İtü Proficiency Sınavına Giren?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    neyzen
    giriftzen
    giriftzen's avatar
    Erkek

beyler şimdi itü müzikoloji istiyorum. 2. bölüm var. türkçe ve ingilizce. ben ingilizce bölümünü seçmeyi istiyorum çünkü, daha prestijli daha güzel olur... ancak Proficiency sınavı diye bir sınav varmmış, araştırdığıma göre bayağı zormuş... varmmı giren?

bir de anlayamadığım nokta var. bu sınavda en az 60 almak gerekiyormuş... ama hazırlık filan bir şeyler yazdı ben pek anlamadım yani, bu Proficiency sınavından geçince hazırlık sınıfınımmı geçiyorum yoksa müzikoloji ingilizce bölümüne mi giriyorum? eğer ingillizce bölümüne giriyorsam normmal ama hazırlık sınıfını geçiyorsam kafam karıştı. türkçe ile ingilizce müzikoloji sınavları aynı... ne anladım bu işten?

klavuzdakini aynen yapıştırıyorum:

2- Adayların İTÜ Lisans İngilizce Hazırlık Eğitim ve Öğretim Yönetmeliğinde belirtildiği üzere İTÜ Yabancı Diller Yüksek Okulu’nun Proficiency sınavından
    en az 60/ TOEFL PBT 455/ TOEIC 733-735 puanları ve YÖK’ün belirlediği eşdeğer sınav sonuçları gerekmektedir. Belirtilen dil muafiyet belgeleri olmayan
    adaylar hazırlık okumak zorundadırlar.
    not: hazırlık okumak problem değil.

dokunmak sanattır.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CnkGn
    CnkGn's avatar
    Erkek

edit..

CnkGn tarafından 14/Eki/12 19:17 tarihinde düzenlenmiştir

yo yo yo 1-4-8-3 to the 3 to the 6 to the 9 representing the abq. what up biaatch! leave at the tone...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AnaMuhalefet
    AnaMuhalefet's avatar
    Erkek

Anladığımız üzere her okulda olduğu gibi bu sınavı geçersen bölüme direkt başlamış oluyorsun, geçemezsen hazırlık sınıfı okuyorsun ( yani sadece ingilizceyle dolu 1 sene )

Bir işi: " BİLMEYEN " ELEŞTİRİR, " AZ BİLEN " AKIL VERİR, " YAPAMAYAN " ÇAMUR ATAR, " BİLEN " YAPAR.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CAgAtAy
    CAgAtAy's avatar
    Erkek
    AnaMuhalefet bunu yazdı

Anladığımız üzere her okulda olduğu gibi bu sınavı geçersen bölüme direkt başlamış oluyorsun, geçemezsen hazırlık sınıfı okuyorsun ( yani sadece ingilizceyle dolu 1 sene )

Lider doğru işleri yapar; Yönetici işleri doğru yapar;
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    neyzen
    giriftzen
    giriftzen's avatar
    Erkek

hm...

iyimiş sevdim bu işi

:)

dokunmak sanattır.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mc Champion
    Flagellumdei
    Flagellumdei's avatar
    Erkek

sinavlardan birine girmeyi düşünüyorsan ieltse gir 6 veya 6.5 istiyor itü sanirim

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    american
    mizahi
    mizahi's avatar
    Erkek

toefl ibt gir, 455 esdegeri 46. Rahat alirsin.

All I need is a possibility.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kaan
    Kaan's avatar
    Erkek

içlerinde en kolayı TOEIC

,

ben toefl ibt 85 almıştım, ama kastırmıştım o zaman yani

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mustaphachan
    mustaphachan's avatar
    Erkek

prof daha kolay hoca hiç öyle kasmalara gerek yok. eylül'de, ocak'ta, haziran'da ve temmuz'da sınavları oluyor. ben intermediate'dım ve ocak profuyla bölüme geçicektim sonradan vazgeçtim de yani adamlar ocak'ta ne essaylerle geçmiş. hem hazırlık binası ve konservatuar aynı kampüsün içinde. araştırmışsındır sende illa ki.

kafanı karıştıran noktaya gelirsek de itü'de tamamıyla türkçe eğitim yok. ya en az %30 ingilizce derslerin olucak yada %100 ingilizce olucak. her halükarda hazırlık okumak öğrenciyi o ingilizce derslere hazırlamak amacıyla. sen sınavı geçtikten sonraki prosedürü tam olarak bilmiyorum ama seni doğrudan ingilizce'ye alacaklarını sanmıyorum. ondan sonrası ya senin tercihin yada konservatuarın yaptığı sınavla ilgili bir durum olabilir.

# birikimini önyargı ve yalanlara hizmet etmek için kullanan kültürlü bir insan olmaktansa maymundan gelmeyi tercih ederim.
Toplam Hit: 1311 Toplam Mesaj: 9