İzmir - 6 Mayıs Boyoz Festivali...

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DanLev
    DanLev's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Merhaba arkadaşlar.

İzmir'e has bir lezzet olan BOYOZ'un 6 Mayıs Pazar sabahı festivali yapılacak. Bilmeyen arkadaşlarımız için;

boyozlaaaaaar

Boyoz, İzmir'e özgü ve İzmir damak tadı ile özdeşleşmiş, Türkiye'nin başka yerlerinde, çoğu kez, ya sadece ismi bilinen ya da ismi bile bilinmeyen,yağlı un da denen özgün bir hamurişidir. Başka yerde bulunmadığı veya hakikisi yapılmadığı için, boyozun gurbetteki İzmirliler için özel bir anlamı vardır.

Boyozu İzmir mutfağında 1492 sonrasında İspanya'dan kovularak İzmir'e yerleşen Sefarad Yahudi toplumunun kazandırdığı konusunda bütün kaynaklar hemfikirdir. Yine İspanyol kültürünün uzantıları olan Arjantin, Şili, Peru, Meksika gibi ülkelerde de, özellikle Sefarad kökenli nüfus grupları arasında ve özellikle peynirli ve ıspanaklı türleri sıklıkla hazırlanmakla ve beğeni ile tüketilmektedir. (Kaynak)

6 Mayıs Pazar günü 30.000 Boyoz, 6.000 haşlanmış yumurta, çay ve canlı müzik eşliğinde güzel bir pazar kahvaltısına ne dersiniz diyorum. Festivale Tahribat.Com üyelerinden (haliyle İzmirli olanlar gelecek ama) gelmek isteyen düşünen var mıdır?

Güzel bir etkinlik olacağı kanaatindeyim. Alırız fırından yeni çıkmış boyozlarımızı, Kordon'un çimlerinde neşeli ve güzel bir Pazar kahvaltısı yapmış oluruz.

Fikirlerinizi bekliyorum.

Saygılar

kontrol edebilir olduğum savaş, kontrolüm dışında ki barıştan her zaman daha iyidir...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Erkek

ben uşaktan gelmeyi düşünebilirim =)

________ inspired by love and guided by knowledge _______
Toplam Hit: 1064 Toplam Mesaj: 2