Tavan yaptı, Allah Topunun Belasını Versin.....

Eskiden Kalma Varığı olanlar bile Bu Sistemden Etkileniyorlar, Ki Onlar yine rahat Günlerini Yaşıyorlarken, Gençlerin hali Duman. Elinde Bişeyi olmayanlar Ne Yapacaklar Hırsızlıkmı, Elinde Varı olandan Çalarakmı Evlenecek, Yuva Kuracak, Yada Kurulu Yuvasını Daimi Kılacak.

Tekrar ediyorum, Allah Topunun Belasını Versin, Boyunları Kırılsın, Şerefsizlerin. Hayin Kalleşler. Evet Kalleşler Dedim Çünkü Türkiye Bu Kadar Fakirizim Çekecek Bir Ülke değilken Yaptırımlar Bilinçli yapılmıyorda Nedir olanlar. Her kesin Kazanç Teknesi Her gün Görünmeyen Sistematik Ellerce Yağmalanıyor.

Net ortamı, tek tük de olsa iyi dostluklar sağlamışsa bile, vefasızlığı ile ünlüdür..!
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PathfindeR00
    PathfindeR00's avatar
    Erkek
    Onu bunu bırakında biri bana ankara da iş versin yaw.Hazır fırsat var iken.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tabela Fatihi
    kaygusuz
    kaygusuz's avatar
    Erkek
    patronlar bu meslekleri seçenlerin saat ücreti düşük ama çalışma saati yüksek olduğu için arıyorlar.

Türkiye’deki emekli yaşlı insanları sevmiyorum. Ailemde emekli olanlarda dahil. Geleceğimizin çalınmasına izin verdiler. Umarım ızdırap dolu bir çileli hayat çekip elveda deyip bu dünyadan gidersiniz. Siz gençleri zırnık düşünmediniz hayallerini mahvettiniz.14.500TL ile hiçbirşey almadan karnınızı doyurun gelecek nesili düşünmeden yaşadığınızı sanıp gidin bu dünyadan.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SpoofU
    SpoofU's avatar
    Erkek
    bir akrabam tekstil makinalarının tamirinden falan iyi anlıyor, nereye gitse 1000/1500 tl maaşlı iş bulabiliyor.

Sevmem yazmayı, okumayı sevdiğim kadar.
Toplam Hit: 1538 Toplam Mesaj: 9