İtü'de Yüksek Lisans

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LeveragEffect
    LeveragEffect's avatar
    Homo

Endüstri müh.'de bir sorun çıkmazsa lisans eğitimimin son 10 gününe girdim arkadaşlar. Yine masterı endüstri mühendislğinde yapmak istiyorum. Biraz araştırdım ancak birşeyler bulamadım, çok da zamanım kalmıyor pc başında. Konuya gelecek olursak

Şu an ortalamam 3.07 (artma olasılığı daha yüksek)

Bu dönem yapılan Ales'ten 91.44 ile Tr'de 940 sıralamadayım.

İngilizce konusunda sıkıntım var ve 2 gün sonra itü'nün yeterlilik sınavına gireceğim.

Şimdi beni geren konu ingilizce puanının mastera girmek için belirlenecek olan 100 üzerinden alınacak puan üzerindeki % etkisi var mı ?

Bu puanlara ek olarak mülakat var, bunun dışında bilim sınavı yapılıyor mu ?

Son olarak da yukarıdaki belirttiğim kriterlerin % kaçı alınıyor ? 

Bilen arkadaşlar yanıtlarlarsa sevindirirler. 

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    telekom
    telekom's avatar
    Erkek

Sorduğun tüm sorular üniversiteden üniversiteye göre değişiyor. Burada aynı bölümden kimse çıkmazsa en faydalı bilgiyi öğrenci işlerinde bulabilirsin.

Bazı üniversitelerde dil puanı şart değil ama dil puanın varsa da fazladan puan veriyorlar. Kısacası şart olmadığı halde y.lisansa başlaman için dil gerekli oluyor. Çünkü diğer adayların genelde dil puanı oluyor, ales leri senden düşük olsa bile dil puanı sayesinde sıralamada seni geçerler.
    Özet: Yabancı dil şart değil ama şart :)

Genelde mülakat ve bilim sınavı yapılır (torpil).

vatandaşa kafam girsin!..
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LeveragEffect
    LeveragEffect's avatar
    Homo

Söylediğin herşey ilk mesajımda mevcut hocam. Haftasonu öğrenci işlerine ulaşamadığım için şu an bu konuyu açtım. 

@1 Bilen yoh mıdır

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    VisualBoy
    VisualBoy's avatar
    Erkek

takıpteyım.

diploma notum (2,35/4,00) ve alesim (84) düşük olmasına rağmen takipteyim, bazı mühendislik bölümlerinde ingilizce şartı yok deniliyor.

HolyOne'a ulasinca, bildirecegim...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zeratul
    zeratul's avatar
    Erkek

Yüksekte değilim ama yüksekte okuyan arkadaşımın dediği kadarıyla bir etkisi yok sadece yeterlilik (prof) sınavını vermesi gerekiyor dedi. 

Zaten bizimle aynı profa girecekseniz 3 ortalamanın üstünde bir insan o sınavı g.tüyle çözer

Mülakatta da bilgi soruları soruluyormuş yani öyle gidip hedeflerin neler tarzında değilmiş olay.

Yardımcı olabildiğim kadar olmaya çalıştım bilgilendirme yapan olmazsa itünün gruplarında yazar yine belirtirim. Teknikforum var orada yazarsan veya arama yaparsan daha kaliteli sonuçlara ulaşırsın

Toplam Hit: 910 Toplam Mesaj: 5