İsyeri Agindayim Bana Baglanan Baska Bilgisayar Var
-
Slm arkadaslar netstat -a yaptigimda baska bir bilgisayarin bagli oldugunu gordum ne yapabilirim. Bana baglı oldugu portlar oldukca fazla 3443-3417-3438 yani 34 baslayan portlarin bir kismini kullanarak baglanmakta bunun sebbei ne olabilir. YA da hangi yolla baglanmis olabilir. KArsi atak icin bilgi verebilirseniz sevinirim. Ne yapmam lazim. İlgi ve bilginize tesekkurler.
-
Bende Baktım netstat -a ile şuan için bişi belli olmuyor hocam fakat bu söyleyişin aklıma bişi getirdi geçen gün adamın biri çalıştığım dükkanın karşısında balkona oturup lep top u ile bişiler yapiordu acaba bizim bağlantıyımı kullanıyordu. o adam çıkınca balkona bende bakayım bi.
Gerçekten karşıya bu bedelsiz kullanımının cezasını verebileceğimiz bir yol varmı?
-
yanliz benim kablosuz degil. İsyeri agi. Sorum su bu adamin gunahini almadan once sunu soyliim ayni ip verilebilirmi. Eger verilmemisse bize bu adamin bilgisayari bana nasil bagli olur ve hangi programla baglanmis olur? Ustalarim yardimci olursa sevinirim. Bu adami ava giderken avlamam mumkunmudur?
-
paylasimli kullandigin bir program yuzunden olabilir, paylastigin bir dosya klasor vs. yuzunden olabilir, mesajlasma programi yuzunden olabilir,
vs vs
-
yazıcı paylaşımı varsa ondan olabilir.
-
Xsharez bunu yazdı:
-----------------------------Bende Baktım netstat -a ile şuan için bişi belli olmuyor hocam fakat bu söyleyişin aklıma bişi getirdi geçen gün adamın biri çalıştığım dükkanın karşısında balkona oturup lep top u ile bişiler yapiordu acaba bizim bağlantıyımı kullanıyordu. o adam çıkınca balkona bende bakayım bi.
Gerçekten karşıya bu bedelsiz kullanımının cezasını verebileceğimiz bir yol varmı?
-----------------------------Wireless Network olarak kur paylaşım ayarlarını yap, eger salak networkune girerse adamın bilgisayarında at oynatma şansın olur, hiçbirşey yapamasan bile network snifferlardan bırını kullanabılırsın ( www.google.com ) onu bıle yapamam diyorsan, en basitinden paylaşıma acık alanlara deli gibi dosya aktarır adamı deli edersin...
Sonra da modem şifreni değiştirir kurtulursun : )
#####
Asıl mesajı atana gelince de,
abi bi suraya gir de bak istersen o portlar neymış neyin nesiymiş:
Burdakileri açıklayıcı bulmadım dersen www.google.com ---> search: "Portlist"
-
kullandığın bir ağ içi yazışma programı var mı? VIT menager mesela?