folder Tahribat.com Forumları
linefolder İş - Güç, E-Ticaret, Alışveriş
linefolder İstihdamı Zorunlu Personel Alımı (Gıda/Ziraat/Kimya)



İstihdamı Zorunlu Personel Alımı (Gıda/Ziraat/Kimya)

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    jackass
    jackass's avatar
    Kayıt Tarihi: 23/Ağustos/2015
    Erkek

    Müridler herkese hayırlı akşamlar öncelikle durumu netleştirmek açısından biraz kendimi tanıtıyım yeni mezun bir Gıda Mühendisiyim ; ort 3.00 üzerinde , İng Advanced , İsp Başlangıç seviyesinde. Haliyle iş arıyorum doğal olarak , iş ilanlarına bakarken falan tabiki mevzutı ve yönetmelikleride takip ediyorum doğal olarak ve geçen haftalarda şöyle bir yazı ile karşılaştım ;

    TMMOB Gıda, Kimya ve Ziraat Mühendisleri Odası olarak imzaladığımız protokolde "ilgili mevzuata göre İstihdamı Zorunlu Personel‘in ücreti kamu sektöründe çalışan 8/1 derecesindeki mühendisin maaşına eşit olacak" denilmektedir.

    Protokolün bu maddesine istinaden alınan ortak karar çerçevesinde 2018 yılında İstihdamı Zorunlu Personel unvanı ile çalışacak olan üyelerimizin ücreti net 4.230,00 TL (Dört Bin İki Yüz Otuz Türk Lirası) olarak tespit edilmiştir.

    kaynak http://www.gidamo.org.tr/uyelik_islemleri/istihdami_zorunlu_personel.php  (Gıda Mühendisleri Odası) 

    Okuduğum şey haliyle çok hoşuma gitti ve belkide birazda sırtım yere gelmez artık gibisinden aptalca bi egoya sahip oldum ve iş arama isteğim gittikçe kabardı. Ve sonunda önemli bir Gıda işletmesinden (isim vermiyim) iş görüşmesi için arandım.. 

    Ve GÜÜÜM! Önerilen maaş : ASGARİ ÜCRET. Afalladım ve nasıl yani falan dedim e peki burda böle böle yazıyo nasıl oluyo gibisinden sorular sordum. Adamda anladı herhalde benim biraz saf belkide aptal olduğumu  ve dediki biz Gıda Mühendisi arasakta işe alsakta biz maaşınıda sigortasınıda onu Gıda Teknikeri gibi göstererek öderiz. Neden biliyomusunuz çünkü yasalara göre Gıda Mühendisi olarak aldıkları bir şahsı Gıda Müh olarak gösteriyolar ise 4.230TL den aşağı veremezler. O yüzdende aldıkları personeli Gıda Teknikeri olarak gösteriyorlar.

    Benimse size sorduğum sizce ben ne yapmalıyım ? İş aramaya devam mı ? Böyle yerleri şikayet mi etmeli ? 

      Lütfen tecrübeli Müridler Bir akıl fikir verin :DD Çünkü ben şaştım kaldım  ....

    jackass tarafından 28/Eyl/18 20:18 tarihinde düzenlenmiştir

    Değişmeyen tek şey değişimin ta kend... Şaka la şaka benim fakir oluşum..
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Pisibaliqi
    Pisibaliqi's avatar
    Kayıt Tarihi: 11/Aralık/2009
    Erkek

    TMMOB'un belirlemiş olduğu mühendise taban ücret uygulaması kaldırıldı sanırım 2 yıl falan oluyor kaldırılalı. İMO o dönem ünvanına sahip çık adıyla falan çok etkinlik düzenlemeye çalıştı ama zkleyen olmadı. Kısacası asgari ücretle seni gıda mühendisi olarakta sigortalayabilir. Fazla kasma isviçrede değiliz burası TR ve okumuş adamı kimse zklemez.


    Fiat Justica Et Ruat Caelum...
Toplam Hit: 919 Toplam Mesaj: 2
istihdam maaş mevzuat gıda mühendisliği gıda