İthalat, Ticaretten Anlayanlar Gelsin
-
Hocalar, şimdi ben hazırda bulunan ve neredeyse herşeyin ithalatı ihracatı ticareti hakkının bulunduğu 40 yıllık firma üzerinden geoteknik ekipman cihaz alet edevat ticareti yapmak istiyorum.
yurt dışında bizim kendimizinde siparişini verdiğimiz firma ile ithal ettiğim malzemeleri müşterilerimin talepleri doğrultusunda satmak istiyorum.
işin satışı malzeme zart zurt falanm şirketin genel işleyişiyle ilgili türkiye içindeki ticarette bir sıkıntım yok ancak.
bu yurt dışındaki firmadan ben ithal etmem için firmaya bildirmem gerekiyor mu?
yoksa yani adamın katologlarını alıp kendime göre düzenleyip bana sipariş geldikçe bende adamlardan sipariş verip direk satabilir miyim?
bu konuda bilgisi olan varmı. Bu arada ithal edeceğim malzemeler ucuz aletler değil yani bir cihaz en düşük fiyattaki cihaz 30 000 lira. teknik parçalarınıda satıcam ki bunlarda en az 5.000 lira kadar.
bu konuda bilgisi olan var mı?
-
hocam musterın varsa hersey getırıp satarsın. bi yahudiye iş yapmıştım yıllar once adam trden fabrıkadan cop kamyonu alıp satıyor karsılıgında petrol olarak alıyordu. Aynı sekılde rusyadan mal alıp tr e getırıp ısletıp avrupaya satıyordu adamın yapmadıgı ıs kalmamıstı.
Mevzuat konusunda devamlı guncellemeler oluyor. Sen bır gumruk musavırıne gıt danıs sana ıs hakkında her turlu bılgıyı verır.
Atıyorum bır kalem urunun var bu urun 2 turlu olarak ta gecebılıyor atıyorum nedır. Karavan veya itfaiye aracı. Sen bunu bır butun olarak getırırken urun basına toplam vergı olarak %40 verıyorken karavan motorlu kısmı ayrı yasam mahallını ayrı getırıyorsan %30 vergı ıle getırebılıyorsun. Yol masrafı vs dıye dusunme gemı naklıyesı cok uygun 20 lık yada 40 lık konteynerda cok uyguna gelıyor urunler.
Ben parsıyel yuk tasımacılıgı yapmayı dusunuyorum acıkcası.
-
Peki sürekli bir markanın ürünlerini ithal edip faturasını kesip müşteriye kendi firmam üzerinden satabiliyormuyum yani bu adamların kataloglarını alıp türkçeye çevirsem ve onun üzerinden kar ile pazarlasam sıkıntı yok yani değil mi?
tabi kesinleştirmek için illaki müşavirliklerle iletişime geçicem ama önce genmel bilgi alayım dedim
birde mesela gemi nakliye uygun demişsin. ne bilyim örnek olsun 50kg ağırlığında 150x50x30 bir kutu fransadan kaç günde ne kadara gelir.
ExpirE tarafından 06/Eyl/15 23:28 tarihinde düzenlenmiştir -
ExpirE bunu yazdı
Peki sürekli bir markanın ürünlerini ithal edip faturasını kesip müşteriye kendi firmam üzerinden satabiliyormuyum yani bu adamların kataloglarını alıp türkçeye çevirsem ve onun üzerinden kar ile pazarlasam sıkıntı yok yani değil mi?
tabi kesinleştirmek için illaki müşavirliklerle iletişime geçicem ama önce genmel bilgi alayım dedim
birde mesela gemi nakliye uygun demişsin. ne bilyim örnek olsun 50kg ağırlığında 150x50x30 bir kutu fransadan kaç günde ne kadara gelir.
tr de distributiru yoksa satarsin tabi resmi ithalatci ve distributor olman gerek satis icin.
kendin icin direkt alirsin ama satis mevzuati atri gumrukcu aciklar sana yanlis bilgi vermis olmayayim