İzmir -Arsenik - Akp

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    aLman
    aLman's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 02/Aralık/2007
    Erkek

    Gecenin saat 3 ü . uykusuzum içimden qeldiklerince yazıorum. haykırmak istiyorum. son 1o yılda o kadar çok yakınım tanıdığım insanlar kanser olduki. bi ara arkadaslarla bile konustuk. arkadaş bu içtiğimiz sulardanmı yoksa havadanmı diye?. tak bi baktım qündemdeki arsenik olayı. Şu an Cumhurbaskanı yerinde olsam ermenistana maç izliyeceğime proje ekibi kurdurur farklı bir partiden bile olsa bu şehiri kurtarmaya çalısırdım. arkadaşlar çeşmeden çamur qibi kuyu suyu akıyor. ağzımızı çalkalasak bile yara oluyor. Şimdi Tayyib erdoğanın eline beklediği kozu verdilerde. Ver oyu al suyu diye.  Bugun tvde izliorm chpli bi vekil konusuyo e küresel ısınma var barajlar kurudu. bu a.q barajı bi senedemi kurudu ? 10 senedir iktidarsınız expoya hazırlanıoduzuda  2015 te fuarda temmüm abdestiylemi qezicektiniz.  İnsan hayatının bi hiç yerine konduğu ülkemizde İnadına Atatürkçüyüm. 

     

    03:35 Berkay // 

  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ErK
    ErK's avatar
    Kayıt Tarihi: 16/Haziran/2006
    Erkek
    13 mayıs gündoğdu meydanı - akp elini emeğimden-ekmeğimden çek mitingi...

    hangi çılgın beni banlayacakmış şaşarım...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mektepli
    mektepli's avatar
    Kayıt Tarihi: 21/Şubat/2005
    Erkek
    ne güzel.

    We can be more, we can be much more.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mephisto
    mephisto's avatar
    Kayıt Tarihi: 23/Ocak/2006
    Erkek

    Haberturkte bugun Chp ve Akp milletvekilleri konusuyordu..

    İzmirin yeni baraj projesi varmıs Aziz Kocaoglunun sadece kendı kaynaklarından yarattıgı ama teee 35 yıl onceki su ihtiyacına bakılarak ilgili kurumlardan,devletin başından baraj yapımına izin verilmemiş.Su ihtiyacınız yok denilerek..

    Dün Foxta Melih Gokcek ve bi Chp milletvekili konusuyordu yetkililer baglandı..Arsenik dogrudan öldürmez, arsenigin kanser yapma sonucu 70-80 yılda ortaya cıkar dedi..Ayrıca sigara kullanımı + arsenik kanser riskini dahada korukler dediler.

    Neyse efendim..Bu gibi konularda Chp, Akp degil insan saglılı ve ulke gelecegi önemlidir..Bi cok ildede arsenik var ve sulardan zehirlenmeler oluyor, İstanbulda su kesintisi yasanıyor ama bunlar asla gundeme gelmiyor..

    Bu gibi olayları oy potansiyeli olarak gören ve insan saglıgını oya endeksleyen bu yuzden bi rant elde etmeye calısanların annelerine sevgimizi gönderiyoruz!


    Issız kuytu köşelerden and olsun ki döneceğiz !
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FiLoZoF
    FiLoZoF's avatar
    Kayıt Tarihi: 31/Temmuz/2005
    Erkek

    izmirlisiniz haliniz bambaşka  :)

     

    neyse belki bir insan evladının gözüne gider bu yazı.

     

    Ülkemiz su fakiri değil. Bu bir. İkincisi 3 tarafı deniz. 

    Şimdi;

    Birleşik arap emirlikleri örneği var dünyada. Dünyanın en su fakiri bölgelerinden bir olmasına rağmen kişi başına su tüketimi abd ve kanadadan sonra üçüncü sırada. 

    Sultanları 1996 yılından bu yana ülkeye 100 milyon ağaç ektirdi ki sırf bu ağaçların sulaması için gereken su miktarı bile 4/5 i çöl olan bu ülke için astronomik rakamlar ortaya çıkarıyor. Kaldı ki, tarım ürünleri alanında dışarıya değilde yerli üretime ağırlık verilmesi istenmesi, golf sahaları, parklar bahçeler kışın bile 25-30 dereceyi bulan sıcaklar su tüketimini artırmakta. Eskiden geleneksel yöntemlerle sulama ve içme suyu elde etmeye çalışılırken şimdilerde o suların tuz oranının yükselmesiyle beraber deniz suyundan arıtma ve atık su arıtmasından elde edilen suların kullanılmasıyla günde 450 bin m3 su elde edebilen arıtma tesisi kurmuş adamlar. 

    Aynı model olmasa bile türkiyede yapılması gereken şu.

    1. yapay göletler oluşturularak yağmur ve kar sularının biriktirilmesi sağlanmalı.

    2. dünyanın öbür ucundan doğalgaz petrol taşıyan boru hatları yapılabiliyor. Demekki karadenizden veya akdenizden orta anadoluya, doğu ve güneydoğu anadoluya deniz suyu taşınabilir. Farzı misal anamurdan, alanyadan çekilen hatlar orman bölgelerinden geçirilecek hatlarla tuz gölüne kadar bir su boru hattı yapılsa, belirli bölgelerde orman yangınları için kullanmak üzere istasyonlar kurulsa, en sonunda da arıtma tesisi kurulsa imaknsızı istemiş olmayız.

    3. Su arıtma tesislerinin çalışması için gereken enerji yine yenilenebilir enerji kaynaklarından elde edilebilinir. Mesela izmirin nüfusunu 3 milyon olarak baz alırsak günlük 30 bin ton çöp çıkar diyebiliriz. Bu çıkan çöpten elde edilecek metan gazından ters ozmoz için gerekli enerji üretebiliriz. Buna ilaveten, tavuk çiftlikleri ve büyükbaş hayvan çiftliklerinden elde edilecek gübre (dışkı) aynı işleme hammadde olabilir.

    4. daha entegre bir tesis düşlerseniz eğer, rüzgar panelleri, güneş panelleri ve metan gazı elde edilen tesisler, ısıtılan ve 160 derecelik sıcaklığa ulaşan deniz suyu, küçük yada orta büyüklükteki yerleşim merkezlerinin ısıtılmasında kullanılır, temizlenmiş ve arıtılmış deniz suyu kullanıma sunulabilir, elde edilen deniz tuzu iç-dış piyasaya rafine edildikten sonra sürülebilir, işletme ve bakım masrafları kendi yağı ile kavrulan bir modele dönüştürülebilr. Tüm bu saydıklarımıza ilaveten elimizdeki kullanıma hazır su işin kârı olarak ortada kalır. Bunlar hayal değil. Ama hayal. Çünkü 10-15 senedir aklı başına yeni gelen bir belediye, beni ilgilendirmez belediyeyi halk seçti cezasınıda o halk öder zihniyetli bir hükümet var ortada. Ucuz atatürkçülük, işi başka olupta siyaset yapanlar (asker, öğretim görevlisi) oldukça bu ülkede daha bir arpa boyu yol kat edemeyiz.

    daha aklıma gelirse yazarım.

    bir yerlerden alıntı filan değil.  

  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sigortacı
    DJ_Alper
    DJ_Alper's avatar
    Bilgi/Destek Madalyası
    Kayıt Tarihi: 03/Ocak/2006
    Erkek

    ya izmirliler zaten suyu içmiyorduki :) eskişehir de öyle şebeke suyu kullanılmıyor

    arsenik çıkması normal belediyeler pe üstüne düşmüyo şidi üstüne düşerlerse su firmaları iş yapamaz belediye sattığı sudan kar elde edemez :)

    04:59 alper :)


    Sorularınızı cilginsigortaci@gmail.com a yazabilirsiniz cevaplar instagram sayfasında >>>instagram/cilginsigortaci/ █║▌│█│║▌║││█║▌║▌║
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    amele_2
    amele_2's avatar
    Kayıt Tarihi: 01/Eylül/2005
    Erkek
    o 50 senelik boru tesisatından gelen suyu içme suyu olarak kullanıyosan zaten arseniğe falan bakmaz senin işin, fazla yaşamazsın

    Ardından yüz köpek havlamayan kurt, kurt sayılmaz..
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SilenC3
    SilenC3's avatar
    Kayıt Tarihi: 09/Mart/2007
    Erkek
    DJ_Alper bunu yazdı:
    -----------------------------

    ya izmirliler zaten suyu içmiyorduki :) eskişehir de öyle şebeke suyu kullanılmıyor

    arsenik çıkması normal belediyeler pe üstüne düşmüyo şidi üstüne düşerlerse su firmaları iş yapamaz belediye sattığı sudan kar elde edemez :)

    04:59 alper :)


    -----------------------------

    hocam zaten melih gökçekin oğlu su işine girdi ne büyük tesadüf demi ankarada sulara bişeyler oluyo belediye başkanının oğlu su işine giriyo tesadüftür dimi xD 


    Ben giderken sen dönüyodun, sen benden daha fazla şey bilirsin vs.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ErK
    ErK's avatar
    Kayıt Tarihi: 16/Haziran/2006
    Erkek
    hacı suyu içmek için kullanmıyorz ama meyve sebze yıkanıyor ne bilm çay çorba yapılıyor bazen taşıma suyla değirmen hep dönmüyo anlayacağınız...eminim bu konuda yapılacak kimyasal bişeyler vardır...ne bilm bi maddeyle birleştirip çökeltme yada başka bişeyler olmalı...olmasa  da araştırılıp etkisiz hale getirilmeli fazla arsenik...izmirde 2 tane köklü üni. var ve bunların oldukça iyi kimya-su ürünleri gibi bölümleri var sizce de araştırmalar yapılamaz mı???

    hangi çılgın beni banlayacakmış şaşarım...
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    snnyk
    snnyk's avatar
    Kayıt Tarihi: 28/Mayıs/2007
    Erkek
    ksk da normal :|

    snnyk.com - code is poetry all that i know...
Toplam Hit: 1452 Toplam Mesaj: 10