folder Tahribat.com Forumları
linefolder Donanım & Driver
linefolder İzmirde Hard Disk Tamiri Yapanlar?

İzmirde Hard Disk Tamiri Yapanlar?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Daft Ground
    PLaXToR
    PLaXToR's avatar
    Erkek

Selamlar,

Elimde ki Seagate 3TB ve Seagate 2TB disklerim belirli aralıklarla nedenini bilmediğim bir şekilde kafa atmaya başladılar. Disklerde değilde sadece kafalarında problem olduğunu düşünüyorum. İzmirde tamirini yapabilecek yada yeni kafayla değiştirebilecek bir yer yada birileri var mıdır?

If there are two or more ways to do something, and one of those ways can result in a catastrophe, then someone will do it.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DanLev
    DanLev's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

O işe @crimeangel abi bakıyor. İletişime geçemezen pm at numarasını vereyim müritcan

kontrol edebilir olduğum savaş, kontrolüm dışında ki barıştan her zaman daha iyidir...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Daft Ground
    PLaXToR
    PLaXToR's avatar
    Erkek

Teşekkürler iletişime geçtim.

If there are two or more ways to do something, and one of those ways can result in a catastrophe, then someone will do it.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    crimeangel
    crimeangel's avatar
    Erkek

Kafa atmaları mekanikte olabilir elektronikte. Eğer mekanikse zaten uğraşma al yenisini hocam. Elektronik se bakalım, kart değişimi ile kurtulabilir. Ama herzaman kart değişimide yemiyor. Aynı serinin kartı bile olsa, üretici firmalar diskin sıfırıncı sektörüne seri numarasını yazdığından kartta işe yaramaya bilir.

ESKİ NİCKİM "HAYALETKURT"TUR....................... WE TANRI TÜRK"Ü YARATTI. ZAFERLER KAZANIP YEDİ CİHANA NAM SALSIN DİYE...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Daft Ground
    PLaXToR
    PLaXToR's avatar
    Erkek

Hocam içinde ölen aile büyüklerinin resimleri var videoları var manevi değeri mevcut. O yüzden kurtarmam lazım.

Şu an yaptığım bazı denemeler sonrası bu HDD in firmware ile ilgili bir sıkıntısı olduğunu düşünmekteyim. PC harddiski görmüyor nasıl firmware güncellemesi yapabiliriz ki?

Disk sürekli dönüyor sesi geliyor kafa da atmak yerine okumaya çalışıyor.

bende İzmirdeyim PM attım. 

PLaXToR tarafından 04/Ağu/16 13:17 tarihinde düzenlenmiştir

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    crimeangel
    crimeangel's avatar
    Erkek

okudum hocam. pm e cevap vermek yerine burdan yazdım.

diskin üzerinden veriler büyük oranda kurtuluyor. ama onun için vakumlu ortam tozsuz ortam gerekli.

bakınız Holy şeyhin deneme yaptığı kabin gibi bişey gerekli. yada bu işi yapan profesyönel şirketler var. ama deli paralar istiyolar data kurtarmaya.

diskin yazılımı üreticiye göre değişir yeniden yazmak. ama kolay iş değil. 

ama yazılımsal değildir zannımca. yazılım durduk yere bozulmaz. bozulan donanım yada elektroniktir. ondan firmware olduğunu düşünmüyorum ben.

ESKİ NİCKİM "HAYALETKURT"TUR....................... WE TANRI TÜRK"Ü YARATTI. ZAFERLER KAZANIP YEDİ CİHANA NAM SALSIN DİYE...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Daft Ground
    PLaXToR
    PLaXToR's avatar
    Erkek

Saol hocam şöyle birşey var, Youtube da bir video buldum benim diskin aynısı ile işlem yapıyorlar. 

Seagate 3TB Model: ST3000DM001 FW: CC43, bu diskin aynısından bir tane daha alayım kafa değiştireyim diye düşündüm ama sanırım olay kafa değiştirmek ile bitmiyor?

Değişim sonrası aşağıda bahsettiğim video da adam kalibrasyon falan yapıyor sanırım?

Toplam Hit: 1012 Toplam Mesaj: 7
izmir hdd tamiri