folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder İzmirde En Ucuz Ehliyet

İzmirde En Ucuz Ehliyet

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zeybekustasi
    zeybekustasi's avatar
    Erkek

Merhaba,

Bu yaz kısmet olursa ehliyet almak istiyorum. bir kaç sorum olacak

İzmir bornovadayım burada fiyatlar bana uçuk geldi. 

En ucuz yer neresi ? Siz nereden hangi kriterlerle aldınız ?

Kursa devam etmek şart mı ?

Ne tür bir yol izlemeli öğrenirken. Pratik yapacak birini de ayarladım.

Yaz başvuruları ne zaman ve ehliyet ne zaman elimde olacak ?

Not: Yeni sitemiz hayırlı olsun inşAllah :)

zeybekustasi tarafından 06/Haz/15 01:41 tarihinde düzenlenmiştir

https://www.youtube.com/watch?v=WC3-71NKwPw
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fdumanli
    Fdumanli's avatar
    Erkek

fiyatlar aşağı yukarı aynı, en ucuz yerle en pahalı yer arasında 50 liradan fazla fark edeceğini sanmıyorum.

kursa devam etmek şart değil.

arabaya ilk defa binince ucaga binmis gibi hissedeceksin cok kasılacaksın ama en fazla 2 gun surer alışırsın. debriyajı rahat bir arabada(mümkünse dizel) 2 gun trafigin fazla yogun olmadıgı bölgelerde kullanırsan direksiyon sınavını rahatlıkla verebilirsin.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    myblackworldweb
    myblackworldweb's avatar
    Erkek
    Fdumanli bunu yazdı

fiyatlar aşağı yukarı aynı, en ucuz yerle en pahalı yer arasında 50 liradan fazla fark edeceğini sanmıyorum.

kursa devam etmek şart değil.

arabaya ilk defa binince ucaga binmis gibi hissedeceksin cok kasılacaksın ama en fazla 2 gun surer alışırsın. debriyajı rahat bir arabada(mümkünse dizel) 2 gun trafigin fazla yogun olmadıgı bölgelerde kullanırsan direksiyon sınavını rahatlıkla verebilirsin.

aynen debriyajı rahat aşağıdan kavrayan bir arabada öğrenmen daha yararlı olacaktır.

dizeller de motor sesini ve debriyaj kavrama noktasını daha rahat öğrenirsin.

Arabamı aldığım gün eve başkası getirdi park etti. Teorik olarak biliyordum ancak hiç pratikte denememiştim arabayı. Bugün sürdüm sürdüm, yoksa bir daha süremem dedim. Gece arabaya bindim ve tek başıma 5-10 defa stop ettire ettire o gece  öğrendim. Sonra trafik ışıkarında sıkıntı yaşıyordum. 

-- Arabayı trafik ışığında stop ettirince arkadan gelen korna sesleri insana ter döktürüyordu. Ancak çözümü basit. Bas 4 ler yansın. Sen iwstediğin gibi denemeni yap. Biri gelip hadi yürü kardeşim derse araç bozuldu abi stop ediyor sürekli dersin.

Yokuşta trafik lambası vardı. En önde ben el freni ile bekliyorum. Işık yandı hoop araba stop ettiii.. Arkada da BMW vardı bir kaydırsam vah halime dedim.  BMW sürücüsü inip yanıma geldi yenisin galiba ben kaldırayım arabayı dedi. ışıkları geçip döndükten sonra kendi arabasına gitti. Giderken "sıkıntı yapma ben de ilk seferinde böyle sıkıntılar yaşamıştım dedi" 

Aynı günün gecesi o yokuşa gittim ve bunu öğrenmeliyim dedim. Ve nitekim öğrendim.

İlk günler arabada müzik dinlemeyi bırak araçtaki insanların konuşmasına bile izin vermezdim.  Dikkatim dağılıyordu. 2-3 kelime bile zor konuşuyordum.

Yaklaşık 10 gün sonra müzik dinlemeler başladı. Sonra ilk ay içinde uzun yolumu yaptım. 850 km gidiş 850 km geliş :) Çok yararlı oldu.

Cruze kontrol var benim arabada onu denedim ve mükemmel bir şeymiş :) Uzun yolda ağayım ağrıyınca onu açıyorum...

İnsan öyle bir duruma geliyorki sanki yola bakmadan hiçbirşeye çarpmadan  gidebileceğini hissediyorsun bir süre sonra.

ÇOK ÖNEMLİ NOT: Ben araca ilk bindiğimde anahtarı takmadan emniyet kemerimi takarım.  Sen de öyle öğren mutlaka hocam.

myblackworldweb tarafından 06/Haz/15 05:18 tarihinde düzenlenmiştir

¯\(ツ)/¯ ฏ๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Clickanddie
    Clickanddie's avatar
    Erkek

Ben bornova da reklam olmasın ama dostlar sür.kur. ' dan aldım. özkanlar pazar yerininorda tansaşın arkasında. dosya işlemlerini felan hallettiler ama çoğu yer aynı her hangi bir yeri diğerinden farkı yok açıkcası. Sürücü kursu tercih ederken ayırt etmen için sadece kursda kullanılan arabalara dikkat et. Biz hyundai getz ile kurs aldık sınavda da hyundai getz sürdüm o yüzden debriaj kavraması yabancı gelmedi. 

İlk sürdüğüm de de sağa sinyal vereyim derken silecekleri çalıştırdım o yaz gününde :DD 

sonra pederin işi gereği hemen alıştım sürmeyebi de birkeresinde basmane den dönerken abim al eve git dedi yolları karıştırdım az kalsın bi tane şahin e giriyodum o işlek yolda.

yani dmem o ki iyice arabana alış öyle çık tradiğe trafik ilk seferlerde çok sıkıntılı oluyor.

bak hatırladım gene arkadaş arabasını süeyim diye vermişti yanıma oturmuştu. Arabasını da çok seviyodu pezeveng, yıkamacıdan çıkmıştık, bi sokağa girdim yavaş yavaş anam o da ney yolu yıkamışlar her yer su bizim eleman tutturdu geri gel diye ulan bi stres olmuştum...  neyse öyle işte. ilk zamanlar müzik felan da dinleyemiyordum.

Ek not vites atarken vitese bakayım deme :D yolda giderken o da baya bi bela oluyo :D

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zeybekustasi
    zeybekustasi's avatar
    Erkek

Küçükparkta sordum bir yere de, memlekete göre izmirde daha pahalı geldi.

Dedim acaba küçükte diye mi bu fark.

Önerileri dikkate alacağım özellikle ışıkta istop ettirip terleyenleri gördüm 4 lüyü yakmak iyi fikirmiş :)

https://www.youtube.com/watch?v=WC3-71NKwPw
Toplam Hit: 748 Toplam Mesaj: 5